Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 4. 2017,
12.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt pokal Slovenije večni derbi Luka Zahović NK Maribor NK Maribor Nemanja Mitrović Safet Hadžić NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 12. 4. 2017, 12.54

6 let, 6 mesecev

Kapetan Olimpije pred derbijem v Mariboru

Če ne Zahović, pa Novaković

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Nemanja Mitrović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred nogometaši Olimpije je tekma sezone. Po ponesrečenem vstopu v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije si lahko lovoriko zagotovijo le še v pokalnem tekmovanju, kjer so si v prvi polfinalni tekmi zagotovili prednost pred Mariborom (2:1). Danes jo bodo branili v Ljudskem vrtu. Kapetan Nemanja Mitrović poudarja, da bi lahko zmaji s pokalno lovoriko rešili sezono.

''To je tekma sezone. Z njo rešujemo celo sezono, saj v prvenstvu ne stojimo dobro,'' je nadomestni kapetan Olimpije Nemanja Mitrović s težkim srcem priznal, da dve točki iz sedmih prvenstvenih nastopov niti najmanj ne zadovoljujeta pričakovanj. Tako igralcev kot tudi navijačev in celotne nogometne Ljubljane.

O krizi so se pogovarjali dva meseca, a ...

Napoveduje, da se Olimpija v Ljudskem vrtu ne bo le branila. | Foto: Vid Ponikvar Napoveduje, da se Olimpija v Ljudskem vrtu ne bo le branila. Foto: Vid Ponikvar Spomin na turbulentno obdobje, ki je poskrbelo za številne odhode (Luka Elsner, Ranko Stojić in Marijan Pušnik), ne bi bil več toliko boleč, če bi nogometaši Olimpije v polfinalu pokala Slovenije izločili večnega tekmeca iz Maribora in se konec maja v Kopru z Domžalami pomerili za lovoriko. Branilec iz Ljubljane se tega dobro zaveda. ''Ta lovorika nam bi pomenila ogromno. V prvenstvu je nerealno razmišljati o naslovu prvaka. Vse naboje smo dali v pokal, da ga osvojimo in uspešno končamo sezono.''

Če bodo želeli zmaji, ki pod vodstvom Safeta Hadžića, še niso izgubili, zaigrati v finalu pokala, bodo morali prekrižati načrte Mariboru v Ljudskem vrtu. ''V zadnjem tednu smo začutili boljšo energijo. S fanti smo se o krizi pogovarjali dva meseca, pa nismo našli izhoda. S trenerjem Hadžićem je morda na zadnjih dveh tekmah zgledalo bolje. Prisotna je bila neka pozitivna energija, več volje. Tudi igra mogoče ni bila tako slaba kot na prejšnjih tekmah,'' a je dodal, da slaba igra ni povezana s prejšnjimi trenerji, katerim želi v prihodnje veliko uspehov. ''Pač, če so slabi rezultati, februarja ne moreš zamenjati vseh igralcev, ampak trenerja,'' je pojasnil.

Kdo se bo pomeril z Domžalami v finalu pokala Slovenije?

  • Maribor
    42,18 %
    116 glasov
  • Olimpija
    57,82 %
    159 glasov
Oddanih 275 glasov

Trije odlični napadalci in zelo nevaren Vršič

Na zadnji tekmi Maribora se Luka Zahović spet ni vpisal med strelce, je bil pa dvakrat uspešen Milivoje Novaković. | Foto: Vid Ponikvar Na zadnji tekmi Maribora se Luka Zahović spet ni vpisal med strelce, je bil pa dvakrat uspešen Milivoje Novaković. Foto: Vid Ponikvar Kaj meni o tekmecu? Kot branilec se bo ponovno srečal s številnimi napadalci, ki so mu v preteklosti prizadejali veliko gorja.
''Maribor ima zelo dobre tri napadalce. Luka Zahović je morda res v strelski krizi, a se je na prejšnji tekmi odprlo Novakoviću. Tudi Vršič je nevaren. Ima zelo dobro levo nogo. Maribor ima dobro ekipo, ki je odigrala veliko tako pomembnih tekem in se pozna že zelo dolgo. Njeni napadalci lahko rešijo tekmo z eno, dvema potezama. Moramo ostati zbrani, hkrati pa zaigrati napadalno, ne smemo se preveč braniti. Težko se je braniti vseh 90 minut,'' je dejal in navedel primer francoskega prvaka PSG, ki je letos v ligi prvakov pri Barceloni branil prednost štirih zadetkov, a neslavno izpadel z 1:6.

Maribor je letos v Ljudskem vrtu že premagal Olimpijo. Konec februarja je tekma štela za prvenstvene točke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je letos v Ljudskem vrtu že premagal Olimpijo. Konec februarja je tekma štela za prvenstvene točke. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prepričan je, da bo Olimpija uresničila cilj, če bodo igrati podobno kot pred tednom dni v Stožicah. Takrat so imeli prevlado, boljši rezultat in lepše priložnosti pa Mariborčani. ''Če bomo igrali tako kot v Ljubljani, se nimamo ničesar bati,'' je pred srečanjem v Ljudskem vrtu samozavesten 24-letni kapetan. Ko je nazadnje gostoval v Mariboru, je izgubil z 0:1, zadetek za vijolice pa je dosegel Luka Zahović. Če bi se to ponovilo danes, bi Olimpija ostala brez finalne vstopnice.

Pet najlepših zadetkov 28. kroga:

Ne spreglejte