Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 1. 2017,
12.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

španski pokal Zinedine Zidane Celta Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 19. 1. 2017, 12.40

6 let, 6 mesecev

Po domačem porazu Reala proti Celti

Nezadovoljni navijači Reala bi Ronalda poslali na Kitajsko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Odkar je Cristiano Ronaldo prejel nagrado za najboljšega nogometaša na svetu, ki jo podeljuje Mednarodna nogometna zveza (Fifa), je Real Madrid odigral tri tekme in na vseh ostal brez zmage. Po skromni predstavi proti Celti (1:2) so mu nekateri navijači belih baletnikov sporočili, naj se preseli na Kitajsko.

Real si je z dvema zaporednima porazoma v treh dneh nakopal težave v prvenstvu in pokalu. V španskem prvenstvu ima pred Sevillo, resda z odigrano tekmo manj, le še točko prednosti, približala sta se mu tudi Barcelona (–2) in Atletico Madrid (–6).

V pokalu bo moral, če se želi uvrstiti v polfinale, na povratni četrtfinalni tekmi v Galiciji vsaj dvakrat premagati vratarja Celte, obenem pa paziti, da se obramba izkaže bolj kot v zadnjem tednu. Na zadnjih treh tekmah je zadnja vrsta Reala prejela kar sedem zadetkov.

Po rekordnem nizu dvakrat izgubili

Portugalec po porazu (1:2) ni skrival razočaranja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Portugalec po porazu (1:2) ni skrival razočaranja. Foto: Guliverimage/Getty Images Francoski trener Zinedine Zidane se je pred kratkim podpisal pod rekordni niz 40 tekem Reala brez poraza. Leta 2016 je nazadnje izgubil na spomladanskem gostovanju v ligi prvakov pri Wolfsburgu (0:2), nato pa so beli baletniki postali nedotakljivi. Povzpeli so se na evropski prestol, osvojili evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo na Japonskem.

Po dveh tekmah, na katerih Ronaldo ni blestel, poznala pa se je tudi odsotnost Valižana Garetha Bala, se je v Madridu že oglasil znak za alarm. Ne zvoni še glasno, a kljub temu dovolj razločno, da se je nogometna javnost začela spraševati, ali imajo zvezdniki Reala krajšo krizo ali pa so to znaki slabosti, ki bi lahko Real kmalu pahnili s prvega mesta španskega prvenstva.

Zidane: Nekaj bo treba popraviti

Trener Celte Eduardo Berizzo je prelisičil stratega Reala Zinedina Zidana.  | Foto: Reuters Trener Celte Eduardo Berizzo je prelisičil stratega Reala Zinedina Zidana. Foto: Reuters "Ni opravičila za ta poraz. Mi smo vendarle Real Madrid," je po bolečem porazu v španski prestolnici povedal Zidane.

"Moramo narediti analizo. Nekaj bo zagotovo treba popraviti in najti rešitev. Prevzemam odgovornost za poraz," se nekdanji zvezdnik svetovnega nogometa zaveda, da je Real vstopil v obdobje, ko igra pod pričakovanji. Zidane verjame, da bodo beli baletniki hitro prebrodili krizo in se vrnili na zmagovito pot.

"Nisem zaskrbljen, čeprav ta trenutek ni prijeten. Prepričan sem, da lahko v Vigu nadoknadimo zaostanek in si priigramo napredovanje," je optimist pred povratnim srečanjem. Tega bodo odigrali prihodnjo sredo na prepolnem štadionu Balaidos v Vigu. Celta je v izjemnem nizu, saj je dobila šest srečanj zapored, zato bo pred domačimi navijači vse prej kot lahek tekmec. Na Bernabeuu so zmagali prvič po letu 2006.

Bo Cristiano Ronaldo letos zapustil Real?

  • Da.
    21,71 %
    33 glasov
  • Ne.
    78,29 %
    119 glasov
Oddanih 152 glasov

Poraz v Sevilli jih je prizadel

Ronaldo bo imel z belimi baletniki popravni izpit prihodnjo sredo v Vigu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ronaldo bo imel z belimi baletniki popravni izpit prihodnjo sredo v Vigu. Foto: Guliverimage/Getty Images Real bo moral pokazati bistveno več kot na prvi četrtfinalni tekmi, na kateri je Ronaldo odigral prvo pokalno tekmo za španskega velikana po dveh letih. Nogometaši evropskega in svetovnega prvaka so priznali, da jim je dramatičen poraz na nedeljskem derbiju španskega prvenstva v Sevilli dal misliti.

Beli baletniki so se spraševali, kako so lahko tekmecu dovolili, da je v zadnjih minutah dvakrat zatresel mrežo Keylorja Navasa. Dva zadetka je na pokalni tekmi prejel tudi Kiko Casilla in potrdil, da je Real padel v krizo. "Poraz v Sevilli nas je prizadel," je menil Brazilec Casemiro.

Bi moral sprejeti kitajsko ponudbo?

Nekateri navijači Reala so bili po sredinem porazu tako razočarani, da so pred kamerami športnega dnevnika Diario AS 31-letnemu Ronaldu predlagali, naj sprejme bajno kitajsko ponudbo in se odpravi v Azijo. Z njegovimi zadnjimi predstavami niso zadovoljni. Odkar je prejel priznanje za najboljšega nogometaša na svetu, Real sploh še ni zmagal.

Predsednik Reala ne več nič o ponudbi

Ronaldo Je Jorge Mendes lagal? | Foto: Reuters Je Jorge Mendes lagal? Foto: Reuters v agent, njegov sloviti rojak Jorge Mendes, je pred tedni španskim medijem zaupal, da je eden izmed kitajskih klubov Realu za prestop kapetana portugalske izbrane vrste ponujal 300 milijonov evrov.

Ronaldu so po njegovih besedah ponujali ogromno letno plačo, s katero bi postal bogatejši vsaj za sto milijonov evrov, Portugalec pa o selitvi na Kitajsko ni razmišljal niti za trenutek. Predsednik Reala Florentino Perez je v pogovoru za Onda Cero dejal, da ne ve nič o tej ponudbi. Zatrdil je, da na naslov evropskega prvaka ni priromala niti ena kitajska ponudba s takšnimi številkami.

Real ima v soboto priložnost, da prekine niz treh tekem brez zmage. Na domačem štadionu bo gostil Malago in skušal zadržati vodilni položaj v prvenstvu, nato pa sledita zahtevno gostovanje v Vigu in napet boj za polfinalno pokalno vstopnico.

Ne spreglejte