Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
15.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Jagiellonia Bialystok Nemanja Mitrović

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 15.55

6 let, 7 mesecev

Nemanja Mitrović se je preselil na Poljsko

Po Elekeju zapustil Olimpijo še Mitrović

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Nemanja Mitrović | Foto Twitter

Foto: Twitter

Kolonija slovenskih nogometašev na Poljskem je po novem bogatejša za Nemanjo Mitrovića. Nekdanji kapetan ljubljanske Olimpije je sklenil štiriletno pogodbo s poljskim prvoligaškim klubom Jagiellonia iz Bialystoka.

Pogled na seznam kandidatov za nedeljski večni derbi med Olimpijo in Mariborom, na katerem sploh ni bilo Nemanje Mitrovića, je zgovorno pričal o tem, da se nekaj kuha. Visoki Ljubljančan, ki bo čez dva meseca dopolnil 24 let, se je odločil za nadaljevanje nogometne poti na Poljskem. V svoje vrste ga je privabil klub Jagiellonia Bialystok, za katerega bo Mitrović branil barve vsaj štiri leta. 

Šampionska zasedba Olimpije se redči

Ljubljančan je za Olimpijo zbral 125 nastopov. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljančan je za Olimpijo zbral 125 nastopov. Foto: Vid Ponikvar Tako je Ljubljano zapustil še eden član šampionske postave Olimpije iz sezone 2015/16. Mitrović je bil vrsto let obrambni steber zeleno-belih, lani pa mu jo je ravno v trenutku, ko bi se znašel na seznamu članske izbrane vrste, zagodlo zdravje.

Zaradi poškodbe kolena je počival kar nekaj časa, Olimpiji pa se priključil na igrišču v začetku leta 2017. Nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ki je nogometne korake spoznaval tudi v mladinski akademiji Interja, je v 1. SNL in pokalu Slovenije odigral 125 tekem. Dosegel je sedem zadetkov.

Nekdanji klub Široka in Vassiljeva

Jagiellonia ima izkušnje s slovenski nogometaši. Pred leti je njen dres nosil slovenski reprezentant Matija Širok, danes nogometaš Domžal. V zadnjih dveh sezonah je barve Jagiellonie branil tudi estonski reprezentant Konstantin Vassiljev, stari znanec 1. SNL (Nafta in Koper). Poleti se je preselil k Piastu v Gliwice, kjer si slačilnico deli z dvema slovenskima legionarjema. To sta Saša Aleksander Živec in Uroš Korun.

Takole se je od ljubljanskih navijačev Mitrović poslovil na Facebooku:

Ne spreglejte