Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
12.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nemška nogometna reprezentanca

Četrtek, 21. 6. 2012, 12.00

1 leto, 8 mesecev

Nemci v drugem delu deklasirali Grke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemška nogometna reprezentanca je v četrtfinalu evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem v Gdansku premagala Grčijo s 4:2. Nemci že čakajo boljšega iz dvoboja Anglija - Italija.

Za Nemce so zadeli Philipp Lahm v 39., Sami Khedira v 61., Miroslav Klose v 68. in Marco Reus v 74. minuti. Za Grke sta bila uspešna Georgios Samaras v 55. in Dimitrios Salpingidis v 89. minuti z bele točke. Nemčija se bo v polfinalu merila z boljšo iz dvoboja med Anglijo in Italijo.

Tako kot v prvem četrtfinalu, v katerem je zmagala Portugalska, je tudi v petek v polfinale napredovala favorizirana ekipa. Nemci so bili pričakovano precej boljši tekmec, čeprav so dolgo napadali s slepimi naboji. Toda predvsem v drugem polčasu so konkretizirali svoje "strelivo" in hitro razblinili vse dvome o zmagovalcu. Znova pa so se izkazali tudi slovenski sodniki, ki niso napravili praktično nobene omembe vredne napake.

Potek tekme:

Konec srečanja: Nemci so po Portugalski drugi polfinalist letošnjega EP. V polfinalu se bodo pomerili z boljšim iz obračuna Anglija - Italija.

89. minuta: Grki za slovo od prvenstva zabili še enkrat. Za Grke se je iz enajstih metrov vpisal med strelce Dimitris Salpingidis. Gomez naredil prekršek nad Papastathopoulosom.

80. minuta: Dvojna menjava pri Nemcih. V igro sta vstopila Mario Gomez in Mario Götze, ki sta zamenjala strelca zadetkov na današnji tekmi Kloseja in Reusa.

74. minuta: Kaj pa drugega kot nov zadetek Nemcev! Tokrat je zadetek dosegel Marco Reus, ki je v mrežo Sifakisa pospravil odpadek Kloseja.

69. minuta: Nova velika priložnost za Nemčijo. Tokrat je bil v prvi pravi akciji po vstopu v igro, Thomas Müller, a mu je tik pred zaključkom spodrsnilo.

68. minuta: GOOOL!! Nova zdetek v mreži Grčije. Tokrat je bil po prostem strelu Özila, najvišji Miroslav Klose. Klose je v 120 nastopu za Nemčijo, dosegel že 64 zadetek.

61. minuta: Grško veselje ni trajalo dolgo. Po podaji Jeromeja Boatenga je izvrsten zadetek s "polvoleja" zadel Sami Khedira. Nemci znova v vodstvu.

55. minuta: GOOOOLL!! Grčija izenačila izid!! Ponovno so Grki izpeljali hiter protinapad. Po levem boku je prodrl Salpingidis, ki je v kazenskem prostoru lepo našel Georgiosa Samarasa, ki mu ni bilo težko zadeti. Nepopustljivi Grki so spet v igri!

53. minuta: Po napaki Andréja Schürrleja sta Samaras in Gekas izpeljala hiter proti napad. Samaras je potegnil po levi in lepo oddal žogo do Gekasa, ta pa mu s peto ni uspel vrniti. Na mestu je bila nemška obramba.

46. minuta: Grški selektor Fernando Santos je drugi polčas začel z dvema svežima igralcema. Ninisa je menjal Gekas, Tzavellasa pa Fotakis.

46. minuta: Začel se je drugi del med Nemčijo in Grčijo.

V 48. minuti, konec prvega polčasa: Slovenski Damir Skomina je po treh minutah podaljška odpiskal konec prvega polčasa, ki ga je z zadetkom Lahma dobila Nemčija.

47. minuta: V sodnikovem podaljšku je hotel vajo svojega kapetana ponoviti še Schürrle, a je bil le za las daleč od zadetka. Ostaja 1:0 za Nemčijo.

44. minuta: Nemci so imeli v prvem polčasu kar 70% posest žoge.

39. minuta: GOOOLLL Nemčije. Z velike razdalje je zadel kapetan Philipp Lahm.

36. minuta: Po izvrstni individualni akciji Özil so znova zapretili Nemci. Özil je prodl v kazenski prostor Grkov, nato lepo našel svoje klubskega kolega Khediro, ki je izvrstno streljal z začetka kazenskega prosta. Izkazal se je Sifikas.

32. minuta: Prva omembe vredna akcije Grkov. V polproti napadu je Samaras na desni strani našel Ninisa, ki je dokaj velike razdalje poskušal presenetiti Neuerja. Slednji je imel kar nekaj težav, da je ubranil na videz ne nevaren strel.

23. minuta - 25. minuta: Nemci so imeli kar štiri priložnosti. Dve je zapravil Reus in po eno Klose in Özil. Slednji je imel daleč najlepšo, saj se je z grškim vratarjem Sifikasom znašel iz oči v oči, a je imel njegov zaključek premalo energije. Grški vratar ni imel večjih težav pri obrambi.

18. minuta: Na tekmi nič novega. Nemci napadajo, Grki pa se uspešno branijo.

11. minuta: Znova lepa priložnost za Nemce. Akcijo je nasreidni začel Realovec Khedira, ki je lepo našel mladega Reusa, ki je bil s 16 metrov nenatančen.

4. minuta: Nemci že zatresli mrežo Grkov, a je slovenska sodniška naveza razveljavila zadetek, saj je bil po strelu Khedire v prepovedanem položaju Schweinsteiger. Odbitek je v grško mrežo pospravil rezervist Schürrle.

2. minuta: - Prvo priložnost na tekmi so imeli Nemci. Po desni strani je lepo prodrl Reus, a je bila njegova podaja preveč nazaj in Klose ni mogel zaključiti.

Šok Joachima Löwa: Selektor Nemčije bo četrtfinalno srečanje proti Grčiji začel brez Thomasa Müllerja, Maria Gomeza in Lukasa Podolskega, namesto njih pa v prvih enajst uvrstil Marca Reusa, Andréja Schürrleja in Miroslava Kloseja.

Začetni postavi: Nemčija: Neuer; Hummels, Badstuber, Lahm, Boateng; Khedira, Schweinsteiger; Özil, Schürrle, Reus; Klose Menjave: Wiese, Zieler, Schmelzer, Höwedes, Mertesacker, Gündoğan, Müller, Bender, Kroos, Götze, Podolski, Gomez.

Grčija: Sifikas; Maniatis, Tzavellas, K. Papadopoulos, Torossidis; Papastathopoulos, Makos; Ninis, Katsouranis, Samaras; Salpingidis Menjave: Chalkias, Tzorvas, Malezas, Fotakis, Fortounis, Fetfatzidis, Liberopoulos, Mitroglou, Gekas.

60. minut do začetka tekme Nemčije - Grčija: Fernando Santos, selektor Grčije: ''Vsi vemo kaj pomeni Nemčija v evropskem nogometu. Tukaj nismo, da bi se vnaprej predajali. Ekipa iz leta 2004 je bila pred prvensvom odpisana, potem pa so osvojili naslov evropskih prvakov. Ravno iz tam jemljemo optimizem pred tekmo.''

Joachim Löw, selektor Nemčija: ''Smo favoriti. To sprejemamo. Vemo tudi, da imajo izločilni boji svoj čar, saj tukaj prostora za napake ni. Grki so že proti Rusiji dokazali svojo moč. Nikoli se jih ne sme odpisati.''

Ne spreglejte