Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2022,
23.16

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Sven Botman Raphinha Frenkie de Jong Taku Minamino Marin Ljubičić Jan Mlakar Hajduk Split nogometna tržnica poletni prestopni rok NK Radomlje Madžid Šošić

Torek, 28. 6. 2022, 23.16

1 leto, 10 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 28. JUNIJ

Man Utd in Chelsea pripravljata veliki posel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Frenkie de Jong | Frenkie de Jong bo kot kaže zamenjal Španijo za Anglijo in se pridružil rojaku Eriku ten Hagu, s katerim je pred leti že sodeloval pri Ajaxu. | Foto Reuters

Frenkie de Jong bo kot kaže zamenjal Španijo za Anglijo in se pridružil rojaku Eriku ten Hagu, s katerim je pred leti že sodeloval pri Ajaxu.

Foto: Reuters

Dogajanje na nogometni tržnici je v poletnih mesecih zelo vroče. Radomlje se bodo okrepile še z enim nogometašem splitskega Hajduka, s katerim so tesno sodelovali že v prejšnji sezoni. V Slovenijo prihaja 19-letni zvezni igralec Madžid Šošić. Monaco je predstavil največjega poletnega novinca, donedavnega nogometaša Liverpoola Takumija Minamina. Nizozemec Frenkie de Jong (Barcelona) je vse bližje selitvi na Otok k Manchester Unitedu, Brazilec Raphinha (Leeds United) pa se očitno seli k Chelseaju. Newcastle je pripeljal Nizozemca Svena Botmana.

Josip Iličić, Atalanta
Sportal Velika prelomnica v karieri Josipa Iličića

Odkar je Manchester United prevzel novi trener, Nizozemec Erik ten Hag, je v klubu zapihal nov veter. Nizozemski strateg je predstavil rdečim vragom svoj strog pristop, ki je pri Ajaxu prinašal uspehe. Navijači so v uvodnem delu poletja, ko so se največji otoški tekmeci že lahko pohvalili s prvimi poletnimi nakupi, pogrešali prihod katerega izmed novincev, s katerim bi United še podkrepil tako želel pohod na vrh.

O tem je imel marsikaj za pripomniti tudi Cristiano Ronaldo, ki pa kot kaže ostaja na Old Trafford. Družbo pa naj bi mu v prihodnje delal mladi Nizozemec Frenkie de Jong, ki se je v zadnjih sezonah dokazoval pri Barceloni, a z njo ni posegal višje v ligi prvakov oziroma domačem prvenstvu. Sky Sports poroča, da so rdeči vragi našli skupni jezik s Katalonci, ki jim bo izkupiček prišel še kako prav. Ocenjuje se, da bo prestop mladega zveznega igralca k Unitedu znašal 65 milijonov evrov, znesek pa bi se lahko ob upoštevanju bonusov še povišal.

Chelsea pripravil 70 milijonov evrov

Če gre verjeti napovedi vedno zelo dobro obveščenega novinarja Fabrizia Romana, ki budno spremlja potek prestopnega roka pri največjih evropskih klubih, se bo londonski Chelsea kmalu močno okrepil. V London naj bi se iz Leedsa preselil brazilski reprezentant Raphinha. Kluba naj bi sklenila dogovor, Leeds United pa bo bogatejši vsaj za 70 milijonov evrov, potrebno pa bo prišteti še morebitni zaslužek, če se bodo uresničili bonusi.

25-letni Brazilec si je s svojimi predstavami v angleškem prvenstvu, pa tudi v dresu brazilske izbrane vrste, povzdignil vrednost na nogometni tržnici. Zanj se je zanimalo ogromno klubov, poleg Chelseaja sta ponudbo klubu v Leedsu poslala tudi Arsenal in Barcelona. Pred Leedsom je igral tudi ta Rennes in Sporting iz Lizbone.

Omenja se tudi možnost, da bi se lahko modrim poleg Raphinhe na Stamford Bridgu pridružil tudi angleški reprezentant Raheem Sterling, ki bi lahko zapustil Manchester City. 

Newcastle za 40 milijonov evrov pripeljal Nizozemca

Nizozemski branilec Sven Botman se je iz francoskega Lilla preselil k Newcastlu. Angleški mediji namigujejo, da bodo "srake", ki imajo od lanskega prevzema izdatno finančno podporo investicijskih skladov iz Savdske Arabije, za Botmana odštele 40 milijonov evrov. Pogodbo bo 22-letni branilec podpisal ta teden.

Visokorasli osrednji branilec je z Lillom v sezoni 2020/21 slavil naslov francoskega prvaka, skupno pa je za klub odigral 79 tekem. Kariero je začel pri domačem Ajaxu, kot posojen nogometaš nizozemskega velikana pa je igral še za Heerenveen. Newcastle se je v tem prestopnem roku okrepil še z vratarjem Nickom Popom in branilcem Mattom Targettom.

V Radomlje prihaja 19-letni up Hajduka

Radomljani so prejeli še eno okrepitev iz splitskega Hajduka. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Radomljani so prejeli še eno okrepitev iz splitskega Hajduka. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ko so Radomljani v začetku leta sklenili partnerski odnos s splitskim Hajdukom, ki je nato v Slovenijo poslal nekaj obetavnih igralcev na posojo, so navdušili s predstavami v prvenstvu. Če so se jeseni krčevito borili za obstanek, pa so nato posegli po višjih mestih in si že krepko pred koncem podaljšali člansko med elito še za eno sezono.

V novi sezoni bodo sodelovali tudi z 19-letnim zveznim igralcevm Madžidom Šošićem, upom splitskega Hajduka, ki se je v prejšnji sezoni kot posojeni nogometaš dalmatinskega velikana dokazoval pri prvaku BiH Zrinjskemu, kjer pa po tem, ko je okreval po težji poškodbi kolena, ni dočakal veliko priložnosti. Bo na večjo minutažo naletel v 1. SNL?

Splitski Hajduk je sklenil tudi dogovor z avstrijskim Laskom. Tam se bo kot posojen napadalec v novi sezoni dokazoval mladi Marin Ljubičić.

20-letni Splitčan, ki predstavlja svetlo prihodnost kluba, tako odhaja po minute, ki jih je v prejšnji sezoni v močni konkurenci pri dalmatinskem klubu dočakal manj od pričakovanj, v Linz. To je dober znak za njegovega donedavnega konkurenta za mesto v napadu Jana Mlakarja, ki ostaja v resnih načrtih Hajduka. Splitčani v novo sezono vstopajo z visokimi ambicijami. Napadati želijo naslov hrvaškega prvaka, hkrati pa igrati v Evropi vsaj do zime.

Monaco predstavil Japonca

Iz Liverpoola se je na jug Francije v bogato kneževino preselil Japonec Taku Minamino. Na Otoku je pri rdečih blestel zlasti v pokalnih temovanjih, na tekmah lige prvakov oziroma domačega prvenstva pa mu trener Jürgen Klopp zaradi močne konkurence ni posvečal večje pozornosti. 27-letni Azijec se je preselil k Monacu, s katerim se je sklenil pogodbo do leta 2026. Monaco bo angleškemu velikanu plačal 15 milijonov evrov.

Mattia Destro
Sportal Slovenca pri Empoliju dobila izkušenega soigralca
Ne spreglejte