Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 9. 2018,
11.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,69

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov Roberto Firmino PSG Liverpool Mohamed Salah

Sreda, 19. 9. 2018, 11.00

12 mesecev

Proslavljanje zmagovitega zadetka Liverpoola

Nenavadna poteza Salaha, ki dviguje prah in čudi navijače Liverpoola

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,69

1

Liverpool | Mohamed Salah je s svojo potezo po zadetku Firmina dvignil nemalo prahu. | Foto Guliver/Getty Images

Mohamed Salah je s svojo potezo po zadetku Firmina dvignil nemalo prahu.

Foto: Guliver/Getty Images

V poslastici uvodnega večera lige prvakov je Liverpool premagal PSG (3:2). Zmagoviti gol je v sodnikovem podaljšku dosegel rezervist Firmino. Brazilec, ki je bil zaradi poškodbe očesa vprašljiv za nastop, je spravil na noge Anfield, po svetu pa je hitro zaokrožil posnetek nenavadnega odziva Mohameda Salaha. V nasprotju s soigralci se ni veselil zadetka, ampak v tla zalučal stekleničko z vodo.

Rdeči z Otoka so v tej sezoni neustavljivi. V angleškem prvenstvu še niso oddali točke, v ligi prvakov pa so prekrižali načrte eni izmed najmočnejših ekip v Evropi, bogatemu PSG, katerega napad sestavljajo trije dokazani velemojstri, Brazilec Neymar, Urugvajec Edinson Cavani in Francoz Kylian Mbappe. Atomski napad pa francoskim prvakom v torek ni pomagal do uspeha v Liverpoolu. Izgubili so z 2:3, čeprav je nekaj časa kazalo, da se bodo vrnili na celinski del Evrope z dragoceno točko.

Cristiano Ronaldo
Sportal Juventus brez izključenega Ronalda zmagal, mladi Slovenec ob debiju iztržil točko

Brazilec s poškodovanim očesom junak tekme

Firmino jo je skupil na sobotnem derbiju s Tottenhamom ... | Foto: Guliverimage/Getty Images Firmino jo je skupil na sobotnem derbiju s Tottenhamom ... Foto: Guliverimage/Getty Images Liverpool je v prvem polčasu vodil že z 2:0, a se je PSG vrnil. V 83. minuti je Mbappe izenačil na 2:2, pri protinapadu Parižanov pa je imel prste vmes tudi Mohamed Salah. Najboljši igralec Liverpoola v prejšnji sezoni, v kateri je dosegel kar 44 zadetkov, je storil napako in na svoji igralni polovici podaril žogo tekmecu. Sledila je kazen. Gostje so izenačili, trener Jürgen Klopp pa je nato Afričana, ki v druščini Cristiana Ronalda in Luke Modrića kandidira za naslov najboljšega nogometaša na svetu, povlekel na klop.

Sledil je napet zaključek tekme. Parižanom se je prek Juliana Draxlerja ponudila priložnost za popoln preobrat, a je strel Nemca končal v bloku rdeče obrambe, nato pa je v 92. minuti nase opozoril Roberto Firmino.

... a je proti PSG igral 20 minut in poskrbel za zmagoviti zadetek na srečanju.  | Foto: Guliverimage/Getty Images ... a je proti PSG igral 20 minut in poskrbel za zmagoviti zadetek na srečanju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Brazilec, ki je v igro vstopil 20 minut pred tem, je postal junak srečanja. Čeprav je bil vprašljiv za tekmo, saj mu je na sobotnem derbiju angleškega prvenstva (Tottenham : Liverpool 1:2) Belgijec Jan Vertonghen nehote vtaknil prst v očesno jamico in mu poškodoval levo oko, je zaigral in odločil o zmagovalcu. Z izjemnim diagonalnim strelom je zatresel pariško mrežo. Ob proslavljanju zadetka si je z dlanjo zakril poškodovano levo oko.

Lionel Messi Barcelona PSV
Sportal Za navadne smrtnike neverjetno, zanj zgolj rutina

Zakaj je Salah vrgel stekleničko ob tla?

Sledilo je veliko slavje. Na klopi Liverpoola so vsi poskakovali od sreče, posnetek televizijskih kamer, ki so bile usmerjene v tabor rdečih, pa je razkril veliko presenečenje. Gledalci so dobili občutek, da Salahu v trenutku nepopisne sreče za privržence legendarnega angleškega kluba ni bilo do veselja. Ne le, da ni proslavljal gola, ampak takrat celo zalučal stekleničko z vodo ob tla. S pomočjo družbenih omrežij se je hitro rodila afera, o kateri ne razpredajo le na Otoku, ampak tudi drugod. Na račun Salahove nenavadne poteze so se kresala mnenja.

Kako je Salah zalučal stekleničko ob tla:

Nekateri so mislili, da je to zgolj naključje, in v dejanju Egipčana niso iskali nespodobnih motivov, nekateri so v tem videli olajšanje po tem, ko je z napako omogočil Parižanom izenačenje, spet drugi pa so poskrbeli za to, da se je na strelca Liverpool usul plaz kritik. Sledile so obtožbe, da je bil po slabi predstavi ljubosumen na Firmina.

Brazilec Neymar je dvoboj v Liverpoolu končal brez zadetka, junak dvoboja pa je postal njegov rojak pri rdečih. | Foto: Reuters Brazilec Neymar je dvoboj v Liverpoolu končal brez zadetka, junak dvoboja pa je postal njegov rojak pri rdečih. Foto: Reuters

Da pa so bile to vendarle prehitre obsodbe - Salah o njih javno še ni spregovoril -, priča nekoliko daljši posnetek slavja rezervne klopi Liverpoola. Ta je razkril, da je Salah v trenutku, ko je Firmino zadel za 3:2, navdušeno dvignil roke v zrak.

Dokaz, da se je Salah veselil po golu Firmina:

Nastala je zmeda, saj se navijači rdečih še vedno sprašujejo, zakaj je po tem zalučal stekleničko ob tla. Splet je še enkrat dokazal, kako veliko moč imajo družbena omrežja pri ustvarjanju afer na majavih temeljih.

Mohamed Salah je zapustil igro po 85 minutah. | Foto: Reuters Mohamed Salah je zapustil igro po 85 minutah. Foto: Reuters

Čeferin Ramos
Sportal Milijarde evrov na zabavi s tremi Slovenci
Ne spreglejte