Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2020,
22.57

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Gonzalo Higuain Donny Van de Beek Kai Havertz Ciro Immobile Neymar Ivan Rakitić Zlatan Ibrahimović Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Ponedeljek, 31. 8. 2020, 22.57

3 leta, 8 mesecev

Nogometna tržnica (31. avgust)

Messijeva vojna z Barcelono se nadaljuje, v Angliji se dogaja marsikaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Lionel Messi | Na odgovor na vprašanje, v katerem dresu bomo v novi sezoni spremljali Lionela Messija, še čakamo, je pa medtem v bližini stadiona Barcelone nastal grafit z zanimivim sporočilom. Avtor je namreč argentinskega nogometnega superzvezdnika narisal v podobi njegovega slovitega rojaka. Verjetno ni treba poudarjati, koga …  | Foto Reuters

Na odgovor na vprašanje, v katerem dresu bomo v novi sezoni spremljali Lionela Messija, še čakamo, je pa medtem v bližini stadiona Barcelone nastal grafit z zanimivim sporočilom. Avtor je namreč argentinskega nogometnega superzvezdnika narisal v podobi njegovega slovitega rojaka. Verjetno ni treba poudarjati, koga …

Foto: Reuters

Za nami je še en dan nogometne tržnice, ki je minil v znamenju Lionela Messija in njegovega odhoda iz Barcelone. Dobili smo še nekaj odgovorov o njegovi nadaljnji usodi, a smo od končnega pečata v tej prestopni sagi, vsaj zdi se tako, še močno oddaljeni. Precej drugače velja za dva mega prestopa, ki se pripravljata pri Chelseaju in Manchester Unitedu. Preverite, kaj vse se je dogajalo v ponedeljek. In seveda – z nami bodite tudi jutri.

21:41

Še en udarec za Barcelono

21:05

Še en mega prestop Cityja?

20:41

Nemci zbirajo za Messija

19:49

Higuain k Beckhamu?

19:32

Armenec dokončno Rimljan

17:42

Man Utd odšteva minute

15:58

Havertz tik pred Chelseajem

15:20

Hrvat iz Barcelone v Sevillo

15:09

Poljak ostaja pod Vezuvom

15:07

Ibrakadabra podaljšal

12:51

Nov preobrat

11:48

Messijev oče v Barceloni

10:55

Schalke snubi Ibiševića

10:47

Atalanta prepričala Rusa

10:06

Liverpool se zanima za ...

09:55

Vidal in Juventus?

09:37

Leeds se ne ustavlja

  • 22:47

    Lahko noč

    Za danes se poslavljamo. Tudi ponedeljek je bil v znamenju Lionela Messija, a končnega odgovora v njegovi prestopni sagi ni ponudil. Dobili nismo niti uradnih potrditev nekaterih drugih odmevnih prestopov, a sta predvsem nakupa Chelseaja (Kai Havertz) in Manchester Uniteda (Donny Van de Beek) zelo blizu. Uradni potrditvi obeh utegnemo dočakati že jutri. Spremljajte nas!

  • 21:41

    Še en udarec za Barcelono

    Barcelona se že nekaj mesecev spogleduje z nakupom argentinskega zvezdnika Interja Milana Lautara Martineza, ki je za Milančane v dveh letih zabil 30 golov in velja za enega najbolj vročih napadalcev v Evropi ta hip. Triindvajsetletnik naj bi bil za prihod v Katalonijo zelo zainteresiran, a naj bi se zdaj, ko je jasno, da ga tam najverjetneje ne bo pričakal rojak Lionel Messi, precej ohladil in se spogledoval z idejo, da si premisli, kar bi bil še en udarec za Barcelono, ki je v njem videla zamenjavo za Luisa Suareza. Ta pri novem trenerju Ronaldu Koemanu ni zaželen.

  • 21:05

    Še en mega prestop Cityja?

    Ne samo Lionel Messi, v Manchester City se to poletje utegne preseliti še eden najboljših branilcev na svetu ta hip, Senegalec Kalidou Koulibaly. Steber obrambe Napolija, s katerim ima pogodbo podpisano do leta 2023, v njej pa je zapisana odkupna klavzula v višini sto milijonov evrov, naj bi se že dogovarjal z Angleži, a do odhoda ne bo prišlo tako zlahka. Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je namreč znan kot eden najbolj brezkompromisnih pogajalcev v nogometnem svetu, svojega najdražjega prodajnega eksponata pa ne bo pustil oditi kar tako.

  • 20:47

    Sreda dan D za Messija?

