Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2023,
14.48

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Prva liga Telemach Nermin Hodžić NK Domžale Senijad Ibričić

Torek, 16. 5. 2023, 14.48

11 mesecev, 3 tedne

Nermin Hodžić ostaja v rumenem dresu Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Nermin Hodžić | Foto Nik Moder/Sportida

Foto: Nik Moder/Sportida

Pred sobotnim zaključkom tekmovalne sezone 2022/23 v elitni slovenski nogometni lihi je vodstvo Domžal sklenilo prvo podaljšanje pogodbe, saj je novo dveletno pogodbo sklenil izkušeni 28-letni Nermin Hodžić, je sporočila domžalska ekipa.

Nermin Hodžić je v prvi slovenski ligi doslej zaigral na 101 tekmi, od tega 88-krat je oblekel dres Domžal, 13-krat pa Kopra. V preteklosti je igral še za turški Balikesirspor, Tuzlo City, Lučko in Rudar Prijedor.

Vse do letos je Hodžić veljal za vezista, ki lahko zaigra tudi na desni strani obrambe, a mu je trener Simon Rožman ob težavah z odsotnostmi v osrčju obrambe našel nov položaj in ga s tem postavil med vidnejše posameznike moštva.

Ibričić: Hodžić je odkritje sezone

Športni direktor Senijad Ibričić o prvem podaljšanju, ki bi se izteklo s koncem sezone, dejal: "Lahko bi rekel, da je Nermin Hodžić odkritje sezone. Na začetku ni bil v prvem planu, imel je drugačno vlogo, nato pa je stopil v obrambo in s svojimi igrami pripomogel k napredku v igri. Ustreza načinu igre, ki jo goji Rožman in želeli smo ga zadržati. Potrebujemo stabilno jedro, fante z izkušnjami in kilometrino. Hodžić ustreza vsem kriterijem."

Hodžić je ocenil, da je za njim izredno zanimiva sezona. Po vrnitvi iz Rudarja iz Prijedora, kjer je igral kot posojen igralec, je v Domžalah čez noč postal osrednji branilec.

"Izkazalo se je, da je to bila dobra poteza, saj je šlo iz tekme v tekmo bolje. Sproti nisem razmišljal, kako mi gre. Z veseljem sem koristil zaupanje trenerja, z dobrimi rezultati pa je bilo še lažje igrati na novem položaju. Obojestransko smo se hitro dogovorili za podaljšanje," je povedal Hodžić.

Preberite še:

Domžale
Sportal Domžale prek Olimpije na prag Evrope, zadnji v zadnji minuti zabil Mariboru
Ne spreglejte