Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2012,
19.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 8. 2012, 19.17

7 let, 12 mesecev

Mura po šestih tekmah še kar brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Mure 05 so v 6. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:3 (0:2).

Evropski Muri je na domači sceni voda prišla do grla, zato so Sobočani tekmo z Aluminijem začeli z mislijo po prvi prvenstveni zmagi. Toda gosti iz Kidričevega so se pokazali za neugodnega tekmeca, celo tako neugodnega, da Mura še naprej ostaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice z vsega eno osvojeno točko in razliko v zadetkih 5:13. Na drugi strani se je Aluminij s tretjo zmago točkovno izenačil s šestimi Domžalami.

Že sam začetek tekme je potrdil, da se Muri ne piše nič dobrega. Že v šesti minuti so se gosti veselili vodstva. Adnan Bešić se je po samostojnem prodoru sprehodil skozi Murino obrambo in s 14 metrov zadel desni spodnji kot domačih vrat. Mura je odgovorila štiri minute pozneje, strel Damjana Boharja s polvoleja pa je ustavila vratnica. V protinapadih hitri in konkretnejši gosti so v 18. minuti povišali prednost. Robert Kurež je bil neulovljiv za muraše, žoge sicer ni najbolje zadel, a je ujel vratarja Filipa Drakovića na napačni nogi, tako da je končala v mreži.

Dodatne težave nerazpoloženim domačinom je povzročila poškodba kapetana Fabjana Cipota, ki je po 20 minutah moral z igrišča. Gosti so povsem nadzorovali igro in bili bližje povišanju vodstva kot Mura znižanju zaostanka. Deset minut pred koncem prvega polčasa je Marko Drevenšek silovito streljal s 35 metrov, domače pa je rešila prečka. Na drugi strani je po obetavnem napadu Mure odlično posredoval izkušeni Tomaž Murko, v nadaljevanju akcije pa je omenjeni vratar obranil še strel Roka Buzetija.

V drugem polčasu je za prvo razburjenje poskrbel Nusmir Fajić, ki je silovito sprožil z dobrih 20 metrov, žoga pa je tik nad prečko zapustila igrišče. V 56. minuti je po podaji Leona Horvata poskušal Denis Kramar z glavo, a je bil Murko uspešnejši, že v naslednjem napadu domačih pa je bil slednji premagan. Žoga Arpada Vaša je prišla do Mateja Eterovića, ta pa jo je rutinirano zabil pod prečko. Domači so prevzeli pobudo in v 69. minuti bili blizu izenačenja.

Muraši so namreč v eni sami minuti zapravili tri izjemne priložnosti. Strel Kramarja z nogo je Murko odbil, uspešno pa je posredoval tudi po poskusu Matica Maruška z glavo. Tretja priložnost črno-belih se je ponudila Boharju, ki je iz ugodnega položaja in povsem neoviran meril previsoko. Osem minut pred koncem je bila tekma odločena. Kurež je pobegnil obrambi domačih, njegov strel je vratar Draković še dobil, a je žoga prišla do rezervista Denisa Reška, ki jo je z natančnim strelom usmeril v levi spodnji kot.

Ne spreglejte