    Iz Katalonije prihajajo informacije o sredinem zelo pomembnem sestanku, ki naj bi se zgodil v Barceloni. Sestala se bosta predsednik Barcelone Jose Maria Bartomeu in oče zvezdnika na izhodnih vratih katalonskega nogometnega velikana Lionela Messija, Jorge Messi. Po tem sestanku utegne biti veliko več znanega glede prihodnosti šestkratnega dobitnika zlate žoge, ki si želi zapustiti Barcelono in ga vleče k Manchester Cityju ...

  • 20:41

    Nemci zbirajo za Messija

    V morju takšnih in drugačnih novic okoli Lionela Messija zdaj prihaja še ena iz Stuttgarta, kjer je eden od navijačev tamkajšnjega povratnika med prvoligaše prišel na idejo, da bi v novi sezoni v dresu svojega ljubljenega kluba pozdravil slovitega Argentinca. V ta namen je na spletu ustanovil kampanjo, katere cilj je, nabrati dovolj denarja, da v Stuttgart pride sloviti Nemec. Končni cilj kampanje je, zbrati 900 tisoč evrov. Očitno 700 milijonov evrov za odškodnino in preostalo za Argentinčevo plačo, a za zdaj ne kaže, da bo Messija zaneslo v smer Nemčije. Po petih dneh dražbe so Stuttgartovi navijači namreč zbrali nekaj manj kot 500 evrov …

  • 19:49

    Higuain k Beckhamu?

    Gonzalo Higuain po sedmih letih igranja na Apeninskem polotoku, kjer je igral za Napoli in zdaj Juventus, najverjetneje zapušča Italijo. Čeprav ima pogodbo z Juventusom do leta 2021, so mu Torinčani že sporočili, naj si najde nov klub. Če gre verjeti nekaterim informacijam, ki so zaokrožile po spletu, naj bi bil 32-letni Argentinec najbližje selitvi v ZDA, kjer naj bi okrepil novega člana tamkajšnje MLS Inter Miami. Njegov predsednik je sloviti Anglež David Beckham, s katerim sta kratek čas skupaj igrala za Real Madrid. Če bo Higuain res odšel v Miami, bo tam moči združil s še enim svojim nekdanjim soigralcem. Za Inter namreč po novem igra nekdanji član Juventusa, Francoz Blaise Matuidi, ki je tja prestopil pred kratkim.

  • 19:42

    Nagatomo okrepil Marseille

    Japonec Yuto Nagatomo je novi član francoskega Marseilla, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Triintridesetletni levi bočni nogometaš je k lani drugouvrščenemu moštvu ligue 1 prišel po izteku pogodbe pri turškem Galatasarayu.

    Nagatomo je pred odhodom v Turčijo igral za milanski Inter, kjer je bil sedem let soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića. Kariero je začel pri domačem klubu Higashi HS, leta 2010 pa se je preselil v Evropo, kjer je najprej zastopal barve italijanske Cesene.

    V karieri je odigral 376 tekem v članski konkurenci in dosegel 20 golov ter 30 podaj. Za japonsko izbrano vrsto je zbral 122 nastopov.

    Marseille je v letošnji sezoni v francoskem prvenstvu odigral eno tekmo in jo proti Brestu v drugem krogu dobil s 3:2. V prvem pa zaradi štirih pozitivnih primerov na novi koronavirus ni igral.

  • 19:32

    Armenec dokončno Rimljan

    Armenski zvezdnik Henrikh Mkhitaryan je preteklost Arsenala. Londončani so potrdili, da so z njim prekinili pogodbo, tako da je 31-letni ofenzivni nogometaš dokončno postal član Rome, za katero je v prejšnji sezoni igral kot posojen nogometaš Arsenala. V tem času je v 29 nastopih zabil 9 golov in prispeval 6 asistenc, s tem pa prepričal Rimljane, da so ga obdržali v svojih vrstah. V Rim prihaja kot prost nogometaš brez odškodnine, saj je z Londončani sporazumno prekinil pogodbo. V Arsenal je sicer januarja 2018 iz Manchester Uniteda prišel za 34 milijonov evrov.

  • 17:42

    Man Utd odšteva minute

    Dozdajšnji zvezdnik Ajaxa Donny Van de Beek je tik pred prestopom v Manchester United. Nizozemskega vezista ni bilo na današnjem treningu nizozemske reprezentance, saj se je odpravil v Manchester, kjer usklajuje še zadnje podrobnosti 45 milijonov evrov vrednega prestopa, ki ga bodo na Old Traffordu potrdili kaj kmalu. Podpisal bo petletno pogodbo.

