Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 10. 2013,
23.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsene Wenger Mesut Özil Olivier Giroud

Torek, 1. 10. 2013, 23.48

8 let

Nedolgo nazaj bedak, zdaj pri Arsenalu dva junaka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred mesecem dni je bil na udaru kritikov, zdaj navijači spet vzklikajo njegovo ime. Zvezda Arsena Wengerja na klopi Arsenala je zasijala po prihodu Mesuta Özila.

Sezono je Arsenal začel z domačim porazom proti Aston Villi. Bilo je sredi avgusta, ko so Londončani na svojem štadionu nepričakovano klonili z 1:3, poletni prestopni rok se je bližal h koncu, Arsene Wenger pa za okrepitve ni odštel še niti evra. ''Odidi drugam,'' je bilo slišati vse bolj pogosto s tribun štadionov, na katerih so bili navijači Arsenala. Trener, ki je na klopi Londončanov neprekinjeno že 17 let, je videl, da je vrag vzel šalo in ukrepal. Iz Reala je za 50 milijonov evrov odkupil Mesuta Özila in krepko presegel klubski rekord. Še pred tem je Arsenal nanizal dve zaporedni zmagi, po prihodu nemškega virtuoza je klub, ki že nekaj časa čaka na novo lovoriko, še pridobil na moči in zablestel. Trenutno sodi med tiste, ki kažejo najboljšo formo od vseh, ki v Evropi igrajo na najvišji ravni. Tekme minevajo, tedni prav tako, Arsenal pa še naprej zmaguje. Torkova zmaga na tekmi proti Napoliju, ki ste jo lahko spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV, je bila že deseta zaporedna Londončanov, upoštevajoč vsa tekmovanja. Zato ni presenečenje, da se je francoskemu trenerju po tekmi smejalo.

Nekaj, o čemer lahko trener le sanja

''To je bila verjetno naša najboljša tekma v tej sezoni, še posebej v prvem polčasu, ko smo igrali tako, kot bi si lahko le želel. Tehnično odlično, hitro, imeli smo trdno obrambo, zabili pa smo da zelo lepa gola. V drugem polčasu smo se podzavestno nekoliko pomaknili v obrambo, a najbolj pomembno je, da nismo naredili preveč napak in smo zanesljivo zmagali,'' je po zmagi z 2:0 povedal Wenger, ki seveda ni imel pomislekov pri odgovoru na vprašanje, kdo je bil najboljši na igrišču.

Prav Nemec Özil je bil tisti, ki je najbolj navdušil. Najprej je zabil prvi gol v majici Arsenala, potem je podal za gol Olivierja Girouda. ''V prvem polčasu je bil enostavno fantastičen. Neverjetno je igral. Kazal je tisto, o čemer lahko trenerji le sanjamo. Vesel sem, da je tudi zadel. Res je, da goli niso njegova primarna naloga, a za igralca je vselej dobro, da se znebi bremena prvega gola v majici novega kluba. Veseli me, da se je znašel med strelci,'' je o nogometašu, ki je v novem klubu odigral pet tekem v vseh tekmovanjih, zabil gol in prispeval kar pet podaj, povedal Francoz. Tudi pogled na lestvico skupine F, ki je zelo zahtevna (v njej sta še Borussia Dortmund in Marseille), Wengerju na ustnice hitro zvabi nasmeh. Arsenal je stoodstoten, ima šest točk in je na vrhu. ''Bolje ne bi moglo biti. Zdaj nas čakata dve tekmi, proti Borussii Dortmund in Marseillu, ki bosta odločilni. Verjamem, da bomo nadaljevali z dobrimi rezultati,'' je še povedal za konec trener, ki ga pred reprezentančnim premorom čaka še prvenstveno gostovanje pri West Bromwichu.

Ne spreglejte