Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2017,
7.33

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Besnik Hasi Olympiakos Pirej UEFA liga prvakov Matjaž Kek NK Rijeka Villarreal

Torek, 26. 9. 2017, 7.33

1 leto

Spremembe pri grškem prvaku

Nogometaši Olympiakosa imajo novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Besnik Hasi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši grškega prvaka Olympiakosa iz Pireja imajo spet novega trenerja. Albanec Besnik Hasi jih je po zmagi nad Rijeko v kvalifikacijah sicer popeljal v ligo prvakov, a to ni bilo dovolj, da se po treh mesecih, od kar je prevzel ekipo, obdrži na trenerskem stolčku. Nadomestil ga je Takis Lemonis, ki je lani tudi osvojil naslov grškega prvaka.

Za Besnika Hasija, ki je v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločil izbrance Matjaža Keka - hrvaškega prvaka Rijeko, so bili usodni slabi rezultati v državnem prvenstvu, v katerem je Olympiakos po nedeljskem porazu proti Aeku iz Aten padel na četrto mesto prvenstvene razpredelnice, za vodilnim Aekom zaostaja pet točk.

Zanimivo je, da je Aek pred kratkim pokvaril načrte tudi Kekovi Rijeki, saj jo je v uvodnem krogu skupinskega dela evropske lige premagal v gosteh z 2:1.

Atenskemu Aeku je moral pred kratkim priznati premoč tudi Matjaž Kek. Z Rijeko je izgubil evropski dvoboj na Rujevici z 1:2. | Foto: Reuters Atenskemu Aeku je moral pred kratkim priznati premoč tudi Matjaž Kek. Z Rijeko je izgubil evropski dvoboj na Rujevici z 1:2. Foto: Reuters

Za Takisa Lemonisa je to že četrti mandat na trenerskem stolčku Olympiakosa. S klubom iz Pireja, predmestja Aten, je bil prvak že petkrat, in sicer leta 2001, 2002, 2007, 2008 in 2017). V sredo bo v 2. krogu lige prvakov gostoval pri italijanskem prvaku Juventusu.

Sprememba tudi pri Villarrealu

Za trenersko spremembo se je odločil tudi Villarreal. Španski prvoligaški klub je prekinil sodelovanje s Franom Escribo, ki je v šestih tekmah španskega prvenstva osvojil le sedem točk. Pika na i je bil zadnji visok poraz proti Getafeju (0:4). Na klopi rumene podmornice ga je nasledil trener B moštva Villarreala Javi Calleja. S klubom je sklenil sodelovanje do konca sezone.

Ne spreglejte