Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 3. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United Rostov Miha Mevlja

Sreda, 8. 3. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Mourinho se boji za zdravje igralcev. Uefa: "Ne skrbi, zavarovani so."

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je pred prvo tekmo osmine finale lige Europa zelo kritičen zaradi stanja igralne površine na štadionu Olimp-2 v Rostovu, kjer so bodo rdeči vragi v četrtek pomerili z domačo selekcijo.

Ruska ekipa je v tej sezoni prvič nastopila v skupinskem delu lige prvakov in v težki skupini z Bayernom in Atleticom zasedla odlično tretje mesto. Pred domačimi gledalci so na primer s 3:2 premagali tudi Bayern, ta je v torek s skupnim izidom 10:2 v osmini finala lige prvakov osramotil Arsenal. Že zdaj je jasno, da sicer favoriziranim Angležem ne bo lahko.

Ne samo, da je v Rusiji vedno težko igrati, nogometaše Manchester Uniteda je pričakalo že težko igrišče. ''Težko je verjeti, da bomo igrali na takem igrišču, če se mu sploh lahko reče igrišče. Podobno je bilo poleti v Pekingu, ko smo potem dvoboj s Cityjem odpovedali, a pri tem ne bomo imeli izbire,'' je bil jezen Portugalec na klopi 20. angleških prvakov.

Ni dobil želenega odgovora

To je zelenica, na kateri je v tej sezoni že počepnil veliki Bayern. | Foto: Reuters To je zelenica, na kateri je v tej sezoni že počepnil veliki Bayern. Foto: Reuters

Svoje skrbi za zdravje izbrancev je zaupal tudi enemu izmed predstavnikov Uefe, ki je še dodatno razbesnel stratega gostov iz Anglije. '''Ne skrbi, če se kaj zgodi, ne bo tragedija, saj so vsi zavarovani,' mi je dejal,'' je s sedmo silo delil odgovor gospoda z Uefe Mourinho, ki je v Rusijo odpotoval brez Luka Shawa in kapetana Wayna Rooneyja.

Manchester United je v tej sezoni že igral na območju nekdanje Sovjetske zveze. Decembra je igral proti ukrajinski ekipi Zorji iz Luhanska. Takrat jih je pričakalo zamrznjeno igrišče, vseeno pa so jo rdeči vragi odnesli brez poškodb in z zmago 2:0.

Jasna je le ena stvar

Glede na to, da United v ponedeljek (13.3.) na Stamford Bridgeu čaka pomembna tekma četrtfinala pokala FA proti Chelseaju, Mourinho ne ve, koga bo v četrtek postavil na teren. Jasno je le, da bo v napadu Zlatan Ibrahimović, ki zaradi kazni (udarec s komolcem) v angleških tekmovanjih ne bo smel nastopati na naslednjih treh tekmah.

Standardni mož Rostova je tudi slovenski branilec Miha Mevlja (drugi z desne). | Foto: Reuters Standardni mož Rostova je tudi slovenski branilec Miha Mevlja (drugi z desne). Foto: Reuters

''Resnično ne vem, s kakšno ekipo bom igral. Ne vem, ali bo igral Henrikh Mkhitaryjan, res ne vem,'' bo, kot kaže, malce taktiziral Mourinho, kar bi lahko bil dvorezen meč, saj je Rostov doma izjemno čvrsta in močna ekipa. Vsakršno podcenjevanje bi se lahko za United zelo slabo končalo.

Ne spreglejte