Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 16.00

8 let

'Novagol' ogret, Vučkič spet strelec (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenskih nogometnih legionarjev, ki branijo klubske barve na uradnih tekmah, je iz tedna v teden več. V nedeljo je v nemškem pokalnem tekmovanju zablestel Milivoje Novakovič.

Nemčija Na nemških zelenicah že odmeva ''Nova-gol''. Milivoje Novakovič je na gostovanju pri četrtoligašu Wiedenbrück v uvodu pokalnega tekmovanja v polno zadel dvakrat in nadaljeval strelski niz iz sezone 2010/11, ko je bil tretji najboljši strelec bundeslige. Ljubljančan je odigral vso tekmo, mrežo gostiteljev za zatresel v 23. (ko je spretno izkoristil nezbranost domačih branilcev) in 45. minuti (ko je pretopil predložek Lukasa Podolskega in z glavo zadel prazni del mreže). Od začetnega do zaključnega sodnikovega piska je na igrišču vztrajal tudi Mišo Brečko. Poleg omenjenih ''kozličkov'' so se napredovanja v nemškem pokalu veselili še nekateri Slovenci. Karlsruher Klemna Lavriča (igral vso tekmo) je ugnal Alemannio iz Aachna s 3:1, Bochum Zlatka Dediča (ni kandidiral za srečanje) je po izvajanju 11-metrovk v gosteh izločil Hanso iz Rostocka, Duisburg Gorana Šukala (igral vso tekmo) je v soboto v gosteh odpravil Babelsberg z 2:0. Koprčan je prejel rumeni karton. Izpadla sta Energie Cottbus Roka Kronavetra (zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop), ki je doživel polom v Kielu (0:3) ter Osnabrück Kevina Kampla (odigral vso tekmo), ki je doma po strelih z bele točke priznal premoč Münchnu 1860.

Poljska Branilec poljskega naslova Wisla Krakov je remiziral na gostovanju pri ekipi Widzew Lodz (1:1), točko pa je priigral v zadnji minuti. Andraž Kirm je odpravil poškodbo mišice in se znašel v začetni postavi. Ljubljančan je odigral vso tekmo. Mestni tekmece Wisle, Cracovia, je v uvodnem krogu poljskega prvenstva doma izgubil s Korono Kielce (1:2). Rok Štraus je debitiral v poljskem prvenstvu z vstopom v 68. minuti, Andraž Struna pa je ostal na klopi za rezervne igralce. Ruch Chorzow je premagal GKS Belchatow z 2:1. Andrej Komac je dvoboj spremljal s klopi. Slask Wroclaw se je z Gornikom razšel brez zmagovalca (1:1). Rok Elsner je v igro vstopil v 73. minuti.

Avstrija Kapfenberg je brez pomoči poškodovanega Mateja Mavriča v soboto nadigral branilce naslove iz Gradca s 3:0. ''Sokoli'' so se na lestvici po treh odigranih krogih povzpeli na odlično tretje mesto. Wacker Innsbruck in Austria Dunaj, četrtkova tekmica ljubljanske Olimpije na povratnem srečanju tretjega predkroga lige Europa, sta na Tirolskem remizirala brez zadetkov (0:0). Miran Burgič pri gostiteljih ni kandidiral za nastop, ''vijolice'' pa so po treh krogih na lestvici šeste.

Belgija Gent, pri ''indijancih'' si kruh služijo kar trije slovenski nogometaši, je v novo sezono vstopil z domačim porazom. Gostiteljem je načrte pokvaril Cercle Brugge in jih ugnal z 1:0. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Zlatan Ljubijankič je na igrišču vztrajal 75 minut, Matija Škarabot pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Bolgarija Litex Loveč je v bolgarskem superpokalu izgubil s sofijskim CSKA (1:3). Dejan Djermanovič pri gostiteljih ni kandidiral za dvoboj, pri zmagovalcih pa je osem minut odigral ''rezervist'' Saša Aleksander Živec. Nekdanji zvezni igralec Primorja se je tako po prihodu v Bolgarijo že osladil s prvo lovoriko.

Rusija Lokomotiv Moskva je v 18. krogu ruskega prvenstva v gosteh nadigrala Rostov s 3:0. Branko Ilič je dvoboj na štadionu Olimp spremljal z rezervne klopi. V ponedeljek je nastopil Nejc Pečnik in z ekipo Krilja Sovjetov doma remiziral z Amkarjem (1:1). Korošca je v 66. minuti zamenjal nekdanji napadalec Maribora, Bolgar Dimitar Makriev.

Madžarska Ferencvaroš je v nedeljo priznal premoč vodilnemu Debrecenu (0:1). Marko Ranilovič je branil vso tekmo. ZTE je v petek izgubil pri Pecsiju (1:2), Safet Jahič pa na klopi ni dočakal priložnosti.

Romunija Pandurii Targu Jiu je v 2. krogu doma ugnal Brasov z 2:1. Jaka Štromajer je odigral vso tekmo in v 81. minuti prejel rumeni karton.

Hrvaška Istra 1961 je v soboto izgubila doma z Osijekom (0:1). Denis Grbič je za moštvo iz Pulja odigral 72 minut.

Ukrajina Krivbas je v nedeljo premagal Čornomorec z 1:0. Darijan Matič je odigral vso tekmo. Karpaty Lvov je doma izgubil z Vorsklo (0:2), Gregor Balažic pa ni dobil priložnosti za nastop.

Kazahstan Irtiš Pavlodar je v soboto doma premagal Taraz (1:0). Marko Balažic je odigral vso tekmo.

Ne spreglejte