Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 10. 2013,
9.24

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Schalke Fernando Torres

Sreda, 23. 10. 2013, 9.24

8 let, 1 mesec

Mourinho ni v nebesih, je pa pomirjen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Portugalski strateg Jose Mourinho s Chelseajem dosega vedno boljše rezultate. Še sedmič zapored je ostal neporažen, v derbiju skupine E pa v gosteh gladko odpravil Schalke, kar ni mačji kašelj.

Modri iz Londona so v skupinski del lige prvakov vstopili s presenetljivim domačim porazom z Baslom, ki je Mourinhovo prihodnjo uspešnost okužil s številnimi dvomi in podvprašanji. V nadaljevanju je Portugalcu le steklo. Na dveh zaporednih gostovanjih je pometel s tekmecema in s skupnim rezultatom 7:0 osvojil šest točk, s katerimi se je že prebil na prvo mesto.

Chelsea je po Steaui (4:0) na kolena spravil še Schalke, ki mu ni pomagal niti razprodan štadion. Na igrišču je blestel Fernando Torres, ki je dosegel dva zadetka. Trener mu je zaupal priložnost. Lahko je presrečen, da so njegovi napadalci v zadnjem času v izrazito dobri formi. Demba Ba in Samuel Eto'o sta bila junaka zadnjih prvenstvenih zmag na Otoku, tokrat pa se je odločil, da bo od prve minute na gostovanju pri rudarjih zaigral Španec. "Seveda se najprej spomniš na strelce. Fernando (Torres) in Eden (Hazard – strelec tretjega gola, op. p.) sta bila zelo dobra, a vse se začne z obrambo. Moj vratar, štirje branilci, Ramires in Lampard … Omogočili so nam fantastično trdnost," je Jose Mourinho odgovoril na vprašanje, koga bi izpostavil v moštvu. Raje je pohvalil celotno ekipo, predvsem njen obrambni del, ki je še drugič zapored v ligi prvakov ohranil mrežo nedotaknjeno.

Čutili pritisk, našli ravnotežje, zdaj v igri za napredovanje

"Zaradi izkušenj po prvi tekmi (in porazu z Baslom) nisem pristal v peklu, po tej zmagi pa nisem v nebesih. Sem pa pomirjen," je preprosto pojasnil, kako se počuti po gladki zmagi nad nemškim predstavnikom. "Po prvi tekmi smo čutili pritisk, po drugi smo našli ravnotežje, zdaj, po zmagi v Gelsenkirchnu, pa smo v dobrem položaju, da si zagotovimo napredovanje," je skromno pripomnil o nadaljnjih ciljih Chelseaja v ligi prvakov.

Evropske krize Mourinhovih modrih je zagotovo konec, kar je slaba napoved tudi za Basel. Dolžnika za uvodni poraz na Stamford Bridgeu, ki bo prišel na vrsto po domači tekmi z neprepričljivim Schalkejem. Tokrat v Švici.

Ne spreglejte