Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 11. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

nogomet Liga Europa Bojan Jokić Robert Berić Nejc Skubic Džengis Čavušević Samir Handanović

Četrtek, 3. 11. 2016, 15.30

6 let, 6 mesecev

Tudi današnji evropski večer ne bo minil brez Slovencev

Narobe svet: več Slovencev v ligi prvakov kot v ligi Europa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Samir Handanović Inter Southampton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po ligi prvakov, v kateri v tej sezoni nastopa nenavadno veliko število slovenskih nogometašev, bodo danes v ospredju tekme 4. kroga lige Europa. Tam smo nastopov Slovencev že vajeni. Zanimivo, tokrat lahko pričakujemo, da jih bo celo manj, kot jih je bilo na igrišču v torek in v sredo.

Kar pet slovenskih nogometašev je bilo v ligi prvakov ta teden na igrišču od prve minute (Jan Oblak pri Atleticu Madrid, Kevin Kampl pri Bayerju Leverkusen, Benjamin Verbič pri Köbenhavnu, Miha Mevlja pri Rostovu in Petar Stojanović pri Dinamu iz Zagreba), še en je na igrišče prišel v drugem polčasu (Andraž Šporar pri Baslu).

V ligi Europa, ki je bila v zadnjih letih tekmovanje, v katerem so evropske izkušnje kot po pravilu nabirali slovenski nogometaši, imamo tudi v tej sezoni kar nekaj svojih predstavnikov v različnih klubih.

Četrtek je dan, ko se jih bo kar nekaj podilo po zelenicah po Evropi, a kot vse kaže, jih bo manj, kot jih je bilo v zadnjih dveh dneh, ko so ljudje občudovali najboljše, kar ponuja klubski nogomet.

Od šestih klubov, pri katerih si kruh služijo slovenski nogometaši, sta v začetnih enajstericah napovedana samo dva.

Osem milijonov evrov za 84 dni?

Bogati Indonezijec jezi navijače Interja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Bogati Indonezijec jezi navijače Interja. Foto: Guliverimage/Getty Images Samir Handanović bo v skupini K proti Southamptonu na njegovih tleh z Interjem lovil drugo zaporedno zmago, s katero bi se po slabem štartu (prvi dve tekmi je izgubil) vrnil v igro za napredovanje.

​A bolj kot s tem, ali bodo nogometaši Interja dočakali evropsko pomlad, se Milančani ubadajo z vprašanjem, kdo bo njihov trener.

Po novem porazu v italijanskem prvenstvu, Inter je v nedeljo izgubil v gosteh pri Sampdorii, se je od klopi moral posloviti trener Frank de Boer.

Nizozemec, ki je v klub prišel poleti na željo lastnika Ericka Thohirja, je v Milanu zdržal vsega 84 dni, a naj bi klub stal kar osem milijonov evrov.

To je ob brazilskem upu Gabigolu, ki je poleti prišel za skoraj 30 milijonov evrov, a je do zdaj odigral vsega 16 minut v črno-modrem dresu, eden izmed glavnih očitkov navijačev Interja Indonezijcu Thohirju, ki je v Milanu vse manj priljubljen.

Indonezijec želi Guusa Hiddinka, navijači bi Stefana Piolija

Očitajo mu tudi svojeglavo kadrovanje, ki je na dan prišlo prav v teh dneh, ko Inter išče novega trenerja. V širšem vodstvu kluba naj bi že dosegli dogovor z 51-letnim Italijanom Stefanom Piolijem, ki je nazadnje sedel na klopi Lazia.

Za Gabigola je Inter odštel kar 29,5 milijona evrov, a je Brazilec do zdaj igral le 16 minut. | Foto: Guliverimage/Getty Images Za Gabigola je Inter odštel kar 29,5 milijona evrov, a je Brazilec do zdaj igral le 16 minut. Foto: Guliverimage/Getty Images Toda Thohir, ki naj bi bil v tesnih stikih z iranskim nogometnim zastopnikom sumljivega slovesa Kio Joorabchianom (prav ta Iranec naj bi precej vplival na Thohirjeve odločitve), menda vztraja pri tem, da v klub pripelje Guusa Hiddinka.

