Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 7. 2022,
22.13

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

Albert Riera Fabio Carvalho Liverpool 1. SNL poletni prestopni rok ND Gorica Jan Andrejašič

Nedelja, 3. 7. 2022, 22.13

1 leto, 9 mesecev

Nogometna tržnica, 3. julij

Novi trener Olimpije naj bi postal znani Španec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Albert Riera | Albert Riera je Stožice spoznaval kot nogometaš Zavrča in Kopra. | Foto Vid Ponikvar

Albert Riera je Stožice spoznaval kot nogometaš Zavrča in Kopra.

Foto: Vid Ponikvar

Dogajanje na nogometni tržnici je zelo pestro. Nogometni klub Olimpija bo v ponedeljek predstavil javnosti novega trenerja, naslednika Roberta Prosinečkega. Po poročanju SportKluba bo na vroči stolček v Stožicah sedel nekdanji španski nogometni zvezdnik Albert Riera, ki je v 1. SNL nosi dres Zavrča in Kopra. 

Poletno okrepitev je predstavila Gorica, povratnik v elitni razred slovenskega klubskega nogometa. Okrepil se je tudi Liverpool, na Anfield je prišel 19-letni Portugalec Fabio Carvalho.

Schoissengeyr
Sportal Poker Celjanov, Domžale nadigrale GAK, poraz Tabora

Po kaotičnem koncu tedna, ki je najprej postregel z novinarsko konferenco predsednika Adama Deliusa, dan pozneje pa še odstavljenega trenerja Roberta Prosinečkega, so zeleno-beli napovedali, kako bodo v ponedeljek predstavili javnosti novega stratega. Po poročanju SportKluba je to nihče drug kot Albert Riera, nekdanji zvezdnik španskega nogometa. V najbolj slovitih letih je nosil dres Liverpoola, Manchester Cityja, Galatasarayja in še nekaterih evropskih velikanov, leta 2015, ko je imel že 33 let, pa ga je poznanstvo z nekaterimi srbskimi posredniki pripeljalo v Slovenijo, kjer je sprva nosil dres Zavrča, nato pa se je preselil še v Koper, kjer je leta 2016 tudi sklenil nogometno pot.

Riera je tudi nekdanji španski reprezentant, za rdečo furijo je zbral 19 nastopov. Trenersko kariero je začel pri turškem Galatasarayju, kjer je bil pomočnik prvega stratega, po nedavni menjavi pri slovitemu klubu, ko je Turek Okan Buruk nasledil njegovega rojaka Domeneca Torrenta, pa je prekinil sodelovanje. V ponedeljek bo v Ljubljani predstavljen kot nov trener zmajev, v četrtek pa bo že vodil Olimpijo na evropski tekmi v Stožicah.

Nekdanji zmaj pri vrtnicah

Novogoričani so sklenili dogovor z Janom Andrejašičem. Primorec, ki se je nazadnje dokazoval pri Olimpiji, kjer pa v zadnji sezoni ni dobival veliko priložnosti, ima bogate izkušnje z igranjem v 1. SNL. V dresih Kopra, Celja in Olimpije je vknjižil 136 nastopov. Trener vrtnic Miran Srebrnič ga je preizkusil na pripravljalnih tekmah, 27-letni branilec pa ga je prepričal v to, da bo vstopil v novo sezono kot član štirikratnih državnih prvakov iz Nove Gorice.

Mladi portugalski as na Anfieldu

Angleški velikan Liverpool je predstavil novo poletno okrepitev. Na Anfield se je iz Londona, kjer je pomagal Fulhamu do napredovanja do elitne premierlige, preselil 19-letni Portugalec Fabio Carvalho.

Nadarjeni najstnik, ki nastopa za mlado portugalsko reprezentanco do 21 let, se je v prejšnji sezoni izkazal v tekmovanju championship, kjer je prispeval 10 zadetkov in 8 asistenc. Fulham bi lahko z bonusi vred zaslužil okrog 9 milijonov evrov. Liverpool si je za prihod mladega napadalno usmerjenega zveznega igralca prizadeval že v začetku leta, a takrat ni prišlo do dogovora.

Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenski reprezentant podpisal za Panathinaikos
Adam Gnezda Čerin
Sportal Gnezda Čerin v Grčijo, okrepitvi v vrstah slovenskih prvoligašev
Robert Prosinečki
Sportal Prosinečki vrnil žogico vodstvu Olimpije: Takšnih lažnivcev in prevarantov pa še ne!
Matko Obradović
Sportal Izpoved Dalmatinca, ki v Sloveniji ne more molčati

 

Ne spreglejte