  • 16:01

    Olimpija potrdila prihod Srba

    Olimpija je potrdila prihod srbskega napadalca Djordjeta Ivanovića, donedavnega nogometaša beograjskega Partizana, ki je tako postal najnovejša okrepitev Ljubljančanov.

  • 15:58

    Havertz tik pred Chelseajem

    Ni še uradno, a odštevamo minute do potrditve najdražjega prestopa letošnjega poletja za zdaj. Iz Bayerja Leverkusna se bo v Chelsea preselil mladi nemški vezist Kai Havertz. Londončani bodo zanj odšteli klubski rekord, kar 80 milijonov evrov (prestop bi lahko v prihodnjih letih ob izpolnjenih nekaterih bonusih zrastel še za deset milijonov), in poskrbeli tudi za najdražji prestop letošnjega poletja. Z Otoka prihajajo vesti, da je bombastičen prestop tik pred potrditvijo. Enaindvajsetletni ofenzivni vezist, ki je v prejšnji sezoni zabil 18 golov in prispeval 9 asistenc, je z Londončani sklenil petletno pogodbo.

  • 15:44

    City se pripravlja na Messija

    Čeprav saga o njegovem odhodu iz Barcelone še traja in bo verjetno trajala še nekaj časa, je Lionel Messi iz ure v uro bližje prestopu v Manchester City, za katerega se je očitno že odločil. Po poročanju brazilskega novinarja Marcela Bechlerja, ki ima pogosto zelo točne informacije o Argentincu, kar je dokazal tudi v zadnjih tednih, se pri klubu Pepa Guardiole že pospešeno pripravljajo na prihod najbolj zveneče okrepitve v zgodovini kluba. Pri Cityju naj bi namreč že nastajal video, ki ga bodo v javnost poslali, ko bo Messi tudi uradno postal njihov član.

  • 15:26

    Immobile v Rimu vsaj do 2025

    Italijanski napadalec Ciro Immobile je podaljšal pogodbo z italijanskim prvoligašem Laziem za dve leti. Tridesetletnik bo tako na olimpijskem stadionu v Rimu ostal do leta 2025, je na klubskem TV-kanalu sporočil rimski prvoligaš.

    Immobilejeva dosedanja pogodba bi potekla leta 2023, vendar se je prvi strelec serie A to sezono odločil "za življenje" zavezati klubu, je dejal medijski šef Lazia Stefano De Martino.

    Nekdanji nogometaš Borussie Dortmunda, Seville in Torina minulo sezono ni osvojil le naziva najboljšega strelca italijanskega prvenstva, temveč s 36 zadetki v eni sezoni tudi evropsko zlato kopačko.

  • 15:20

    Hrvat iz Barcelone v Sevillo

    Španski športni dnevnik Marca poroča o tem, da je hrvaški zvezdnik Ivan Rakitić že izbral nov klub. Po dolgih letih zapušča Barcelono, s katero je leta 2015 postal tudi evropski prvak in se v finalu lige prvakov vpisal med strelce. Vrnil naj bi se v Sevillo, kjer je igral pred selitvijo v Katalonijo. Z Andaluzijci se je predstavil tudi v Ljudskem vrtu, kjer je leta 2014 gostoval v izločilnem delu evropske lige in končal sezono z evropsko lovoriko, ko je v finalu v Torinu premagal Oblakovo Benfico.

    Novi trener Barcelone Ronald Koeman je po prihodu na Camp Nou 32-letnemu Hrvatu, rojenem v Švici, dal vedeti, da nanj v prihajajoči sezoni ne bo računal. Rakitić naj bi tako izbral Sevillo, kjer namerava v zvezni vrsti zapolniti vrzel, nastalo po odhodu Evana Banege v Savdsko Arabijo. Če se bo Hrvat resnično vrnil v Andaluzijo, po poročanju Marce naj bi danes že opravil zdravstveni pregled in nato sklenil triletno pogodbo, bo sezono odprl 24. septembra v Budimpešti, ki bo gostila evropsko superpokalno srečanje med Sevillo in Bayernom.

  • 15:09

    Poljak ostaja pod Vezuvom

    Poljski reprezentant Piotr Zielinski je podaljšal sodelovanje z Napolijem do junija 2024. Za nekdanjega italijanskega prvaka je do zdaj zbral 192 nastopov in se podpisal pod 22 zadetkov.

  • 15:07

    Ibrakadabra podaljšal

    Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je po poročanju Sky Sport tudi uradno podaljšal sodelovanje z AC Milan za eno sezono. V tem obdobju bo neuničljivi Šved, ki šteje 38 let, zaslužil 7 milijonov evrov. Ibrakadabra bo v tej sezoni v Evropi nastopal v ligi Europa. Milančani bodo pot začeli v 2. krogu kvalifikacij, ko se bodo 17. septembra spopadli z irskim klubom Shamrock Rovers.