Še enega Nizozemca, ki bi Inter stal veliko denarja, še nikoli ni delal v Italiji, ne pozna tamkajšnjega jezika, njegova kariera je v zatonu in predvsem že nekaj časa ni preveč uspešen.

Kakorkoli že, pri Interju v teh dneh razmišljajo o marsičem, le o današnji tekmi ne.

Josip Iličić je blizu napredovanja

Od prve minute naj bi za turški Konyaspor v skupini H igral tudi Nejc Skubic, ki ga čaka gostovanje v Bragi. To bo dvoboj zadnjeuvrščenih ekip. Kdor bo izgubil, bo ostal brez možnosti za napredovanje. Portugalci so v prvih dveh tekmah osvojili dve točki, Turki samo eno.

Medtem bo Fiorentina doma proti Slovanu Libercu lovila novo zmago, s katero bi si že zagotovila napredovanje iz skupine J. V prvih treh tekmah je zbrala sedem točk. Josip Iličić naj bi tekmo v Firencah začel na klopi.

Do edine zmage v ligi Europa je Zürich prišel prav po golu Slovenca Džengisa Čavuševića. | Foto: Reuters Do edine zmage v ligi Europa je Zürich prišel prav po golu Slovenca Džengisa Čavuševića. Foto: Reuters Iz druge lige v izločilne dele v Evropi?

Podobno velja za Džengisa Čavuševića v skupini L. S Zürichom bo gostil Steauo iz Bukarešte. Švicarski drugoligaš je v Evropi presenetljivo uspešen. Trenutno je pri štirih točkah. Če bi osvojil nove, bi bil zelo blizu napredovanja v izločilne dele. V isti skupini bo na delu tudi Villarreal Bojana Jokića, ta je poškodovan in zagotovo ne bo igral. Španci gostijo turški Osmanlispor.

Robert Berić naj bi na klopi Saint-Etienna čakal na priložnost v gosteh pri Qabali iz Azerbajdžana v skupini C, ki je zelo izenačena. Kar tri ekipe imajo pet točk, med njimi tudi francoski prvoligaš slovenskega napadalca. Ker gostuje pri ekipi, ki je še brez točke, Saint-Etienne seveda pričakuje poln izkupiček.

Liga Europa, 4. krog:

Skupina A:
                  19.00 Fenerbahče Istanbul – Manchester United
                  19.00 Zorja Lugansk – Feyenoord Rotterdam

Skupina B:
                  17.00 Astana – Olympiakos Pirej
                  19.00 APOEL Nikozija – Young Boys Bern

Skupina C:
                  19.00 Anderlecht – Mainz
                  19.00 Qäbälä – St. Etienne (Robert Berić)

Skupina D:
                  19.00 Maccabi Tel Aviv – Alkmaar
                  19.00 Zenit St. Peterburg – Dundalk

Skupina E:
                  19.00 Astra Giurgiu – Viktoria Plzen
                  19.00 Austria Dunaj – Roma

Skupina F:
                  19.00 Sassuolo – Rapid Dunaj
                  19.00 Athletic Bilbao – Genk

Skupina G:
                  21.05 Panathinaikos Atene – Standard Liege
                  21.05 Ajax Amsterdam – Celta Vigo

Skupina H:
                  21.05 Gent – Šahtar Donjeck
                  21.05 Braga – Konyaspor (Nejc Skubic)

Skupina I:
                  21.05 Schalke – Krasnodar
                  21.05 Nica – Salzburg

Skupina J:
                  21.05 PAOK Solun – Karabah Agdam
                  21.05 Fiorentina (Josip Iličić) – Slovan Liberec

Skupina K:
                  21.05 Southampton – Inter Milano (Samir Handanović)
                  21.05 Sparta Praga – Hapoel Beer Ševa

Skupina L:
                  21.05 Zürich (Džengis Čavušević) – Steaua Bukarešta
                  21.05 Villarreal (Bojan Jokić) – Osmanlispor

Ne spreglejte