Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 8. 2019,
10.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

Natisni članek

Chelsea Everton Manchester City Tottenham Arsenal poletni prestopni rok angleško prvenstvo

Petek, 9. 8. 2019, 10.40

4 leta, 8 mesecev

Zadnji dan poletnega prestopnega roka v Angliji

Norišnica v Angliji, po kateri je marsikaj drugače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16
denar | Zadnji dan prestopnega roka v Angliji ni manjkalo odmevnih prestopov. | Foto Getty Images

Zadnji dan prestopnega roka v Angliji ni manjkalo odmevnih prestopov.

Foto: Getty Images

Danes se bo začela nova sezona angleškega prvenstva. Naslov bo branil Manchester City, evropski prvak Liverpool se bo poskušal povzpeti na angleški prestol po sušnih 30 letih, svoje načrte pa imajo tudi drugi velikani. Zlasti Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester United, Everton in še nekateri drugi, ki so krepili svoje vrste vse do zadnjih sekund poletnega prestopnega roka. Kdo je prišel, kdo pa odšel "pet minut pred dvanajsto"?

Joao Felix
Sportal Tako vroče poletje, da so ponorele še denarnice #video
Marcus Rashford
Sportal Boleč Lampardov trenerski krst pri razigranih vragih na Old Traffordu

Zadnji dan poletnih nakupov, ki so se za razliko od drugih najmočnejših nogometnih držav (Italija, Nemčija, Španija in Francija) v Angliji končali že 8. avgusta, je postregel s pestrim dogajanjem.

Deset največjih prestopov letošnjega poletnega prestopnega roka:

Norišnica, v kateri so divje zaplesali milijoni evrov, je poskrbela za številne odmevne prestope. Klubi so iskali še zadnje priložnosti, kako pred začetkom prvenstvene sezone okrepiti svoje vrste in zapolniti vrzeli na najbolj ranljivih igralnih položajih.

Sklenjeno je bilo veliko dogovorov, najbolj odmevne pa sta si tik pred zaključkom prestopnega roka privoščila Tottenham (za 27 milijonov evrov je iz Fulhama prišel 19-letni Anglež Ryan Sessegnon, Betis iz Seville je Londončanom posodil Argentinca Giovanija Lo Celsa) in Arsenal (za 27 milijonov evrov je iz Celtica prišel Škot Kieran Tierney, za 8,7 milijona evrov je iz Chelseaja prišel Brazilec David Luiz, odšli so Alex IwobiCarl Jenkinson, Danny Welbeck ...).

Okrepili so se tudi prvak Manchester City (za 12 milijonov evrov je iz Girone prišel Španec Pedro Porro, Derby County pa mu je posodil vratarja Scotta Carsona), Everton (za 30,4 milijona evrov je iz Arsenala pripeljal Nigerijca Alexa Iwobija, Monaco pa mu je posodil Francoza Djibrila Sidibeja), Leicester City (za 21 milijonov evrov je iz Sampdorie prišel Belgijec Dennis Praet) in Watford (za 30 milijonov evrov je Rennesa prišel Senegalec Ismaila Sarr, Arsenal pa mu je posodil Angleža Dannyja Welbecka).

V izdihljajih prestopnega roka so si poletne okrepitve zagotovili tudi Newcastle (za 5,4 milijona evrov je iz "Elsnerjevega" Amiensa prišel Šved Emil Krafth), West Ham (za 8,7 milijona evrov je iz Basla prišel Švicar albanskih korenin Albian Ajeti), Crystal Palace (za 3,3 milijona evrov je iz Evertona prišel Irec James McCarthy, Betis Sevilla pa mu je posodil Španca Victorja Camaraso).

Novince so v svojih vrstah zadnji dan prestopnega roka pozdravili tudi Norwich City (Sevilla mu je posodila Francoza Ibrahima Amadouja), Burnley (Chelsea mu je posodil Angleža Dannyja Drinkwaterja), Sheffield United (Everton mu je posodil Bosanca Muhameda Bešića), Bournemouth (Liverpool mu je posodil Harryja Wilsona), Manchester United pa je dokončno ostal brez Belgijca Romeluja Lukakuja (Inter).

Norišnica zadnjega dneva prestopnega roka je upravičila svoj sloves. Evropski prvak Liverpool, ki je zadržal največje zvezdnike, Anfield je od ''pomembnejših'' igralcev zapustil le Danny Ings (za 22 milijonov evrov ga je kupil Southampton), rezervni vratar Simon Mignolet pa se je preselil v Brugge, bo danes gostil povratnika med elito, Norwich City.

Ne spreglejte