Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
18. 5. 2017,
12.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Sam Allardyce David de Gea Jose Mourinho

Četrtek, 18. 5. 2017, 12.25

6 let, 6 mesecev

Mourinho se je igral z ognjem, to je več kot jasno

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Manchester United bo v nedeljo pred domačimi gledalci na Old Traffordu odigral zadnjo tekmo sezone v angleškem prvenstvu proti Crystal Palace. Glede na to, da so rdeči vragi z mislimi že dolgo le pri finalu lige Europa, in ob dejstvu, da niti boljši niti slabši od šestega mesta ne morejo več biti, je trener Uniteda Jose Mourinho napovedal, da bo ta konec tedna na igrišče poslal številne mladince.

Manchester United je po remiju proti Swanseaju konec aprila ustavil konje pri lovu na vodilno četverico prek angleškega prvenstva, kar kažejo tudi rezultati. Od takrat je dvakrat izgubil, v četrtek pa le remiziral (0:0) s Southmaptonom, kjer je Mourinho spet igral z rezervno postavo.

Še bolj bo varčeval z močmi v nedeljo, ko bo na sporedu zadnji krog premier league, rdeče vrage namreč že v sredo v Stockholmu čaka finale lige Europa proti Ajaxu, ki ga morajo dobiti. Samo zmaga v finalu angleškemu velikanu v prihodnji sezoni zagotavlja nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Bo Jose Mourinho izgubil službo, če ne osvoji lige Europa?

  • Da.
    31,79 %
    110 glasov
  • Ne, a bi jo moral.
    68,21 %
    236 glasov
Oddanih 346 glasov

Bo Big Sam dokazal, da je res dober prijatelj?

Sam Allardyce je Crystal Palace zadržal med elito. | Foto: Reuters Sam Allardyce je Crystal Palace zadržal med elito. Foto: Reuters ''V vseh državah bi igrali v soboto, saj smo šesti in slabši ne moremo biti. Tudi Crystal Palace je že varen pred izpadom. Mi pa igramo že v sredo veliki finale in en dan počitka več bi nam pomenil res veliko. A je, kar je,'' je nad sporedom tekem bentil portugalski strateg in napovedal, da bodo morali biti v nedeljo navijači z njim potrpežljivi, za pomoč pa je prosil tudi trenerja Palacea Sama Allardyca.

''Upam, da me navijači ne bodo ubili, ko bodo videli postavo Uniteda. Vseeno upamo na podporo navijačev in prosim, da nam oprostijo nekaj varčevanja z močmi in pomanjkanja samozavesti. Upam, da bo Big Sam pokazal, da je dober prijatelj in tudi sam igral bolj počasi. Naj naroči Zahaju, naj teče počasneje, Bentekeja pa naj pusti kar doma,'' je malce za šalo zbodel Allardyca Mourihno.

David de Gea že odigral zadnjo tekmo sezone

David De Gea je že končal sezono, a ne zaradi poškodbe, pač pa odločitve Portugalca. Očitno na relaciji Mourinho - De Gea ni vse tako, kot mora biti. | Foto: Reuters David De Gea je že končal sezono, a ne zaradi poškodbe, pač pa odločitve Portugalca. Očitno na relaciji Mourinho - De Gea ni vse tako, kot mora biti. Foto: Reuters Prvi vratar Uniteda David de Gea je prejšnji konec tedna na White Hart Lane že odigral zadnjo tekmo sezone, je potrdil Mourinho, ki bo v nedeljo med vratnici najverjetneje poslal mladega Portugalca Joela Pereiro, v finalu lige Europa pa bo branil Sergio Romero.

Navijači se celo bojijo, da je bila tekma v Londonu celo zadnja Španca v dresu rdečih vragov in tako niso imeli niti priložnosti, da se mu zahvalijo za izjemne zadnje tri sezone, ko je bil de Gea vselej izbran za najboljšega posameznika sezone.

''De Gea je eden najboljših vratarjev na svetu, zato ga seveda želimo obdržati. V tej sezoni ne bo več igral, ga pa boste videli na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono proti LA Galaxyju,'' je navijače vsaj malce pomiril Portugalec. A to prav nič ne pomeni.

Bo David de Gea ostal na Old Traffordu?

  • Da.
    19,85 %
    53 glasov
  • Ne.
    80,15 %
    214 glasov
Oddanih 267 glasov
Ne spreglejte