Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 4. 2017,
10.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije Simon Rožman Ivan Firer NK Domžale NK Krka

Sreda, 5. 4. 2017, 10.45

6 let, 6 mesecev

Zadetek Ivana Firerja

Mojstrovina Slovenca, ki se je ne bi sramoval niti Messi #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Ivan Firer | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal so v prvi polfinalni pokalni tekmi upravičili vlogo favorita in premagali Krko z 2:0. Za najlepši trenutek na srečanju je poskrbel spektakularni zadetek nekdanjega slovenskega reprezentanta Ivana Firerja.

Domžalska barka mirno pluje proti finalu pokala Slovenije, ki bo konec maja na koprski Bonifiki. Izbranci Simona Rožmana so v prvi polfinalni tekmi doma premagali drugoligaško Krko z 2:0. Gostje iz Novega mesta, ki so imeli v vratih razpoloženega Darka Marjanovića, so zadržali svojo mrežo nedotaknjeno 57 minut, nato pa je nase opozoril Ivan Firer.

Vrhunci polfinalne tekme v Domžalah:

Izkušeni nogometaš iz Rogatca, ki je leta 2014 zaigral tudi v dresu članske izbrane vrste, je z levo nogo mojstrsko dvignil žogo in jo preusmeril v gostujočo mrežo. Ko je Firer debitiral za Katančevo četo, je zaigral na prijateljski tekmi z Argentino, pri kateri je izstopal Lionel Messi. Firerjev zadetek, prvi v pokalu, odkar se je pozimi pridružil domžalski ekipi, je bil tako atraktiven, da se ga ne bi sramoval niti kapetan argentinske reprezentance.

Rožman zadel z menjavami

Veselje Domžalčanov po zadetku Veljka Batrovića. | Foto: Vid Ponikvar Veselje Domžalčanov po zadetku Veljka Batrovića. Foto: Vid Ponikvar Domžalčani so po zadetku Firerja še močneje pritisnili na vrata Dolenjcev. Trikrat so zatresli okvir vrat. Dvakrat je prečko zadel Jure Balkovec, enkrat pa slavljenec Luka Žinko, ki je odigral 100. tekmo v domžalskem dresu (tako kot Gaber Dobrovoljc). Končni rezultat je v 83. minuti postavil Črnogorec Veljko Batrović.

"Tekmo bi lahko že malo prej prevesili v svojo smer, a smo na koncu z menjavami vendarle dosegli ugoden rezultat," je po pokalni zmagi dejal strateg Rožman. Zadel je z menjavami, saj sta se med strelce vpisala rezervista. Firer je vstopil na začetku drugega polčasa in zamenjal mladega napadalca Alena Ožbolta, Batrović pa je v 66. minuti vstopil namesto Jureta Matjašiča.

Strateg Krke Željko Martinović je v Domžalah zaman upal na presenečenje, ki bi Novomeščanom prineslo ugodno izhodišče pred povratnim srečanjem. | Foto: Vid Ponikvar Strateg Krke Željko Martinović je v Domžalah zaman upal na presenečenje, ki bi Novomeščanom prineslo ugodno izhodišče pred povratnim srečanjem. Foto: Vid Ponikvar

Povratna polfinalna tekma pokala Slovenije med Krko in Domžalami bo prihodnji torek na Portovalu (16.30). Danes se bosta v prvi polfinalni tekmi v Stožicah (20.15) udarila večna tekmeca Olimpija in Maribor.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte