Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2020,
14.10

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

7

Natisni članek

Srbija nogomet Koronavirus

Četrtek, 19. 3. 2020, 14.10

4 leta, 1 mesec

Nespametna poteza Luke Jovića

Neumnost brez primere v času koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

7

Luka Jović | Nogometaš Luka Jović je prekršil pravilo o karanteni in pošteno razjezil Srbe. | Foto Getty Images

Nogometaš Luka Jović je prekršil pravilo o karanteni in pošteno razjezil Srbe.

Foto: Getty Images

Srbski mediji so te dni polni objav o napadalcu madridskega Reala in srbskemu reprezentantu Luki Joviću, ki se je iz Madrida vrnil v Beograd, tam pa se je, namesto da bi se umaknil v izolacijo, po mestu sprehajal s svojo spremljevalko Sofijo Milošević, ki je v sredo praznovala rojstni dan. Srbi so zgroženi, predsednica vlade napoveduje preiskavo.

Mladega nogometaša, ki se očitno še ne zaveda nevarnosti novega koronavirusa, je javno okrcala tudi predsednica srbske vlade Ana Brnabić. "On je samo eden od 65 tisoč srbskih državljanov, ki so se v teh dneh vrnili iz tujine, da bi uživali v ugodnostih našega brezplačnega zdravstva," je opozorila in napovedala: "Z neodgovornimi nogometaši, ki imajo v tujini milijonske pogodbe in po prihodu v Srbijo kršijo pravila o izolaciji, bodo imeli opravka preiskovalni organi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

In kje točno ga je polomil 22-letni nogometaš?

Potem ko so vodilni v nogometnem klubu Real Madrid nogometaše iz preventivnih razlogov poslali v karanteno, je Jović sedel na letalo in pripotoval v Srbijo, kjer je svojo izvoljenko želel presenetiti za rojstni dan, pri tem pa pozabil na pravilo o 14-dnevni samoizolaciji za vse, ki v Srbijo pripotujejo iz tujine.

Številni so zaljubljen parček včeraj opazili, kako se meni nič, tebi nič sprehaja po mestu.

Jović se na kritike še ni odzval, ga je pa poskušal opravičiti njegov oče, ki je za srbski Informer dejal, da se je njegov sin v domovino vrnil že v začetku tedna, potem ko je bil njegov test na okužbo s koronavirusom, ki so ga opravili že v Madridu, negativen. Dejal je še, da je njegov sin, tako kot vsi nogometaši Reala, dobil zeleno luč za vrnitev v Srbijo tako od predsednika kluba Florentina Pereza kot klubskega trenerja Zinedina Zidana. 

Namakal se je v istem bazenu kot okuženi Thompkins

Jović je bil pred dnevi, ko je v javnost pricurljala informacija, da je s koronavirusom okužen tudi košarkar Real Madrida Trey Thompkins, zaskrbljen, saj se je v času rehabilitacije po poškodbi namakal v istem klubskem bazenu kot okuženi Thompkins.

Na poročanje srbskih medijev pa se je odzvala Jovićeva izbranka Sofija, ki je zavrnila vsa namigovanja, da je ob svojem rojstnem dnevu priredila zabavo, ki se je je udeležil tudi nogometaš. Vse navedbe je zavrnila ter dejala, da dosledno upošteva vse ukrepe in da ji v trenutnih razmerah ni niti malo do zabave. O svojem izbrancu ni govorila. 

Ne spreglejte