Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2023,
19.30

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Stuttgart Serhou Guirassy Darmstadt Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Bayern München Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 24. 9. 2023, 19.30

7 mesecev, 1 teden

Nemško prvenstvo, 5. krog

Sedmica Bayerna, Šeško dočakal priložnost od prve minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Bayern München | Bayern je zmagal s kar 7:0. | Foto Reuters

Bayern je zmagal s kar 7:0.

Foto: Reuters

V petem krogu nemškega prvenstva je RB Leipzig Kevina Kampla in Benjamina Šeška z 1:0 ugnal Borussio Mönchengladbach in zmagal še četrtič v sezoni. Prave strelske vaje so imeli nogometaši Bayerna, ki so s kar 7:0 odpihnili Bochum. Vse tri točke je osvojila tudi Borussia Dortmund, ki je z 1:0 premagala Wolfsburg. Nogometaši Bayerja iz Leverkusna pa so se v nedeljo po zmagi nad Heidenheimom s 4:1 po številu točk izenačili z vodilnim Bayernom. Obe ekipi imata po 13 točk.

Benjamin Šeško RB Leipzig
Sportal Veselje za Šeška in Kampla, Bayer ostal pred Bayernom

Po doseženem zadetku v ligi prvakov med tednom je Benjamin Šeško dočakal priložnost v prvi postavi RB Leipziga na gostovanju pri Borussii Mönchengladbach. Mladi slovenski as se tokrat ni vpisal med strelce, igral je do 70. minute, pet minut zatem pa je edini zadetek na tekmi za zmago Leipziga dosegel prav rezervist Timo Werner. Ta je postavil tudi rekord kluba, saj Leipzig še nikoli doslej po petih krogih ni zbral 14 golov. Kevin Kampl je ob zmagi znova nosil tudi kapetanski trak. Edina tekma, na kateri so pri Leipzigu izgubili, je tako še vedno le tista, na kateri Šeško ni bil v postavi (Bayer Leverkusen). 

Benjamin Šeško je igral do 70. minute. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je igral do 70. minute. Foto: Reuters

Izjemno strelsko navdahnjeni pa so bili v petem krogu nogometaši Bayerna, ki so še naprej na vrhu bundeslige. Münchenčani so po zmagi nad Manchester Unitedom med tednom v ligi prvakov zdaj s kar 7:0 odpihnili Bochum. Harry Kane se je ob visoki zmagi podpisal pod hat-trick, med strelce pa so se vpisali še Eric Maxim Choupo-Moting, Matthijs de LigtLeroy Sane in Mathys Tel.

Tretjič v sezoni pa je zmagal podprvak Borussia Dortmund, ki je z 1:0 odpravil Wolfsburg. Pod edini gol na srečanju se je v 68. minuti podpisal Marco Reus.

Za Bayer Leverkusen, ki so sredi tedna na uvodni tekmi evropske lige visoko premagali švedski Häcken s 4:0, je na nedeljski tekmi bundeslige dva gola dosegel Nigerijec Victor Boniface. Prvega v deveti minuti iz igre, drugega pa 74. minuti z 11-metrovke. Za izbrance španskega strokovnjaka Xabija Alonsa sta zadela še Jonas Hofmann v 63. in Maročan Amine Adli v 82. minuti, za novince na prvoligaški sceni iz Heidenheima pa je edini gol dosegel Eren Dinkci v 58. minuti.

Darmstadt pripravlja posebno akcijo

Darmstadt bo v okviru akcije, ki so jo poimenovali Spalnica na prostem (Open-Air-Schlafzimmer), navijačem 6. oktobra omogočil vstop na stadion in prenočevanje na objektu. Če bodo navijači s seboj prinesli lastne spalne vreče in podloge za spanje, bo doživetje stalo 49 evrov. Imajo pa tudi možnost vstopnice za 98 evrov. V tem primeru bo v ceno všteta klubska spalna oprema, ki jo bodo pozneje podarili brezdomcem. Ponudba prenočevanja na stadionu ne dovoljuje spanja na nogometni zelenici.

Pet tekem, že deset golov Guirassyja

Serhou Guirassy je na petih tekmah zabil že deset golov. | Foto: Guliverimage Serhou Guirassy je na petih tekmah zabil že deset golov. Foto: Guliverimage

Prav Darmstadt je odigral uvodno tekmo tega kroga, ko je gostoval v Stuttgartu in izgubil z 1:3. Dva gola je zabil nogometaš iz Gvineje Serhou Guirassy. Pozor: ta nogometaš je na uvodnih petih krogih zabil že deset golov. To je doslej na uvodnih petih tekmah bundeslige uspelo samo Robertu Lewandowskemu. 27-letnik je v lanski sezoni kot posojeni nogometaš Rennesa za Stuttgart dosegel 11 golov (22 tekem). Stuttgart ima najboljši napad lige, saj je že pri 17 golih.

Nemško prvenstvo, 5. krog:

Petek, 22. september:

Sobota, 23. september:

Nedelja, 24. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Guirassy (Stuttgart)
7 – Kane (Bayern)
6 - Boniface (Bayer)
5 – Wind (Wolfsburg)
4 – Behrens (Union), Beier (Hoffenheim), Sane (Bayern), Dincki (Heidenheim)
...
– Šeško (Leipzig) ...

Benjamin Šeško
Sportal Kakšen večer! Prvenec Šeška, velika čast za Kampla, Oblak ob zmago v zadnjih sekundah.
Ne spreglejte