Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
19. 10. 2014,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chelsea NK Maribor NK Maribor Diego Costa Jose Mourinho Nemanja Matić

Nedelja, 19. 10. 2014, 20.33

8 let

Mourinho spoštuje Maribor, zato ne bo veliko menjal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Chelsea vodi v angleškem prvenstvu, v skupini G lige prvakov je po dveh nastopih na prvem mestu, zdaj pa se bo dvakrat zapored pomeril z Mariborom. Jose Mourinho načrtuje šest točk, a dodaja ...

Portugalski strateg, veliki ljubljenec navijačev modrih, bi lahko postal prvi trener, ki bi ligo prvakov osvojil s tremi različnimi klubi. S Portom in Interjem jo je že, zdaj jo namerava še s Chelseajem. Po dveh nastopih mu kaže dobro, saj vodi v skupini G. ''Imamo štiri točke. Če dvakrat premagamo Maribor, jih bomo imeli že deset in naloga bo opravljena,'' je Jose Mourinho prepričan, da bi deset točk zadoščalo za napredovanje.

Matić: Nihče ni pričakoval, da bo imel Maribor dve točki

Chelsea blesti v prvenstvu, na osmih tekmah je tekmeca v kozji rog ugnal kar sedemkrat, pred branilcem naslova Manchester Cityjem ima pet točk prednosti. Tako prepričljiv namerava biti tudi v ligi prvakov, kjer je doma nekoliko presenetljivo le remiziral s Schalkejem, v gosteh pa ugnal Sporting. Zdaj ga čaka slovenski izziv.

''Nihče ni pričakoval, da lahko Maribor vzame točki Sportingu in Schalkeju. A ju je in dokazal, da v svetu nogometa ni favoritov. Pričakujem zahtevno delo do konca skupinskega dela, a tudi upam, da bomo dobili vse tekme in napredovali v osmino finala,'' je dejal Nemanja Matić, eden izmed dveh srbskih reprezentantov v vrstah Chelseaja. Njegov zadetek je odločil zadnjo tekmo Chelseaja v ligi prvakov, ko so Londončani zmagali v Lizboni. Matić je trenutek, ki je odločil tekmo, doživel še bolj čustveno, saj je vrsto let nosil dres Benfice, gorečega mestnega tekmeca.

Poleg Coste izgubljena tudi Schürrle in Ramires

Zaradi stegenske mišice, ki si jo je poškodoval na reprezentančni akciji s Španijo, v torek na zelenici ne bo Diega Coste. Po poročanju otoških medijev bi lahko Brazilca s španskim potnim listom v konici napada nadomestil Francoz Loic Remy, morda pa ga zamenja afriški veteran Didier Drogba, ki je v soboto na gostovanju pri Crystal Palaceu odigral le nekaj minut in se še vrača po odpravljeni poškodbi.

Mourinho spoštuje Maribor, kar je že večkrat poudaril v javnosti, zato namerava proti njemu v ogenj poslati najmočnejšo postavo. Manjkali bodo le tisti, ki so na seznamu poškodovanih, poleg Coste pa sta v tem trenutku najverjetneje izgubljena tudi Nemec Andre Schürrle in Brazilec Ramires.

''Za torek si ne morem privoščiti veliko sprememb, saj bi tako vrgel ekipo iz ravnotežja. Lahko zamenjam nekaj igralcev, ne verjamem pa, da bo do torka kdo ozdravel. Težko je verjeti, da se bo vrnil Ramires, Schürrla ne bo na voljo, Coste tudi ne. Tako bom proti Mariboru nastopil le z igralci, ki so kandidirali za sobotno tekmo. Ne bom veliko menjal, a nekaj sprememb bom le storil,'' dva dni pred srečanjem s slovenskim prvakom napoveduje eden najbolj spoštovanih in priljubljenih trenerjev na svetu.

''To je za nas zelo pomembno srečanje. Če bomo imeli po treh tekmah sedem točk, bo to nekaj velikega,'' je razkril cilj in željo, da do konca ostane na prvem mestu. Vse kaj drugega kot zmaga nad 12-kratnimi slovenskimi prvaki, ki so v soboto v štajerskem obračunu doživeli hladno prho, bi bilo ogromno razočaranje.

Ne spreglejte