Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 5. 2021,
9.17

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

5

Natisni članek

Nike Neymar

Petek, 28. 5. 2021, 9.17

2 leti, 11 mesecev

Neymar izgubil Nike, ker ni hotel sodelovati pri preiskavi spolnega nadlegovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

5

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar in podjetje Nike sta avgusta lani po desetletju in pol končala eno najbolj odmevnih sponzorskih sodelovanj. Danes je postalo znano, zakaj. Razlog je to, da je Neymar zavrnil sodelovanje v preiskavi zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja ene od uslužbenk, so sporočili iz ameriškega podjetja.

Iz Nikeja so danes v izjavi za javnost sporočili, da so se z Neymarjem - igralca so podpirali, odkar je imel ta 13 let - lani razšli, ker nogometaš ni hotel sodelovati v preiskavi domnevnega spolnega nadlegovanja ene od uslužbenk leta 2016. Ta ga je podjetju prijavila leta 2018.

Pri Nikeju so v izjavi za javnost še zapisali, da je preiskava končana, vendar so bili dokazi nezadostni. V članku Wall Street Journala, ki je poročal o obtožbi, je predstavnica Neymarja dejala, da nogometaš zanika trditve.

"Neymar se bo odločno branil pred temi neutemeljenimi napadi, če bo prišlo do kakršnekoli zahteve, do katere za zdaj še ni prišlo," je dejala njegova predstavnica ter dodala, da sta se Nike in Neymar razšla izključno iz tržnih razlogov.

Pri Nikeju so v današnji izjavi za javnost to trditev ovrgli. "Za Nike bi bilo neprimerno, da bi športnika obtožili česarkoli, če pri tem ne bi imeli trdnih dokazov. A obenem smo končali partnerstvo z njim, ker ta v dobri veri ni hotel sodelovati pri preiskavi verodostojnih obtožb," so med drugim zapisali pri Nikeju.

Neymarju sicer ne gre slabo. Le dva tedna po koncu sodelovanja z Nikejem je zdaj 29-letni zvezdnik PSG sklenil pogodbo o sponzorskem sodelovanju s proizvajalcem športne opreme Puma, s katerim sodeluje tudi slovenski zvezdnik madridskega Atletica, vratar Jan Oblak.

Neymar Brazilija
Sportal Brazilci še vedno upajo na Neymarja za OI
Neymar
Sportal Neymar se je odločil, kje bo nadaljeval kariero
Ne spreglejte