Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2012,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 3. 7. 2012, 14.40

8 let

Mura do zgodovinskega uspeha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometašem Mure je uspelo! Na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa so ubranili prednost s prve tekme, čeprav so proti kijevskemu Arsenalu izgubili z 0:2.

Na prvi tekmi v Kijevu je Mura izgubila z 0:3, na drugi v Ljudskem vrtu z 0:2, a je vseeno napredovala. Zavoljo administrativne napake Ukrajincev, ki so na prvi tekmi priložnost ponudili tudi Ericku Matoukouju, čeprav ni imel pravice nastopa. Rezultat 3:0 v korist Mure je bil registriran z nekajdnevno zamudo, tokrat pa so Prekmurci v Ljudskem vrtu branili prednost. Začelo se ni najbolje, že po dveh minutah so gostje prišli do prvega gola. Ko so gostje v prvem polčasu ostali z desetimi igralci na zelenici, se je zdelo, da je Mura z eno nogo že napredovala. Pa je potem v zadnje pol ure vseeno trepetala za napredovanje, saj so Ukrajinci zadeli še enkrat. Kljub temu so nogometaši Mure uspeli ubraniti prednost in se zdaj lahko veselijo največjega uspeha v zgodovini kluba.

Nastopilo je še nekaj slovenskih legionarjev. Inter je v Milanu presenetljivo kar nekaj časa trepetal za napredovanje, čeprav je Hajduk že v Splitu premagal s 3:0. Hrvati so namreč zmagali z 2:0. Samir Handanović je vrata Milančanov branil vso tekmo. Vid Belec je sedel na klopi. Branko Ilić je igral za Anorthosis, ki se je meril proti gruzinskemu Dila Gori in v Larnaki spremljal pravcato dramo. Ciprčani so namreč že na prvi tekmi zmagali z 1:0, nato pa doma igrali slabo in zaostajali z 0:3. Navijači so bili tako razjarjeni, da so vdrli na igrišče in se spopadli s policijo. Sodnik je zato sedem minut pred iztekom rednega dela tekmo prekinil. Marko Šuler je igral za Legio, ki je v Varšavi izločila avstrijski Ried. Matija Škarabot ni sodeloval pri porazu Genta, ki je izpadel proti madžarskemu Videotonu.

Ne spreglejte