  • 12:51

    Nov preobrat

    Barcelona in La Liga sta jasna, za Lionela Messija bo potrebno odšteti 700 milijonov evrov, a španski novinar Alfredo Martinez, ki dela za Onda Cero, trdi, da je bila ta vsota v pogodbi le do konca te sezone, zdaj pa lahko Argentinec odide brez odškodnine. Kaj je res in kaj ni? Kdo ve, vse bo pokazal čas, dejstvo pa je, da se bo zadeva še vlekla, vsebina Messijeve pogodbe pa se bo v medijih še nekajkrat spremenila.

  • 12:34

    Neymar ostaja pri PSG

    Neymarja praktično že vse od prihoda k PSG - Parižani so zanj leta 2017 Barceloni nakazali rekordnih 222 milijonov evrov - selijo nazaj v Katalonijo, a to se ne bo zgodilo še vsaj eno sezono. "Ostajam pri PSG. Želimo se vrniti v finale lige prvakov in osvojiti tekmovanje," je za uradno revijo PSG dejal brazilski zvezdnik.

  • 11:48

    Messijev oče v Barceloni

    Bo Lionel Messi resnično zapustil Camp Nou? Nedeljskega treninga se ni udeležil, tako da mu klub pripravlja denarno kazen, španski mediji pa namigujejo, da bi bilo lahko o prihodnosti 33-letnega Argentinca več znanega v sredo. Zakaj? Takrat naj bi se njegov oče Jorge Messi, ki ga zastopa v nogometnih poslih, sestal s predsednikom Barcelone Josepom Mario Bartomeujem. Prvi mož Barcelone zaradi zadnjih dogodkov ne skriva zaskrbljenosti. Messijev oče bo v Katalonijo prispel v torek, dan pozneje pa naj bi sledil sestanek, ki bi lahko odpravil marsikatero nejasnost glede nadaljnje usode njegovega sina.

    Želja Manchester Cityja, da v svoje vrste pripelje enega najbolj priljubljenih in opevanih nogometašev vseh časov, je ogromna. Brazilski Esporte Interativo že poroča o tem, da je bogati angleški klub že zaprosil produkcijsko hišo za pridobitev Messijevih fotografij, saj želi vnaprej pripraviti prispevek za svečani trenutek, ko bi kapetan argentinske reprezentance uradno sklenil sodelovanje s angleškim podprvakom.

  • 10:55

    Schalke snubi Ibiševića

    Izkušeni napadalec Vedad Ibišević se resno spogleduje s ponudbo Schalkeja, po kateri bi lahko na leto zaslužil "le" 100 tisoč evrov. 36-letni nogometaš z bogatimi izkušnjami iz bundeslige ter izbrane vrste Bosne in Hercegovine je trenutno prost igralec.

    Prejel je kar nekaj ponudb, a se je po poročanju nemške revije Kicker najbolj ogrel za možnost, da bi s klubom iz Gelsenkirchna sklenil enoletno pogodbo. Ibišević je nazadnje igral za berlinsko Hertho.

  • 10:47

    Atalanta prepričala Rusa

    V poletnem prestopnem roku so zavihali rokave tudi pri Atalanti. Italijanski prvoligaš, pri katerem je v prejšnji sezoni blestel Josip Iličić, klub pa je v serie A osvojil tretje mesto in se uvrstil med osem najboljših v ligi prvakov, bo v kratkem sklenil uradni dogovor z Aleksejem Mirančukom. Po poročanju italijanskih medijev bo za prihod 24-letnega ruskega zveznega igralca, ki je trenutno poškodovan (stegenska mišica), odštel 14,5 milijonov evrov. V nedeljo se je ruski reprezentant poslovil od soigralcev pri moskovskem Lokomotivu, v Italiji pa ga da dokončne sklenitve dogovora z Atalanto loči le še zdravniški pregled.

    Atalanta se zanima tudi za prihod 23-letnega argentinskega branilca Marcosa Senesija, ki je v prejšnji sezoni nosil dres nizozemskega velikana Feyenoorda. Zanj bi morala odšteti 20 milijonov evrov.

  • 10:06

    Liverpool se zanima za ...

    Angleški prvak Liverpool se je po pisanju otoških medijev ogrel za nakup Ismaile Sarra, ki se je lansko poletje v Watford preselil iz Rennesa. Hitronogi krilni napadalec bi lahko rdeče stal okoli 40 milijonov evrov. 22-letni Sarr je v pretekli sezoni za Watford odigral 30 tekem in dosegel šest zadetkov.

