Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kvalifikacije NK Maribor NK Maribor Roman Bezjak Branko Ilić Rene Mihelič Dalibor Volaš Martin Milec

Torek, 1. 7. 2014, 20.42

8 let

Noro, Maribor v zadnji sekundi do zmage z 1:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski prvak Maribor je v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov premagal Maccabi iz Tel Aviva z 1:0. Kevin Kampl je s Salzburgom izgubil v Azerbajdžanu.

Kakšen evropski večer v Ljudskem vrtu! Mariborčani so se več kot 90 minut trudili, da bi strli odpor izraelskega prvaka Maccabija iz Tel Aviva, uspelo jim je tik pred zdajci. Dobesedno v zadnji sekundi, tik pred iztekom četrte minute sodnikovega podaljška, je za novo odmevno zmago slovenskega prvaka poskrbel Damjan Bohar.

Po rasti mali nogometaš je zadel z glavo v napadu, v katerem je tik pred tem kapetan Marcos Tavares skorajda zadel, a žoga ni v celotnem obsegu prečkala golove črte. Pred tem je bil Maribor boljši nasprotnik, a ni imel prav veliko priložnosti. Še najbolj nevaren je bil, potem ko je v igro vstopil Izraelec Sintayehu Sallalich, ki je v Ljudski vrt prišel pred kratkim in dočakal prve minute v vijoličastem dresu.

Povratna tekma bo prihodnji teden na Cipru v Larnaki, saj Izraelci zaradi nestabilnih političnih razmer evropskih tekem ne smejo igrati na domačih tleh. Mariborčani, še na tretji tekmi zapored v tej sezoni so ohranili mrežo nedotaknjeno, imajo lepo priložnost, da preskočijo še eno evropsko oviro. Če jim bo uspelo, si bodo še četrtič zapored zagotovili vsaj skupinski del lige Europa, v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov pa bodo napadali tisto, o čemer sanjajo že 15 let, odkar so prvič in tudi zadnjič igrali v njej. Elitno evropsko klubsko tekmovanje, skupinski del lige prvakov.

V tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov nastopa še nekaj klubov, kjer si služijo kruh slovenski legionarji. Rene Mihelič in Dalibor Volaš sta začela tekmo proti beloruskemu prvaku BATE Borisovu in Debrecenu pomagala do tesne, a dragocene zmage z 1:0. Mihelič je moral zaradi poškodbe z igrišča že po 32 minutah.

Red Bull Salzburg je izgubil v Azerbajdžanu pri Quarabagu z 1:2, potem ko je zadetka prejel na začetku in ob koncu tekme. Tekma je bila zelo razburljiva, gledalci so videli kar tri rdeče kartone. Dva na domači in enega na gostujoči strani. Kevin Kampl, ob koncu tekme je prejel rumeni karton, je v vrstah avstrijskega prvaka igral od prve do zadnje minute. Enkrat je sprožil v nasprotnikova vrata, a je vratar njegov strel ubranil.

AEL je na Cipru presenetljivo z 1:0 premagal bogati ruski Zenit, Nejc Potokar ni pomagal do odmevne zmage. Ni ga bilo niti na klopi.

Ludogorec Razgrad je pred domačimi navijači remiziral z beograjskim Partizanom brez zadetkov. Za Bolgare je Roman Bezjak igral od prve do zadnje minute, dvakrat poizkusil s strelom, a obakrat meril mimo vrat. Slovenski napadalec se je v statistiko vpisal z rumenim kartonom. Pri gostih Branko Ilić ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi.

Martin Milec je pri remiju Standarda Liega z 0:0 pred domačimi navijači proti Panathinaikosu igral v zadnjih dveh minutah.

Ne spreglejte