Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
17.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 17.03

8 let, 1 mesec

Novogoričani in Celjani brez nabojev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Hita Gorice in Mika CM Celja so se v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Tekma med Novogoričani in Celjani je postregla z najbolj dolgočasno igro v petem krogu. Če je bilo pred tekmo pričakovati, da bodo gosti pod vodstvom nekdanjega goriškega stratega Pavla Pinnija bolj ali manj le čakali na protinapade in igrali na točko, pa so si vsaj novogoriški navijači verjetno želeli bolj pogumno, domiselno in napadalno predstavo slovenskih podprvakov. Toda strateg Gorice Darko Milanič se je glede na domač teren odločil za precej plaho taktiko, ki ne domačim ne gostom ni dopustila prave priložnosti. Neodločen izid je bil tako le logična posledica dogajanja na novogoriški zelenici. S točko so se še neporaženi Celjani povzpeli na drugo mesto, medtem ko je Gorica na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Prvi polčas tekme v novogoriškem športnem parku je - ob redkih izjemah - razočaral. Ekipi sta bili precej previdni, igrali preračunljivo in čakali le na napake tekmeca. Eno so že v tretji minuti napravili gosti, ko je Kršič podal žogo v kazenski prostor, Demirovič jo je na drugi vratnici slabo zadel, tako da se je znašla pri Cvijanoviču, toda njegov strel z glavo je končal preko gola. Celjani so prvič zapretili v 17. minuti, ko je po desni strani prodrl Beršnjak, prišel v kazenski prostor, toda strel celjske desetice s štirih metrov je Simčič ukrotil.

Tudi naslednji dve priložnosti so si priigrali Celjani. Najprej je Gorinšek v 23. minuti sam z 12 metrov slabo zaključil, šest minut pozneje pa je z glavo čez gol meril še Pečnik. Najlepšo priložnost so imeli Novogoričani, ko je Rexhaj v 30. minuti mojstrsko podal do osamljenega Djukiča, ki je s 16 metrov takoj sprožil, toda celjski vratar je bil na pravem mestu. V zadnjem delu prvega polčasa je bila igra spet bolj previdna, gostitelji so si sicer priigrali nekaj udarcev iz kota, a prave nevarnosti za celjska vrata ni bilo več.

Tudi v drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Gostitelji so pričakovano imeli terensko premoč, ki pa je bila jalova, saj je bil v napadu Djukič popolnoma odrezan in posledično nenevaren.

Strateg domačih Milanič se je v 60. minuti zato odločil za menjavo, na njegov pravi položaj, v konico napada, je poslal nadarjenega Matavža.

Toda tudi on ni dobil dovolj pozornosti svojih soigralcev s sredine igrišča. Belo-modri so namreč vse preveč pazili na obrambne naloge, ideje za kakšno obetavnejšo napadalno akcijo pa ni bilo od nikoder.

Še najnevarnejšo so v 76. minuti izpeljali gosti, ko je Rusič z roba kazenskega prostora natančno meril, vendar se je Simčič izkazal in ohranil mrežo nedotaknjeno. Šele v 86. minuti se je Milanič odločil napad okrepiti z Matavževim bratrancem Velikonjo, kar pa je bilo precej prepozno za kakršen koli preobrat v "šahovski" partiji v slovenskem Las Vegasu.

Ne spreglejte