  • 09:55

    Vidal in Juventus?

    Čilenec Arturo Vidal je eden izmed mnogih pri Barceloni, na katerega novi trener Ronald Koeman ne računa več. V klubu so mu sporočili, da si lahko poišče nov klub, in ponudbe na Vidalov račun že prihajajo.

    Sprva se je omenjalo le Inter, ki ga vodi njegov nekdanji trener Antonio Conte, zdaj pa se je vmešal tudi njegov nekdanji klub Juventus. "Pirla je bilo užitek gledati na zelenici, prepričan sem, da bo blestel tudi kot trener. Če me pokliče, bom zelo vesel," je dejal izkušeni 33-letni nogometaš sredine igrišča.

  • 09:45

    Predsednik Argentine in Messi

    Sago okoli prestopa Lionela Messija iz Barcelone budno spremljajo tudi v Argentini. Tudi sam argentinski predsednik Alberto Fernandez ima svoje mnenje. "Pri vseh nas si na posebnem mestu v naših srcih, a še nikoli te nismo gledali igrati na domačih tleh. Naredi nam uslugo in končaj kariero v svojem klubu Newell's Old Boys," je za C5N dejal predsednik.

    Kaj se trenutno ve o prestopu? Ne prav veliko. Argentinski zvezdnik se ni udeležil nedeljskih testiranj na koronavirus, kar je močno razjezilo vodilne pri katalonskem velikanu, zato so Argentinca denarno kaznovali. Piše se, da bodo Messiju za vsak dodaten dan odsotnosti zmanjševali plačo, kar zadeva prestop v drugi klub, pa je tudi vse jasno. Messi je zamudil rok, da bi ekipo zapustil brez odškodnine, zato bo moral njegov snubec zanj odšteti astronomskih 700 milijonov evrov. To je potrdila tudi La Liga, ki je seveda na strani Barcelone. Nikakor si ne želijo izgubiti prvega zvezdnika lige.

  • 09:37

    Leeds se ne ustavlja

    Novopečeni premierligaš Leeds United, v prvo angleško ligo se je uvrstil po 16 letih, lovi še svojo deveto in deseto okrepitev v tem poletju.

    Na radarju sta tudi najstnik Dinama Zagreba Joško Gvradiol in Udinesejev Rodrigo de Paul. Zagrebčani za 18-letnega centralnega branilca zahtevajo okoli 20 milijonov evrov, medtem ko bi jih lahko Argentinec stal med 30 in 35 milijoni evrov.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi Antoine Griezmann
Sportal Slabe novice za Messija, vse bližje smo poletni prestopni bombi
Sportal Bogatinov o novem trenerju Maribora: Če bi vedel, bi povedal #video

Bo Havertz prva zvezda tega prestopnega roka?

V tem poletnem roku smo videli že kar nekaj bogatih prestopov. Najdražji do zdaj je bil Brazilec Arthur, ki je bil pri rošadi z Miralemom Pjanićem ovrednoten na 72 milijonov evrov. Za drugi najdražji nakup tega poletja je poskrbel Napoli, ki je za Nigerijca Victorja Osimhena Lillu nakazal norih 70 milijonov evrov.

Oba bo čez nekaj dni presegel nemški biser Kai Havertz, ki se bo iz Bayerja preselil v Chelsea. Modri bodo zanj – vsaj tako se piše – plačali 80 milijonov evrov, cena pa se lahko z bonusi povzpne vse do 100 milijonov evrov.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

1. Arthur (Barcelona ---> Juventus): 72 milijonov evrov
2. Victor Osimhen (Lille ---> Napoli): 70 milijonov evrov
3. Miralem Pjanić (Juventus ---> Barcelona): 60 milijonov evrov
4. Alvaro Morata (Chelsea ---> Atletico Madrid): 56 milijonov evrov
5. Timo Werner (RB Leipzig ---> Chelsea): 53 milijonov evrov
6. Ben Chilwell (Leicester City --->Chelsea): 50,2 milijona evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

1. Chelsea 143 milijonov evrov
2. Barcelona 103 milijone evrov
3. Juventus 87 milijonov evrov
4. Inter 85 milijonov evrov
5. Manchester City 79 milijonov evrov
6. Napoli 70 milijonov evrov
7. Leeds United 69 milijonov evrov
8. Tottenham 65 milijonov evrov
9. Atletico Madrid 63 milijonov evrov

Ne spreglejte