Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 12. 2021,
19.42

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Bundesliga RB Leipzig Kevin Kampl Erling Braut Haaland Robert Lewandowski Bayern München Borussia Dortmund nemško prvenstvo

Nedelja, 5. 12. 2021, 19.42

2 leti, 4 mesece

Nemško prvenstvo, 14. krog

V Nemčiji odmeva čudežnih 37 minut Freiburga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Bayern Lewandowski | Nogometaši Bayerna so dobili že sedmi zaporedni Der Klassiker v Nemčiji. | Foto Reuters

Nogometaši Bayerna so dobili že sedmi zaporedni Der Klassiker v Nemčiji.

Foto: Reuters

Veliki nemški derbi Der Klassiker med Borussio in Bayernom se je v Dortmundu razpletel v korist gostov iz Münchna. Bavarci so zmagali s 3:2, najboljši strelec bundeslige Robert Lewandowski, nekdanji as rumeno-črnih, zdaj pa že vrsto let izjemen strelec Bayerna, pa je prvi nastop po tem, ko je v Parizu ostal brez zlate žoge, začinil z dvema zadetkoma. Pri visoki zmagi Bayerja nad Greuther Fürthom (7:1) je Čeh Patrik Schick v drugem polčasu dosegel kar štiri zadetke, Freiburg pa je v nedeljo Borussio Mönchengladbach v gosteh ponižal kar s 6:0, vse zadetke pa dal v uvodnih 37 minutah!

Težko pričakovani derbi v Dortmundu, ki ga je zaradi predpisov nemške vlade v boju proti Covid-19 v živo spremljalo le 15 tisoč gledalcev, je ponudil spektakel s petimi zadetki. Na koncu so se veselili gostje iz Münchna. Zmagali so s 3:2, dva zadetka pa je dosegel najboljši strelec bundeslige Robert Lewandowski. Bayern je nanizal kar sedem zmag nad Borussio Dortmund, ki so bolje začeli dvoboj in povedli po zadetku Juliana Brandta v 5. minuti. 

Erling Braut Haaland je v 48. minuti izenačil na 2:2, a je Bayern v nadaljevanju srečanja dosegel še tretji gol. | Foto: Reuters Erling Braut Haaland je v 48. minuti izenačil na 2:2, a je Bayern v nadaljevanju srečanja dosegel še tretji gol. Foto: Reuters

Veselje pa ni trajalo dolgo, po napaki Matsa Hummelsa je na 1:1 le štiri minute pozneje izenačil Lewandowski. Bavarci so še pred koncem prvega polčasa prešli v vodstvo, mrežo gostiteljev je zatresel Francoz Kingsley Coman. Zadel je z manjšo pomočjo kapetana domačih Marca Reusa, ki je žogo preusmeril mimo svojega vratarja Gregorja Kobla.

Na začetku drugega polčasa je domače navijače razveselil Erling Braut Haaland, a je Bayern v 77. minuti poskrbel  za novo vodstvo. Z bele točke je zadel v polno Lewandowski in jo zagodel nekdanjemu klubu, ki je do konca srečanja igral z igralcem manj, saj je moral predčasno z zelenice Reus. Bayern je prednost pred Borussio povišal na +4.

Sanjski drugi polčas Čeha Schicka

Češki napadalec Bayerja Patrik Schick, ki je blestel že na letošnjem evropskem prvenstvu, se je znesel nad Greuther Fürthom. Klub iz predmestja Nürnberga, ki mu v tej sezoni ne gre najbolje v bundesligi, je v Leverkusnu prejel kar sedem zadetkov, od tega jih je Schick dosegel kar štiri. Prav vse je dal v drugem polčasu, na lestvici najboljših strelcev pa se povzpel na drugo mesto.

Patrik Schick je v bundesligi z 12 zadetki že drugi najboljši strelec tekmovanja. | Foto: Reuters Patrik Schick je v bundesligi z 12 zadetki že drugi najboljši strelec tekmovanja. Foto: Reuters

V tej sezoni se je podpisal že pod ducat zadetkov, Bayer pa je poskočil na tretje mesto. Lekarnarji so prvič v zgodovini na domači tekme bundeslige dosegli sedem zadetkov, Schick pa je močno popravil rekord, saj je poprej na tekmah nemškega prvenstva dosegel največ dva zadetka.

Freiburg je v nedeljo osramotil Borussio Mönchengladbach. Po 37 minutah je vodil s kar 6:0, takšen rezultat je ostal tudi na koncu, Freiburg pa se je po visoki gostujoči zmagi povzpel na četrto mesto.

Zaradi širjenja okužb s covidom-19 v četrtem valu pandemije od sobote na Bavarskem na nogometnih tekmah ni gledalcev. Podobno velja tudi na Saškem, kjer je doma tudi Kamplov RB Leipzig.

Nemško prvenstvo, 14. krog:

Petek, 3. december:
Union Berlin : RB Leipzig 2:1 (1:1)
Awoniyi 6., Baumgartl 57.; Nkunku 13.
Kevin Kampl (RB Leipzig) je v igro vstopil v 70. minuti.

Sobota, 4. december:
Arminia Bielefeld : Köln 1:1 (0:1)
Lasme 59.; Özcan 17.

Bayer Leverkusen : Greuther Fürth 7:1 (3:1)
Adli 12., Tapsoba 17., Hincapie 45., Schick 49., 69., 74., 76.; Dudziak 33.

Augsburg : Bochum 2:3 (0:3)
Gregoritsch 57., Caligiuri 86./11-m; Polter 23., 45.+2, Holtmann 40.

Mainz : Wolfsburg 3:0 (2:0)
Burkardt 2., Stach 4., Lacroix 90./ag.

Hoffenheim : Eintracht Frankfurt 3:2 (2:1)
Geiger 24., Rutter 30., Samassekou 59.; Borre 15., Paciencia 72.

Borussia Dortmund : Bayern München 2:3 (1:2)
Brandt 5., Haaland 48.; Lewandowski 9., 77./11-m, Coman 44.; R.K.: Reus 78./Borussia

Nedelja, 5. december:
Stuttgart : Hertha 2:2 (2:1)
Marmoush 15., Förster 19.; Jovetić 40., 76.

Borussia Mönchengladbach : Freiburg 0:6 (0:6)
Eggestein 2., Schade 5., Lienhart 12., Höfler 19., Höler 25., Schlotterbeck 37.  

Najboljši strelci:

16 - Lewandowski (Bayern),
12 - Schick (Bayer),
11 - Haaland (Borussia D.),
9 - Awoniyi (Union Berlin),
8 - Modeste (Köln),
7 - Burkardt (Mainz), Hofmann (Borussia M.)
6 - Gnabry (Bayern), Nkunku (Leipzig),
...

Ne spreglejte