Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 4. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

1

Natisni članek

Andraž Kirm Blaž Vrhovec NK Olimpija NK Olimpija Safet Hadžić Darko Milanič pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Četrtek, 13. 4. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Odmevi po pokalnem derbiju v Mariboru

Nemirni Mariborčani in srečni Ljubljančani #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

1

Maribor Olimpija polfinale pokala | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so si pot v finale pokala Slovenije izborili s skupnim rezultatom 3:2. Maribor je ostal prekratek za zadetek. V Ljudskem vrtu je naskakoval zmago, a iztržil le remi (1:1). Trener Darko Milanič je pogrešal mirnost v napadu, izkušeni zmaj Andraž Kirm pa se je za napredovanje zahvalil tudi sreči.

Mariborčani so se lova na zaostanek, ki so si ga priigrali v Stožicah, lotili s tremi napadalci (Milivoje Novaković, Luka Zahović in Marcos Tavares), a tudi brez edinega strelca na prvi polfinalni tekmi. Dare Vršič, ki v tej sezoni pleni pozornost tako z zadetki kot podajami, je dvoboj začel na klopi. Zakaj?

''Pred nami je izredno veliko tekem. Dare je imel za seboj štiri tekme. Prisotna je bila druga ideja. Tavares se odlično znajde na tekmah, ker nima veliko prostora. Pokazalo se je, da je bila ta naša poteza odlična, saj je imel priložnosti za zadeti. Nenehno je bil v aktiven v zgoščenem prostoru,'' je Milanič pojasnil, zakaj ni v začetno enajsterico uvrstil nekdanjega najboljšega strelca 1. SNL (takrat v dresu Olimpije).

Zakaj ni trener Maribora v začetno enajsterico uvrstil Vršiča?

Ko ga je v drugem polčasu, pri zaostanku z 0:1, postavil v igro, je bil prepričan, da je še dovolj časa za preobrat. Maribor je resda izenačil, drugega zadetka, s katerim bi tekmo v Ljudskem vrtu prevesil v podaljšek, pa ni dočakal.

Nemirni Mariborčani pred golom Olimpije

Mariborsko občinstvo ni bilo zadovoljno z nekaterimi sodniškimi odločitvami Damirja Skomine. | Foto: Vid Ponikvar Mariborsko občinstvo ni bilo zadovoljno z nekaterimi sodniškimi odločitvami Damirja Skomine. Foto: Vid Ponikvar Ostalo je pri 1:1, enem najslajših remijev Olimpije v zadnjih letih, ki so zeleno-bele popeljali v finale pokala Slovenije. Mariborčane je pustila na cedilu neučinkovitost. Ponovno v polno ni zadel Luka Zahović. Najboljši strelec Maribora v tej sezoni je brez gola že skoraj 600 minut.

''Tudi danes smo bili pred golom malce nemirni. Lahko bi boljše zaključevali napade. Ne le Zahović, ampak tudi drugi. Skušali bomo najti to mirnost, da bi bili preprosto boljši pred golom. Manjkajo nam goli. Igro, dinamiko v zvezni vrsti že imamo,'' je izpostavil Milanič glavni cilj, ki ga želi uresničiti v nadaljevanju sezone.

Vrhovec: Škoda, da nismo izkoristili uvodnih priložnosti

Izpolniti mu ga bo pomagal tudi Blaž Vrhovec. Lani je s Celjem objokoval poraz po loteriji kazenskih strelov v finalu pokala proti Mariboru, zdajšnjemu delodajalcu, letos pa ne bo zaigral na sklepnem pokalnem dejanju na Bonifiki.

''Škoda. Od prve minute smo šli v popolno ofenzivo nad Olimpijo in uresničili tisto, kar smo napovedovali. Škoda, da nismo izkoristili uvodnih priložnosti. Če bi jih, bi se Olimpija bolj odprla in bi lahko šla tekma v drugo smer,'' je bilo zveznemu igralcu žal, da Maribor premoči v uvodnih 30 minutah ni kronal z vodstvom.

Romun Cretu prihaja v formo

Trener Olimpije Safet Hadžić je priznal, da je nekatere igralce, ki so se v Ljudskem vrtu znašli v začetni postavi, odpočil na zadnji prvenstveni tekmi. Ljubljančani so v nedeljo remizirali v Celju, tako da so imeli na voljo dan počitka manj od Maribora. Med igralci, ki jih je Hadžić delno spočil na Areni Petrol, je bil tudi Romun Alexander Cretu, strelec zadetka v Ljudskem vrtu. V Celju je odigral 69 minut. ''Ima določene kakovosti. Počasi prihaja v svojo formo,'' je prepričan, da lahko eden izmed zimskih novincev pokaže še več, kot je v spomladanskem delu.

Kirm: Mogoče smo si bolj želeli finale kot Maribor

''Za nas je bila to glede na položaj v prvenstvu zelo pomembna tekma. Želeli smo si finale, mogoče bolj kot Maribor. Na koncu nas je nagradila tudi sreča. V prvenstvu smo na nekaterih tekmah igrali podobno, a nas takrat sreča ni nadgradila. Na pokalnih tekmah z Mariborom je bilo drugače,'' je dejal dolgoletni reprezentant Andraž Kirm, ki se po vrnitvi iz Cipra v domovino ni več pojavljal na Katančevem seznamu.

Kirm je v Sloveniji že osvajal lovorike. Z Domžalami se je povzpel na slovenski prestol, zdaj je od pokalne lovorike z Olimpije oddaljen le še korak. O finalu z Domžalami še ne razmišlja. ''To je vendarle zadnja tekma v sezoni. Moramo biti osredotočeni na prvenstvo in popraviti slab vtis,'' je odločen, da začnejo zmaji zmagovati v prvenstvu.

Andraž Kirm je pohvalil zasluge trenerja Safeta Hadžića, da je v ekipo vrnil sproščenost. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Kirm je pohvalil zasluge trenerja Safeta Hadžića, da je v ekipo vrnil sproščenost. Foto: Vid Ponikvar

Priložnost za prvo zmago v letu 2017 v Prvi ligi Telekom Slovenije ne bi mogla biti lepša. V ponedeljek prihajajo v Stožice zadnjeuvrščene Radomlje, ki jih lahko v 1. SNL zadrži le še čudež. Bodo sproščeni Hadžićevi zmaji končno zmagali tudi v prvenstvu?

Najlepši zadetki 28. kroga:

Ne spreglejte