Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 10. 2008,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 11.24

8 let

Nadaljevanje ciprskega čudeža, Werder brez možnosti?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drevi bosta v 2. krogu nogometne lige prvakov odigrani tudi tekmi v skupini B. Panathinaikos bo gostoval na Cipru, Inter pa si bo po porazu v mestnem derbiju skušal zaceliti rane proti Werderju.

Nekdanji gruzijski reprezentant Temuri Ketsbaia, ki je na klopi Anorthosisa poskrbel za nadaljevanje "nenavadnih" prigod v zgodovini lige prvakov, sanja o domači zmagi nad Panathinaikosom. Ciprski prvak pred vnovičnem dvobojem z grškim veleklubom (v kvalifikacijah je bil s skupnim rezultatom 3:1 izločen že Olympiakos iz Pireja) nima občutnejših težav s poškodbami igralcev. Za prvi zgodovinski dvoboj v skupinskem delu lige prvakov, kjer bo vloga gostitelja zaupana ciprski ekipi, je vprašljiv le izkušeni Grk Traianos Dellas. Bo nekdanji branilec Rome nastopil proti rojakom?

PAO se zaveda vloge papirnatega favorita, ki je v tej evropski sezoni proti Anorthosisu drago stala že ker nekaj klubov. Nazadnje jo je na domačem igrišču skupil Werder, poprej še Olympiakos in dunajski Rapid. V Nikoziji zaradi poškodb ne bodo zaigrali kapetan Giorgios Karagounis, švedski branilec Mikael Nilsson, Christos Melissis (gripa), Vangelis Mantzios in mladi hrvaški napadalec Ante Rukavina. Panathinaikos zaradi koncerta slovite ameriške pevke Madonne konec minulega tedna ni odigral prvenstvene tekme. Trener Henk Ten Cate je izkoristil premor za obisk na Cipru, kjer je spremljal srečanje bodočega tekmeca v ligi prvakov. "Igralci Anorthosisa so najbolj nevarni takrat, ko v nogah nimajo žoge. Njihova glavna odlika je v tem, da radi čakajo. In čakajo. In še enkrat več čakajo. Zelo so nevarni v protinapadih, kar vsekakor ne smemo pozabiti," je dejal nizozemski strateg, ki je pred prihodom v Atene nekaj mesecev opravljal funkcijo pomočnika trenerja pri Chelseaju.

Portugalski trener Jose Mourinho je po bolečem porazu v milanskem derbiju naletel na nov izziv. Bo okusil slast zmage tudi v drugem krogu lige prvakov? Proti Werderju, ki je v zadnjih dveh tekmah nemškega prvenstva dosegel kar deset zadetkov, ne bo mogel računati na Maxwella, Luisa Figa in Luisa Antonia Jimeneza, po drugi strani pa se v moštvo vračajo Ivan Cordoba, Cristian Chivu in Patrick Vieira. "Res je. Werder je v zadnjih dveh tekmah dosegel deset zadetkov, pred tem pa proti Anorthosisu niti enega. Kateri je sedaj pravi Werder?," se je dan pred tekmo lige prvakov v Milanu spraševal nekdanji strateg Porta in Chelseaja ter v nadaljevanju priznal, da negujejo Bremenčani napadalen nogomet, zato morajo njegovi izbranci ohraniti previdnost. "V prvih treh srečanjih v ligi prvakov bi bil zadovoljen tudi s sedmimi točkami," je še dodal.

Bremenčani so v italijansko prestolnico mode pripotovali trdno odločeni, da iztržijo vsaj točko. Trener Thomas Schaaf lahko računa prav na vse kandidate, nekaj težav imata le mladi zvezni igralec Mesut Özil (poškodba kolena), ki se je na zadnji prvenstveni tekmi s Hoffenheimom (5:4) izkazal z dvema zadetkoma ter Daniel Jensen (ahilova tetiva). "Najbolj bo nevaren Zlatan Ibrahimović," meni trener "zeleno-belih'', ki se je o spretnostih švedskega napadalca prepričal še v času, ko je slednji branil barve Ajaxa. "Verjamem, da bomo gostiteljem življenje zagrenili s protinapadi," je še izpovedal taktično zamisel, s katero kani na kolena spraviti več kot očitne favorite sredinega dvoboja. Po domačem razočaranju proti Anorthosisu bi prišla (vsaka) točka na štadionu Giuseppe Meazza še kako prav …

Ne spreglejte