Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
9.30

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 9.30

6 let, 11 mesecev

Na vrhu Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Derbi 2. kroga PrveLige Telekom Slovenije med Mariborom in HiT Gorico so v Ljudskem vrtu dobili domačini, ki tako s 6 točkami vodijo na prvenstveni lestvici.

Potem ko je Interblocku že v uvodnem krogu PrveLige Telekom Slovenije pripadla "čast" odpreti novo sezono, je tudi tokrat vnovič prvi stopil na nogometne zelenice. V Spodnji Šiški so se izbranci Dragana Skočića pomeril s četo Pavla Pinnija, ki je v minulem krogu, prav tako kot Ljubljančani, vknjižila vse tri točke. Moštvi sta se razšli z izidom 1:1, strelca golova pa sta bila Ermin Rakovič za domače in Nejc Pečnik za goste.

V Športnem parku v Lendavi sta se pomerila domača Nafta, ki je v minulem krogu v Ljubljani izgubila v zadnjih izdihljajih tekme, in novinec v elitni druščini, Livar. Ekipi Milka Djurovskega je zmago s "hat-trickom" zagotovil Viktor Trenevski.

V Ljudskem vrtu je bila na sporedu "poslatica" domačih "vijolic" in štikratnih državnih prvakov iz Nove Gorice. Dvoboj najboljših ekip izmed klubov s prvoligaškim statusom v slovenskem klubskem nogometu so kljub vodstvu gostov na koncu dobili domačini. Odločilni gol je v 69. minuti z enajstmetrovke zabil Dimitar Makriev. Srečanje med Mariborom in Hit Gorico ste si lahko ogledali v neposrednem prenosu na SiOL TV (program Planet TV) in Sportalu.

Domžalčani, ki so se v kvalifikacijah za ligo prvakov po zaslugi Zlatana Ljubijankiča prebili v 2. krog predtekmovanja, kjer se bodo srečali z zagrebškim Dinamom, so na domačih tleh igrali s Koprčani. Četo Vlada Badžima so izbranci Slaviše Stojanoviča premagali že pred štirinajstimi dnevi, ko so tesno zmagali v SuperPokalu Telekoma Slovenije, tokrat pa so Koprčani iz Domžal odnesli točko. Največ priložnosti za zadetek domačih je imel Dario Zahora.

V nedeljo se je odigralo še zadnje srečanje, in sicer med ekipama, ki sta sezono začeli s porazom. V "mestu burje" so izbranci Bojana Prašnikarja gostili četo Dražena Beska in jo premagali z 2:1.

O tem lahko debatirate tudi na Forumu ...

Ne spreglejte