Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
1.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

Natisni članek

Cagliari Nik Prelec slovenski nogometaši na delu v tujini

Sreda, 1. 2. 2023, 1.00

1 leto, 3 mesece

Nik Prelec

Mlademu Slovencu uspel milijonski prestop v Italijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61
Nik Prelec | Nik Prelec se je izkazal v Avstriji. Sledila sta nagrada in donosen prestop v Italijo. | Foto Sportida

Nik Prelec se je izkazal v Avstriji. Sledila sta nagrada in donosen prestop v Italijo.

Foto: Sportida

Mladi slovenski napadalec Nik Prelec se vrača v Italijo. Pred leti pri Sampdorii ni dočakal večje priložnosti v članski konkurenci, ko med drugim ni imel sreče z zdravjem, a si ga je dobro zapomnil takratni trener Claudio Ranieri. Zdaj bo s slovitim italijanskim strategom, ki šteje že 71 let, sodeloval tudi v serie B pri Cagliariju. Klub iz Sardinije je zanj plačal 1,3 milijona evrov.

Argentina Enzo Fernandez
Sportal Norije je konec, rekord je padel pozno ponoči

Štajerec se je v tujino odpravil zelo mlad. Po izkušnji v Sampdorii se je vrnil v domovino, a le za kratek čas. Pri ljubljanski Olimpiji se ni preveč naigral, na 11 tekmah je v 1. SNL odigral le 160 minut, med strelce pa se vpisal le enkrat, ravno na dvoboju proti svojemu nekdanjemu klubu Aluminiju.

Lani je sledila nova selitev v tujino, tokrat k severnim sosedom v Avstrijo, kjer je Nik Prelec našel strelsko formo. Za prvoligaša Swarowski Tirol je jeseni dosegel šest zadetkov, tako da se je odločitev o nadaljevanju kariere v Avstriji izkazala za zadetek v polno. Nanj so ponovno postali pozorni Italijani, zadnji dan zimskega prestopnega roka pa je sklenil donosen posel z drugoligašem Cagliarijem, ki ne skriva želje, da bi se vrnil med elito. Za zdaj mu gre solidno, uvrščen je na šesto mesto.

Nik Prelec je mladi slovenski reprezentant. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nik Prelec je mladi slovenski reprezentant. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

21-letni Slovenec bo znova sodeloval z italijanskim strategom Claudiom Ranierijem. Cagliari je prepričan, da bo Prelec, za katerega sta se v zimskem prestopnem roku zanimala tudi Hertha Berlin in Darmstadt, prinesel klubu veliko dobrega. Avstrijcem so odšteli 1,3 milijona evrov.

Prelec je s klubom iz Sardinije, pri katerem nastopa tudi nekdanji nogometaš Maribora in Tabora Antoine Makoumbou, sklenil pogodbo do leta 2026 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Ne spreglejte