Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
23. 10. 2015,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Milko Djurovski Peter Pacult

Petek, 23. 10. 2015, 15.04

8 let

Neverjetno, Zavrč ima že spet novega trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijski strateg Peter Pacult je nogometaše Zavrča vodil le dva tedna, nato pa zaradi prevelikih jezikovnih ovir mesto prvega trenerja prepustil staremu znancu 1. SNL, Makedoncu Milku Djurovskemu.

Makedonec bo prvi trening opravil že danes

NK Zavrč prihaja iz ene najmanjših slovenskih občin in zaradi svoje majhnosti v nogometnem svetu uživa status svojevrstnega posebneža in rekorderja, je pa tudi klub, kjer se nadpovprečno hitro menjajo trenerji.

V tej sezoni so se poslovili že trije. Haložani so v sezono vstopili pod vodstvom Hrvata Ivice Solomuna, ki ga je zamenjal Srb Slavko Matić in nanizal kar sedem srečanj brez poraza, po nenadni selitvi v Koper pa ga je nasledil legendarni avstrijski reprezentant Peter Pacult. Nogometaše Zavrča, ki v Prvi ligi Telekom Slovenije zasedajo le peto mesto, je vodil le na dveh tekmah. Prvo je izgubil (1:2 z Gorico), na drugi remiziral (1:1 z Dravo v prvi četrtfinalni pokalni tekmi), nato pa se sporazumno razšel z vodstvom in zapustil Slovenijo.

Vuk: Letos nimamo sreče s trenerji

"Jezikovne ovire so bile prehude. Svojih zahtev do nogometašev ni mogel prenesti tako, kot bi si želel. Zato smo se razšli," je pojasnil Miran Vuk. Završki župan in idejni vodja prvoligaškega projekta NK Zavrč je tako v tej sezoni na vroči stolček posadil že četrtega stratega.

"Letos nimamo sreče s trenerji. Matić je bil dober in nam je žal, da se je odločil za Koper. Želeli smo ga obdržati. Imel je stvari v svojih rokah in s fanti našel kemijo. Igralci se niso mogli privaditi na Paculta, ki je imel kakovostne, prave evropske treninge, a niso razumeli njegovih zahtev," je Vuk pojasnil razlog, zaradi katerega sta se poti izkušenega Avstrijca in najmanjšega slovenskega prvoligaša razšli že po dveh tednih sodelovanja.

Nadaljevanje prvenstva se bliža. Zavrč čaka konec tedna prvenstveni dvoboj z zadnjeuvrščenimi Celjani, moštvo pa bo vodil Milko Djurovski. Nekdanji as jugoslovanskega nogometa, ki se je v prejšnjem stoletju po zaslugi srčne izbranke zelo navezal na Slovenijo, je v tej sezoni deloval na Slovaškem. Makedonec je vodil prvoligaški klub Vion Zlate Moravce, kjer igrajo trije nekdanji nogometaši Maribora (Marko Ranilović, Alen Ploj in Dejan Školnik), zdaj pa se je preselil v Zavrč. "Z Djurovskim se poznava že vrsto let. Na Slovaškem je dal odpoved, ker so mu ostali dolžni nekaj plač. Je odličen fant, pravi poštenjak in nogometni boem. Kot trener se je v zadnjem času zelo zresnil in spremenil na bolje. Zdaj gleda na stvari drugače," je prepričan, da je s prihodom dobrega prijatelja končno dobil trenerja, ki bi lahko v Zavrču ostal dalj časa. "Zagotovo bo ostal vsaj do zime, o tem sem prepričan."

Prvi trening bo opravil že danes

Djurovski je v 1. SNL že vodil Maribor, Dravo in Nafto. Ni prvi Makedonec, ki je vodil Zavrč. Pred njim je uspešno rumeno-zeleno ladjo krmaril Viktor Trenevski, tudi eden izmed kandidatov za zapolnitev vrzeli, nastale po odhodu Paculta. ''Z njim sem stopil v stik, a vodi prvoligaški klub v Črni gori, tako da ni bil na voljo,'' je pojasnil ''alfa in omega'' završkega kluba.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki je pred tremi desetletji dvigoval prah z zelo pogumnim prestopom iz Crvene zvezde v Partizan, bo v popoldanskih urah opravil prvi trening z nogometaši Zavrča.

Ne spreglejte