Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
16. 1. 2015,
7.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

španski pokal nogomet Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Diego Simeone Carlo Ancelotti Fernando Torres

Petek, 16. 1. 2015, 7.27

8 let, 1 mesec

NeRealno: za mnoge že odpisani Torres izločil veliki Real

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je madridski Real upal na preobrat in napredovanje, na koncu temu ni bil niti blizu. Atletico je na krilih prerojenega Fernanda Torresa brez težav izločil velikega mestnega brata.

Pred povratno tekmo osmine finala kraljevega španskega pokala so imeli rdeče-beli dva zadetka prednosti, a nihče si ni mislil, da bodo tako z lahkoto zadržali prednost. Galaktike je že v prvi minuti po bliskoviti akciji in podaji Francoza Antoineja Griezmanna šokiral Fernando Torres, ki je sploh prvič zadel na Santiagu Bernabeu. Izid je na 1:1 izenačil Sergio Ramos, a je na začetku drugega polčasa spet udaril za mnogo že odpisani Torres. Končni izid na 2:2 je po podaji Garetha Bala postavil najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo. Atletico je s skupnim izidom 4:2 brez težav izločil evropske prvake in se uvrstil v četrtfinale.

"Čeprav je večina ljudi dvomila o Torresu, sem sam vedel, da bo za nas le velik plus. Vesel sem, da mu je to uspelo tako hitro pokazati tudi na igrišču," je po vnovični zmagi nad Realom Španca hvalil Diego Simeone. "Za nami je izjemna tekma. Igrali smo proti najboljši ekipi na svetu, zato je normalno, da smo stali malce bližje svojemu golu. Odigrali smo zelo pametno, še posebej pa sem zadovoljen s predstavo v drugem polčasu."

Napredovanja se je razveselil tudi Torres, ki je še pred tedni trpel v Milanu, kjer je igral kot posojen nogometaš Chelseaja, zdaj pa je v velikem slogu s svojima prvima zadetkoma na Santiagu Bernabeu tako rekoč sam izločil Real. "Presrečen sem," je za Canal Plus dejal prvi junak tekme in nadaljeval: "Vedeli smo, da nas kljub prednosti ne čaka lahko delo. Hiter zadetek nam je nekoliko olajšal delo, ko smo zabili še drugič, pa je bilo zgodbe konec. Niti za trenutek nas ni skrbelo. V drugem polčasu smo igrali zelo samozavestno in tekmo brez težav pripeljali do konca."

Ancelotti: Delali smo napake, ki jih ponavadi ne

Čeprav se je pokalna zgodba za branilce naslova hitro končala, pa večjega razočaranja v taboru belega baleta ni bilo. "V pretekli sezoni smo našli formulo, kako premagati Atletico, v tej jo še iščemo. Atletico je v tej sezoni izjemna ekipa," je po porazu športno priznal poraz trener Reala Carlo Ancelotti. "Delali smo napake, ki jih ponavadi ne. Imeli smo težave s prehodom žoge iz naše obrambne tretjine. Nisem si mislil, da nam bo to predstavljalo težave. Prvih 60 minut niti nismo igrali tako slabo, a Atletico je zadeval v pravem trenutku in nam preprečil, da bi preobrnili rezultat. Poraz me ne skrbi preveč, skrbelo bi me, če ne bi imeli priložnosti, a imeli smo jih. Zadeli tudi dva zadetka, žal pa v obrambi nismo bili na ravni, na kateri bi morali biti, če bi si želeli izločiti tako kakovostno moštvo, kot je Atletico."

Ronaldo se je zahvalil navijačem

Tudi najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo si po izpadu ni belil glave in skušal iz sicer bolečega poraza potegniti le pozitivne stvari. "Najprej bi se rad zahvalil navijačem, ki so bili izjemni. Žal se jim nismo zahvalili z zmago in napredovanjem, a moramo dvigniti glavo."

"Real je še vedno najboljša ekipa na svetu, ki hoče zmagati na vsaki tekmi, a vedno ne gre. Včasih je dobro stopiti korak nazaj, da lahko potem stopiš dva koraka naprej," je modroval Ronaldo in napovedal, da bo v naslednjih treh tednih beli balet spet igral tako kot mora. "Prepričan sem, da bomo v prihodnjih dveh, treh tednih spet tisti pravi. Želeli smo si osvojiti pokal, zdaj pa bodo naše misli le pri La Ligi in ligi prvakov. Naredili bomo vse, da ju osvojimo."

Ne spreglejte