Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
16.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

UEFA liga prvakov Manchester City Saido Mane Ederson Moraes

Torek, 12. 9. 2017, 16.55

12 mesecev

Nesrečni Brazilec, ki jo je skupil na derbiju, že trenira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ederson Moraes | Foto Reuters

Foto: Reuters

Skoraj neverjetno, a brazilski vratar Manchester Cityja Ederson Moraes, ki jo je po nepazljivem posredovanju napadalca Liverpoola Sadia Maneja hudo skupil na sobotnem derbiju angleške premier lige, že trenira in je z Angleži odpotoval v Rotterdam. Tam moštvo Josepa Guardiole jutri čaka tekma lige prvakov proti Feyenoordu.

V soboto je Manchester City v derbiju četrtega kroga angleške premier lige doma premagal Liverpool kar s 5:0, a bolj kot sijajna predstava varovancev Josepa Guardiole so bile po tekmi v ospredju fotografije nezavestnega Edersona Moraesa.

Brazilskega vratarja je v prvem polčasu z nogo v glavo udaril nepazljivi Sadio Mane, zaradi česar so prvi del igre podaljšali za skoraj deset minut. Senegalec, ki je prejel rdeči karton in bo moral počivati tri tekme (pritožbi Liverpoola niso ugodili), se je Edersonu že opravičil in si zaželel, da bi ta čim prej okreval.

Očitno so bile Manejeve želje uslišane. 24-letni vratar, ki je v Manchester City pred začetkom sezone prišel iz lizbonske Benfice za kar 40 milijonov evrov, že trenira. Zaradi številnih šivov, ki jih je dobil po glavi, sicer z zaščitno kapo, a očitno je že pripravljen za nove izzive.

Brazilskega vratarja so na sobotnem derbiju z igrišča odnesli na nosilih. | Foto: Reuters Brazilskega vratarja so na sobotnem derbiju z igrišča odnesli na nosilih. Foto: Reuters

Bo zaigral že v Rotterdamu?

Znašel se je na seznamu nogometašev, ki jih je Guardiola popeljal v Rotterdam, kjer bo City jutri odigral tekmo prvega kroga skupine F lige prvakov proti tamkajšnjemu Feyenoordu. V skupini F sta še Šahtar Doneck in Napoli.

City je v novo sezono štartal zelo dobro. V prvih štirih prvenstvenih krogih je trikrat zmagal in enkrat remiziral. Skupaj z mestnim tekmecem Manchester Unitedom je z desetimi točkami trenutno na vrhu prvenstvene lestvice.

Prekršek Saida Maneja, po katerem jo je skupil Ederson Moraes:

Ne spreglejte