Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
2. 2. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Jose Mourinho Juan Mata Manchester United angleško prvenstvo nogomet Antoine Griezmann

Četrtek, 2. 2. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Nov udarec za United: liga prvakov se vse bolj odmika

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Manchester United Juan Mata | Foto Reuters

Foto: Reuters

Manchestru Unitedu je v 23. krogu angleške premier league ponovno spodrsnilo. Na domačem Old Traffordu je le remiziral (0:0) proti zadnjeuvrščenemu Hull Cityju in zapravili možnost, da se približa vodilni peterici. Rdeči vragi imajo tako na šestem mestu še vedno štiri točke (42 točk) zaostanka za petim Manchester Cityjem in četrtim Liverpoolom (oba 46 točk).

V torek je vodilna četverica delala napake. Chelsea je le remiziral na Anfiedu, Arsenal je izgubil proti Watfordu, do ene same točke je prišel tudi Tottenham, a rdeči vragi tega niso izkoristili in kljub terenski premoči in številnim lepim priložnostim niso mogli streti odpora obrambno naravnanega Hull Cityja in še enkrat več zapravili priložnost, da se približajo najboljšim.

Bo Manchester United ujel vodilno četverico?

  • Da.
    35,91 %
    79 glasov
  • Ne.
    64,09 %
    141 glasov
Oddanih 220 glasov

Tekma se je igrala le 80 minut

''Nismo zadeli, nismo zmagali,'' je po tekmi hlipal trener Uniteda Jose Mourinho, ki je pred tekamo dejal, da jo morajo nujno dobiti. A ponovno mu je spodletelo, to je bil že šesti domači remi v tej sezoni premier league. ''Zdi se kot deja vu, ki se ponavlja to sezono. Na koncu nam je zmanjkalo časa, v vsakem polčasu se je igralo le 35 ali 40 minut (op. p. številne navidezne poškodbe in krči pri nogometaši Hulla), a nimam pripomb. Hull je potipal sodnika, do kod lahko gre in če jim je dovolil, zakaj ne? Hull se bori za obstanek, vsaka točka je zlato. Borili so se za življenje in na koncu prišli do velike točke,'' je o tekmi še povedal Portugalec.

Druga pravila

Jose Mourinho ni bil slabe volje samo zaradi rezultata. Motijo ga tudi preostale stvari. | Foto: Reuters Jose Mourinho ni bil slabe volje samo zaradi rezultata. Motijo ga tudi preostale stvari. Foto: Reuters Mourinho je po tekmi spet prejemal vprašanje na sojenje in pri intervjuju jezno odvrnil: ''Če ne veste, kako stvari stojijo v nogometu, ne bi smeli držati mikrofona,'' je siknil portugalski strokovnjak in odprtih ust pustil novinarja BBC, nato pa na uradni tiskovni konferenci le razložil, zakaj je tako reagiral.

''Zame veljajo drugačna pravila. Nočem govoriti o sodnikih. Plačal sem že toliko kazni, veliko več kot drugi. Poglejte samo, kaj se je zgodilo včeraj (op. p. v torek). Četrti sodnik je dejal enemu trenerju (op. p. Liverpoola Jürgenu Kloppu), da ima rad njegovo strast in ker je to tako, mu bo za njegov izpad pogledal skozi prste. Pri meni je bilo drugače. Že ob prvem poskoku sem dobil opozorilo pred izključitvijo in odhodom na tribune. A tako je, sodnikom niso všeč moja čustva, zato nočem govoriti o tem,'' je dušo izlil Mourinho, a vse skupaj ni imelo nobene povezave s tekmo.

Spet grešili nemogoče

Rdeči vragi so zapravili nekaj izjemnih priložnosti. Že v prvem polčasu se je sam pred vratarjem znašel Paul Pogba, a ni zadel, še lepšo sta imela v drugem delu še Juan Mata, ki ni zadel s pol metra, mladi Marcus Rashford pa je po izjemnem sprejemu žoge odpovedal pri zaključku, ko je povsem zgrešil žogo.

V velikem jurišu na tri točke se je izjemna priložnost v protinapadu ponudila tudi za goste, ki bi kmalu prišli do vseh treh točk. Srbski mladenič Lazar Marković je že premagal Davida de Geo, njegov strel pa je zaustavila vratnica.

Vrhunci s tekme na Old Traffordu:

V februarju kar sedem tekem, dve proti Beriću

Manchester United čaka v februarju še šest tekem, tudi dve proti Saint Etiennu Roberta Berića v ligi Europa. V nedeljo bodo gostovali pri aktualnem prvaku Leicester Cityju, ki se po treh zaporednih porazih zdaj že bori za obstanek. Jo bodo rdečim vragom zagodle še ranjene lisice, ki se tako kot Hull bori za življenje?

Je posel res že sklenjen?

Antoine Griezmann poleti res v Manchester? | Foto: Atletico Madrid Antoine Griezmann poleti res v Manchester? Foto: Atletico Madrid Takoj po novi zaušnici za rdeče vrage je Yahoo Sports objavil, da je praktično potrjena selitev prvega zvezdnika Atletica Antoina Grizemanna na Old Trafford.

Rdeči vragi bodo sprožili odkupno klavzulo, ki znaša 100 milijonov evrov. Popularni Grizi bi tako postal drugi najdražji nogometaš na svetu, na prvem mestu pa bi ostal njegov dobri prijatelj Paul Pogba, ki ga je poleti United iz Juventusa odkupil za 105 milijonov evrov.

Yahoo je še poročal, da bo zvezdnik Atletica na leto zaslužil toliko kot Pogba, 17,7 milijona evrov.

Ne spreglejte