Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 12. 2018,
17.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

2

Natisni članek

Aleksander Čeferin Andrea Agnelli UEFA liga prvakov

Sreda, 12. 12. 2018, 17.00

1 leto

Kmalu v novem formatu in novih terminih?

Aleksander Čeferin naj bi pripravljal veliko revolucijo v ligi prvakov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

2

Aleksander Čeferin | Aleksander Čeferin naj bi se spogledoval z novimi, revolucionarnimi spremembami v ligi prvakov. | Foto Reuters

Aleksander Čeferin naj bi se spogledoval z novimi, revolucionarnimi spremembami v ligi prvakov.

Foto: Reuters

Po nekaj spremembah, ki jih je Uefa že uvedla v ligo prvakov pod njegovim vodstvom, naj bi predsednik krovne evropske nogometne organizacije Aleksander Čeferin pripravljal nove novosti. Elitno evropsko klubsko tekmovanje kmalu po novem formatu in v novih terminih?

Odkar je leta 2016 postal predsednik Uefe, je Aleksander Čeferin s svojimi sodelavci že poskrbel za nekaj sprememb v tekmovanju, ki je glavni produkt evropske nogometne zveze. Tako so pri Uefi uvedli dva nova termina torkovih in sredinih tekem, ki so po novem na sporedu ob 18.55 in 21. uri namesto ob standardnih 20.45.

Zdaj je znano tudi to, da v ligo prvakov z osmino finala te sezone vstopa VAR, sodnikov videopomočnik, ki bo skrbel, da bo v elitni evropski nogometni ligi čim manj napak, prav tako pa se pripravlja tudi tretje evropsko klubsko tekmovanje.

Bo priznani slovenski funkcionar močno spremenil elitno evropsko klubsko tekmovanje? | Foto: Reuters Bo priznani slovenski funkcionar močno spremenil elitno evropsko klubsko tekmovanje? Foto: Reuters

Nemški Bild danes piše o tem, da se pripravlja nova sprememba. Čeferin naj bi se s predsednikom Evropskega združenja klubov (ECA), Italijanom Andreo Agnellijem, intenzivno pogovarjal o novih spremembah, katerih namen je iztržiti še več denarja in še bolj globalizirati najbolj priljubljeno klubsko tekmovanje na svetu. Novosti naj bi nastopile z letom 2021.

In kakšna je revolucija, ki naj bi se pripravljala?

  • Tekme lige prvakov naj bi bile po novem na sporedu v novih terminih. Nič več ob torkih in sredah, ampak ob koncih tedna, v soboto in nedeljo,
  • namesto formata osmih skupin s štirimi klubi naj bi po novem 32 klubov nastopalo v štirih skupinah s po osmimi klubi, kar bi vsakemu udeležencu omogočilo najmanj 14 tekem v tem tekmovanju.

O omenjenih spremembah Čeferin in somišljeniki razmišljajo predvsem v želji po povečanju dobička, vprašanje pa je, kako se bodo nanje odzvali preostali evropski klubi, saj bi sprememba terminov močno posegla v domača prvenstva.

Čeferin je, odkar je postal prvi mož Uefe, sicer poskrbel že za nekaj revolucij. Med drugim je pod njegovim vodstvom zaživelo novo reprezentančno tekmovanje lige narodov.

Uefa se je hitro odzvala

Pri Uefi so se sicer že odzvali na pisanje Bilda in zapisali: "Uefa in njen predsednik se nikoli niso pogovarjali o tem, da bi bile tekme lige prvakov na sporedu ob koncih tedna."
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin predstavil novo tekmovanje Uefe, ki bo všeč slovenskim klubom
VAR Sodniki sistem sojenje
Sportal Uefa potrdila novost: VAR v ligi prvakov že v tej sezoni
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin proti medcelinskim kandidaturam za SP
Aleksander Čeferin
Sportal Aleksander Čeferin udaril po slovenskih politikih
Aleksander Čeferin Sporto
Sportal Aleksander Čeferin spregovoril tudi o NZS in neuspehu Slovenije #video
Ne spreglejte