Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
5. 3. 2016,
13.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 5. 3. 2016, 13.25

7 let, 12 mesecev

Novaković sporoča Olimpiji: Maribor gre po naslov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes se obeta poseben dan v karieri Milivoja Novakovića. Izkušeni Ljubljančan bi lahko debitiral v mariborskem dresu v 1. SNL in vijolicam pomagal do sladke zmage nad Olimpijo, kjer je začel kariero.

Za prestop se je odločil med zadnjimi v Sloveniji, a s svojo odločitvijo, da se preseli v Maribor in obleče vijoličasti dres, dvignil toliko prahu, da je postal skoraj najbolj opevan prestop v zgodovini 1. SNL. Zdaj se bliža nov veliki trenutek v karieri Milivoja Novakovića.

Kmalu bo star 37 let. Ima bogate izkušnje, je drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov, nogometni kruh si je služil v štirih tujih državah, bil svojčas celo tretji najboljši strelec nemške bundeslige, manjka pa mu še nekaj. V klubski karieri še ni osvojil lovorike. Ni mu uspelo v Avstriji, Bolgariji, Nemčiji in na Japonskem, želja pa bi se mu lahko izpolnila v domovini.

Prvič proti Olimpiji, ki ga je želela privabiti v svoje vrste

Slovenijo je zapustil še kot golobradi najstnik, zdaj pa se mu obeta priložnost, da prvič odigra srečanje 1. SNL in se kot član preizkusi v slovenskem prvenstvu.

"Maribor je zame najboljša rešitev in prepričan sem, da je moja odločitev pravilna. Žal se spomladanski del ni začel po željah, seveda smo bili razočarani ob uvodnem porazu, vendar verjamem, da bomo spodrsljaj popravili že na tekmi z Olimpijo," razmišlja 36-letni Ljubljančan, ki bi lahko danes debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ravno na opevanem večnem derbiju, ki bo napolnil tribune Ljudskega vrta, na nasprotni strani pa se bodo znašli navijači, ki so takoj po njegovi odločitvi, da bo kariero nadaljeval na Štajerskem, zidove bloka v Novih Jaršah, kjer je odraščal, popisali z vulgarnimi žaljivkami, polnimi sovraštva. Nova je bil velika želja Olimpije v zimskem prestopnem roku, a se je odločil za največjega tekmeca Ljubljančanov.

Z Jurčićem se je družil le nekaj dni

Novaković s soigralci ni opravil zimskih priprav, saj se je vijoličasti četi pridružil zadnji. Treningom se je priključil, ko so se Mariborčani vrnili iz Turčije, kratko druženje s trenerjem Krunoslavom Jurčićem pa sta prekinila boleč poraz s Celjem in odločitev klubskega vodstva, da prekine sodelovanje s Hrvatom. Zdaj je Novakovićev strateg Darko Milanič, stari znanec mariborskega kluba, ki računa tudi na pomoč izkušenega napadalca.

"Trdo treniram kot vso kariero. Vem, kakšne so moje naloge. Seveda mi manjkajo tekme, a bom storil vse za uspeh ekipe," se trudi, da bi čim prej ujel višjo raven fizične pripravljenosti, s katero bi veliko lažje pomagal soigralcem in klubu, s katerim namerava osvojiti vrh.

"Vemo, kakšni so cilji v Mariboru in česa so vajeni ljudje. Igra se za prvaka, moramo osvojiti naslov. Trenutno nismo v dobrem položaju, toda s sobotno tekmo lahko spet vse obrnemo v svojo prid," se zaveda, da bi lahko zmaga nad klubom, kjer je začel kariero, pomenila prelomnico v boju za državno krono.

Zaveda se, da bodo morali Mariborčani zvečer popraviti vtis z zadnjega srečanja in premagati Olimpijo. "Želimo se predstaviti v najboljši podobi in zmagati," sporoča Nova, ki je v karieri v Ljudskem vrtu dosegel že ogromno zadetkov.

Navdušen nad navijači v Ljudskem vrtu

Z reprezentanco je doživljal zelo prijetne trenutke, v Mariboru je proslavljal tudi preboj na svetovno prvenstvo. "Navijači v Ljudskem vrtu ustvarijo izjemno vzdušje, imajo poseben odnos do nogometa. Na igrišču želijo videti tek in borbenost. S tem pridejo zadetki, navijači te sprejmejo in ponesejo k še večji zagnanosti, boljšim igram," verjame, da bodo Viole zvečer 12. igralec NK Maribor.

Obeta se zgodovinsko dejanje, saj bi lahko Novaković debitiral v 1. SNL. Usoda ne bi mogla poskrbeti za bolj atraktivno dejanje, saj se bosta pomerila njegov zdajšnji in nekdanji klub. Novaković je trdno odločen, da še ni rekel zadnje. To velja tako za klubski nogomet kot tudi izbrano vrsto. Danes lahko pokaže, iz kakšnega testa je …

Ne spreglejte