Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 12. 2013,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

PSG Olympiacos Anderlecht

Torek, 10. 12. 2013, 8.26

8 let

Mnogo prezgodnji konec sanj Lizbončanov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnjem krogu skupine C lige prvakov se za drugo mesto borita Olympiacos in Benfica. V veliko boljšem položaju so Grki. PSG je že prvi, Anderlecht pa zadnji.

Benfica si je s porazom v Pireju močno otežila delo. Pred zadnjim krogom ima isto število točk kot Olympiacos, a slabše razmerje v medsebojnih tekmah, zato jo v nadaljnje tekmovanje vodi le zmaga nad močnim PSG, ki si je resda že zagotovil prvo mesto v skupini in v Lizboni prav gotovo ne bo najbolj motiviran, in ugoden rezultat iz Pireja, kjer Olympiacos ne bo smel zmagati. Vse bolj se zdi, da se bodo morali Lizbončani, pri katerih gre na klopi spet pričakovati Jana Oblaka, preseliti v ligo Europa, v kateri so v prejšnji sezoni prišli celo do finala.

Jesus: Liga prvakov je le bonus

''Tudi če nam ne uspe napredovati, ne bo nič hudega. Naš glavni cilj je osvojiti prvenstvo. Liga prvakov je le bonus. Res je, da je finale na našem štadionu, a če nam ne bo uspelo, nam pač ne bo,'' strasti pred začetkom zadnjega kroga pomirja trener domačih Jorge Jesus. Veliki finale bo maja prihodnje leto namreč prav na štadionu La Luz, zato so navijači Benfice sanjali celo o tem, da bi v njem lahko spremljali svoje ljubljence, a zdaj kaže, da se bodo njihove sanje končale mnogo prezgodaj.

Domači trener, ki je konec tedna doživel negativno presenečenje tudi v prvenstvu, saj je le remiziral proti skromni Arouci pred domačimi navijači, ima nemalo težav s sestavo ekipe. Zagotovo ne bo poškodovanih Rubena Amorima, Guilhermeja Siqueire in Eduarda Salvia, vprašljiv je tudi z naskokom najboljši napadalec Oscar Cardozo, ki ni igral na zadnjih treh tekmah Lizbončanov. Gostje, na klopi katerih sedi Laurent Blanc, bodo brez Lucasa Digneja in Adrien Rabiota, v Parizu pa so ostali tudi najboljši strelec Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva ter Alex, ki jih bo trener odpočil, Marco Verratti in Gregory van der Wiel pa manjkata zaradi kazni.

Olympiacos je pred uspehom, ki se ga nihče v Pireju ni nadejal. Če bodo Grki premagali Anderlecht, ki je že izgubil vse možnosti za vsaj tretje mesto v skupini, ki vodi v tolažilno ligo Europa, bodo ne glede na razplet tekme v Lizboni napredovali. Nogometaši Olympiacosa so prepričani, da jim bo uspelo. Tudi zato, ker pred domačimi navijači poraza v vseh tekmovanjih ne poznajo že sedem tekem zapored, medtem ko so Belgijci na prvih petih tekmah osvojili zgolj točko.

Težava za Pirejčane je v tem, da bodo morali igrati brez najboljšega strelca Kostasa Mitroglouja, ki je poškodovan. Petindvajsetletnika, ki je v tej sezoni zabil kar 23 golov v klubskem in reprezentančnem dresu. Med drugim je zadel trikrat pri zmagi nad Anderlechtom s 3:0 v Belgiji. V njegovi odsotnosti bodo navijači največ pričakovali od argentinskega zvezdnika Javierja Saviole. Tudi gostje ne bodo v popolni postavi. Poškodovan je Matias Suarez, kaznovan pa Massimo Bruno.

Ne spreglejte