Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
14.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen

Petek, 14. 7. 2017, 14.56

6 let, 6 mesecev

Vse kaže, da Kevin Kampl ne odhaja na Kitajsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Kevin Kampl | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kevin Kampl najverjetneje tudi v prihodnji sezoni ostaja v Bayerju Leverkusnu. Slovenski reprezentančni vezist, ki si ga je na vsak način želela ekipa Beijing Guoan, zagotovo ne odhaja na Kitajsko k svojemu nekdanjemu trenerju Rogerju Schmidtu, je danes poročala agencija dpa, novico pa so potrdili tudi pri Bayerju.

Tudi športni direktor kluba Rudi Völler je za časnik Bild potrdil, da so se dogovori s Kitajci končali neuspešno. Kot kaže, je bil na koncu problem denar. Bayer naj bi za 26-letnega Kampla, ki ima s klubom pogodbo do junija 2020, zahteval 30 milijonov evrov odškodnine, Kitajci pa niso želeli plačati te vsote, saj imajo po novem na odškodnine "nabite" visoke davke.

Kevin Kampl na vse skupaj gleda sproščeno

Kitajci so Nemcem po neuradnih podatkih sicer ponudili tudi, da bi Kampl v Pekingu zaigral kot posojeni igralec, za kar pa v Leverkusnu ni posluha. Zadeva pa je s tem tudi končana, saj se je z današnjim dnem na Kitajskem zaključil tudi prestopni rok.

"Na vse skupaj gledam sproščeno in pripravljen sem na vse. Že večkrat sem dejal, da bi rad sodeloval z Rogerjem Schmidtom, v nasprotnem primeru pa bom pač na zelenici še naprej dal vse za Bayer," pa je tik pred razpletom za časnik Express povedal Kampl.

Ni ga v kadru za današnjo tekmo, kaj to pomeni?

Sicer pa Bayer, ki bo z novo sezono nemškega prvenstva začel 18. avgusta z gostovanjem pri Bayernu v Münchnu, danes čaka prijateljska tekma proti ekipi Würzburger Kicker. Kampla, ki je od prvih dveh pripravljalnih tekem Bayerja pred začetkom nove sezone igral le na eni, ni v kadru Bayerja za to tekmo, zato so se hitro pojavila namigovanja, da se morda lahko zgodi tudi to, da se odhod na Kitajsko uresniči.

Pred 26-letnim zvezdnikom nemškega in slovenskega nogometa je očitno burno poletje. | Foto: Reuters Pred 26-letnim zvezdnikom nemškega in slovenskega nogometa je očitno burno poletje. Foto: Reuters

Po drugi strani pa je to morda le odločitev novega trenerja Heika Herrlicha, ta je na enem izmed zadnjih treningov slovenskega zvezdnika, nezadovoljen nad njegovim odnosom do dela, predčasno poslal pod prho. Kakorkoli že, jasno bo že danes do polnoči, ko se na Kitajskem konča prestopni rok.

Bo odšel kam drugam? Časa je še dovolj.

Prav tako pa se lahko zgodi, da Kampl, ki je pred časom dal jasno vedeti, da želi zapusititi Leverkusen, lahko odide kam drugam. Povezovali so ga z Milanom, tudi z madridskim Atleticom, le da ima zadnji težavo, da je kaznovan in lahko nakupuje šele z januarjem 2018, lahko pa se seveda pojavi še kak snubec. V večini evropskih držav poletna nogometna tržnica traja do 31. avgusta ...

Ne spreglejte