Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 5. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Jure Matjašič NK Aluminij NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec

Petek, 27. 5. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Jure Matjašič o reprezentanci in Zavrču

Nogometaš, zaradi katerega so v Zavrču tekle solze sreče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je v tej sezoni v izbrano vrsto povabil veliko nogometašev, ki si služijo kruh v domačem prvenstvu. Po Olimpiji, Mariboru, Domžalah, Celju in Gorici je svojega izbranca dočakal še Zavrč. To je postal Jure Matjašič, ki bo v državnem dresu trepetal za usodo kluba.

Štajercu, ki je tako očaral Srečka Katanca, da ga je ta uvrstil na seznam kandidatov za prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo, v teh dneh ni lahko. Na Gorenjskem uživa s člansko izbrano vrsto. Vpoklic v reprezentanco doživlja kot uresničitev otroških sanj in nagrado za predstave v prvenstvu, hkrati pa ga skrbi, kako se bo Zavrč izkazal v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Haložani, ki so sezono 2015/16 končali na predzadnjem mestu, se bodo za obstanek pomerili z drugoligaškim podprvakom Aluminijem.

"Obeta se lokalni derbi. Med obema kluboma vlada posebna napetost, tako da bomo priča zanimivemu dvoboju. Sem v težkem položaju, saj ne bom mogel pomagati fantom. Poskušal se bom osredotočiti na delo v reprezentanci, z mislimi pa bom pri svojih soigralcih. Upam, da bomo ostali v ligi," je novopečeni reprezentant Jure Matjašič, prvi, ki ga je selektor članske reprezentance vpoklical kot člana Zavrča, namignil, kako hudo mu bo v nedeljo in četrtek.

Zavrč bo na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij pričakal Kidričane doma, povratna tekma pa bo potekala na igrišču Aluminija, v neposredni bližini Ptuja, kjer je Matjašič debitiral v 1. SNL z rosnimi 16 leti.   

Olimpiji nagajal s škarjicami, Mariboru s projektilom z razdalje

Neformalni predsednik Zavrča Miran Vuk je Matjašiču z nasmeškom dovolil, da se udeleži reprezentančnih priprav. "Vsi v klubu so navdušeni. To je neko priznanje tudi za delo kluba in njegove delavce. Nekaj enkratnega za celoten kraj," je razkril nogometaš, ponosen zlasti na dva zadetka, ki ju je dosegel proti najboljšima kluboma. V jesenskem delu je zatresel mrežo Olimpije z atraktivnim strelom, ki je spominjal na priljubljene škarjice, v pokalu, na povratni polfinalni tekmi v Ljudskem vrtu, ki bi jo najraje pozabil, pa se je izkazal z močnim strelom z razdalje, neulovljivim za Jasmina Handanovića.

Prve prvoligaške izkušnje je pridobil v dresu ptujske Drave. | Foto: Prve prvoligaške izkušnje je pridobil v dresu ptujske Drave.

Obstaja možnost, da bi Matjašič branil barve Slovenije na Švedskem in v Ljubljani proti Turčiji, ko pa bi se vrnil v klub, bi se moral čez poletje pripravljati na drugoligaško sezono. Med sezono 2015/16, ki jo je Zavrč večino časa preživel med petimi najboljšimi klubi, visoko pa se je uvrstil tudi v pokalu, na kaj podobnega ni niti pomislil.

"Še zdaj ne morem verjeti. Vso sezono smo kazali odlične predstave. Tudi v drugem delu, ko praktično nismo zmagali. Rezultatsko nam ni steklo. Manjkala je pika na i, da bi se vse obrnilo v našo korist. Zdaj moramo obstati in upati, da bo v prihodnji sezoni boljše," je poudaril zvezni igralec, ki bo konec meseca dopolnil 24 let. Njegovega delodajalca Zavrč čaka dvojna bitka za obstanek, saj mora odpraviti napake, zaradi katerih mu licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije ni podelila tekmovalne licence za sezono 2016/17.

Ne spreglejte