Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 8. 2017,
22.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Natisni članek

Rujevica Hrvaška Dinamo Zagreb Matic Črnic NK Rijeka Matjaž Kek

Sreda, 9. 8. 2017, 22.05

6 let, 7 mesecev

Poškodbe v taboru NK Rijeka

Nov udarec za Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka čaka z Rijeko zelo zanimiv avgust. V petek bo v derbiju hrvaškega prvenstva gostil zagrebški Dinamo, kjer ne bo mogel računati na najmočnejšo zasedbo, nato pa se bo osredotočil na dvoboja z grškim prvakom Olympiakosom, v katerih bo iskal vozovnico za nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Nogometaši Rijeke so po porazu v Osijeku (0:1) zapravili priložnost, da bi ohranili vodilni položaj na razpredelnici hrvaškega prvenstva. Kekova četa je zdrsnila na drugo mesto. V hrbet gleda le zagrebškemu Dinamu, pri katerem si služi kruh slovenski branilec Petar Stojanović. Za modrimi zaostaja eno točko. Če bi jih v petek v derbiju 5. kroga hrvaškega prvenstva premagala na domači Rujevici, bi se znova polastila prvega mesta.

Tega ne bi vedel niti David Copperfield

Rijeka bo prihodnjo sredo gostovala v Pireju, pred tem pa se bo na Reki pomerila z vodilnim Dinamom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rijeka bo prihodnjo sredo gostovala v Pireju, pred tem pa se bo na Reki pomerila z vodilnim Dinamom. Foto: Grega Valančič/Sportida Branilci hrvaškega prvaka so se pred petkovim derbijem znašli v ogromnih težavah. Proti Dinamu ne bodo nastopili z najmočnejšo postavo. ''Enajsterica, ki bo igrala v petek, ni še nikdar igrala v takšni postavi. Ne vem, kako se bodo na to odzvali igralci. To ne bi vedel niti David Copperfield,'' je trener Matjaž Kek omenil priznanega "čarovnika" in s tem dal vedeti, v kako nehvaležnem položaju se je znašel po zadnjih stresih.

V petek bo zagotovo manjkal makedonski reprezentant Stefan Ristovski, ki je med tednom podpisal pogodbo za Sporting iz Lizbone. Zaradi rdečih kartonov bosta manjkala črnogorski reprezentant Marko Vešović in občasni član hrvaške izbrane vrste Mate Maleš.

Tu pa se težave Keka pred dvobojem, ki bo v petek minil na polni Rujevici, na njem pa se bo odločalo o vodilnem položaju, ne končajo.

Gavranović bo odsoten nekaj tednov, težave ima tudi Bradarić

Mario Gavranović zaradi poškodbe mišice ne bo mogel pomagati Kekovi zasedbi vsaj nekaj tednov. | Foto: Grega Valančič / Sportida Mario Gavranović zaradi poškodbe mišice ne bo mogel pomagati Kekovi zasedbi vsaj nekaj tednov. Foto: Grega Valančič / Sportida Zadnje gostovanje v Slavoniji je terjalo krvav davek. Poškodovala sta se ena izmed najbolj pomembnih členov ekipe. Nekdanji švicarski reprezentant Mario Gavranović bo zaradi poškodbe mišice po besedah trenerja Keka manjkal vsaj dva ali tri tedne, kar je ogromen udarec za Rijeko, saj bi se lahko primerilo, da ne bo mogla kandidirati niti za eno izmed dveh tekem proti grškemu velikanu Olympiakosu.

Rečani bodo v napadu pogrešali Gavranovića, v zvezni vrsti pa Filipa Bradarića, ki si je v Slavoniji poškodoval ramo. To bo velik udarec za Rijeko, ki se pripravlja na najpomembnejša izpita sezone, kvalifikacijska obračuna z Olympiakosom.

Če ga bodo hrvaški prvaki izločili, bodo prvič zaigrali v skupinskem delu lige prvakov in zaslužili najmanj 15 milijonov evrov. Če jim ne bo uspelo, bodo vseeno nadaljevali sezono v ligi Europa, prejeli šest milijonov evrov in igrali evropske tekme vsaj do decembra.

Bo Matic Črnic končno dočakal resnejšo priložnost v postavi Rijeke? | Foto: Vid Ponikvar Bo Matic Črnic končno dočakal resnejšo priložnost v postavi Rijeke? Foto: Vid Ponikvar

Ob vseh zdravstvenih težavah, ki pestijo reški klub, bi lahko priložnost pridobil Matic Črnic. Nekdanji nogometaš Maribora in Domžal na zadnjih srečanjih ni sedel niti na klopi, zdaj, ko se je na seznamu poškodovanih in kaznovanih nogometašev znašlo kar nekaj njegovih soigralcev, pa bi lahko po dolgem času potrkal na vrata prve enajsterice. 

Ne spreglejte