Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2023,
17.54

Osveženo pred

10 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Enej Marsetič 1. SNL Jan Đapo NK Domžale NK Koper Bright Edomwonyi

Četrtek, 8. 6. 2023, 17.54

10 mesecev, 4 tedne

tržnica v 1.snl

Pestro v Kopru, Domžalčani novo moč našli pri muraših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Bright Osagie Edomwonyi | Foto FC Koper

Foto: FC Koper

Nigerijski nogometaš Bright Edomwonyi ni več član slovenskega prvoligaša Kopra, je klub v sredo sporočil na družbenih omrežjih. V napadu ga bo po pisanju Ekipe SN nadomestil napadalec iz Bosne in Hercegovine ter povratnik v koprskem dresu Nardin Mulahusejnović. Novi član NK Domžale je levi bočni branilec Jan Đapo.

Osemindvajsetletni Edomwonyi je od septembra lani za Koper na 28 tekmah dosegel devet golov in vpisal še dve podaji. Nigerijec je sicer eden od številnih nogometašev, ki so po koncu sezone zapustili vrste kanarčkov. Poleg njega so med drugimi odšli še Milan Šimčak, Karlo Bilić, Rudi Požeg Vancaš in Žan Benedičič.

Po poročanju Ekipe SN pa se bodo Koprčani okrepili s povratnikom na slovenske in koprske zelenice Nardinom Mulahusejnovićem, ki je nedavno končal sodelovanje z ruskim moštvom Dinamom iz Mahačkale. Trenutno napadalec in koprski klub usklajujeta zadnje podrobnosti o pogodbi.

Pri Kopru je bil zdaj 25-letni napadalec iz Bosne in Hercegovine najboljši strelec državnega prvenstva v sezoni 2020/21. V Sloveniji je Mulahusejnović igral še za Maribor in Muro. Skupaj je v Prvi ligi Telemach odigral 76 tekem in dosegel 22 golov.

Marsetič se vrača iz Parme

Koper bo priprave na prihajajočo sezono začel v petek. Na teh bo sodeloval tudi 18-letni Enej Marsetič, ki je pred tem od januarja 2021 igral za mladinski pogon italijanske Parme. Tja se je preselil prav iz Kopra, zdaj pa je z matičnim klubom podpisal triletno pogodbo, so danes sporočili na uradni spletni strani.

Iz Mure v Domžale

Domžalčani so se okrepili z levim bočnim branilcem Janom Đapom. Enaindvajsetletnik je pred letom in pol prišel k Muri, nemudoma odšel na posojo v Krko, zdaj pa prestopil v rumeno družino in z njo podpisal dveletno pogodbo.

"Zelo sem vesel, da sem prišel v mlado ekipo, ki jo vodi odličen trener. Upam, da bom čim hitreje izkoristil ponujeno priložnost. Šlo je za hiter dogovor s klubom, saj so Domžale že večkrat dokazale, da so prava sredina za razvoj mladih igralcev. V 2. SNL sem v preteklih letih nabral dragocene izkušnje. Sicer gre za drugačno tekmovanje, a verjamem, da sem pripravljen na nov izziv. Čestitati moram ekipi za preboj v Evropo, kjer bom tudi sam poskušal pomagati po najboljših močeh. Vsak nogometaš si želi napredovati iz leta v leto in enako velja zame,'' je v klubski mikrofon dejal Đapo, ki je v mlajših selekcijah igral za Brežice in Krško.

Pri selekciji U17 je nato prestopil v novomeško Krko, za katero je zadnjo sezono in pol nastopal kot posojeni nogometaš Mure. V Fazaneriji je januarja 2022 podpisal triletno pogodbo, toda priložnosti za igro v članskem moštvu črno-belih ni dočakal. 

Preberite še:

Jan Koprivec
Sportal Koprčani po 16 letih pozdravili vrnitev otroka kluba
Ne spreglejte