Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Rijeka

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 18.34

8 let

Mnoge je šokiralo, Matjaža Keka niti malo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najbolj priljubljeni Slovenec na Hrvaškem je užival, ko se je za nekaj ur vrnil na selektorski stolček in v Piranu zaploskal nekdanjim izbrancem. Največji aplavz je namenil srčnemu Mateju Mavriču.

Srečanje s številnimi izbranci, s katerimi je pred štirimi leti pisal nepozabne reprezentančne zgodbe v Južni Afriki, je bilo prejšnji petek čustveno ter polno prijetnih spominov. Mariborčan je na štadionu pod piranskim obzidjem za klubske podvige, ki jih je nanizal na klopi Rijeke, doživljal čestitke na vsakem koraku. Vsak mu je želel stisniti roko ter ga potrepljati po rami.

Ko je ponosno ugotavljal, da so njegovi fantje, ki jih je vodil v reprezentanci, še vedno v izjemni formi, je njegova klica krasil ogromen in ponosen nasmešek. Nasmešek, ki je pričal o tem, kako lepo se je imel nekoč, ko je bil nogometni junak Slovenije, in zdaj, ko ne manjka prav dosti, da bi mu navijači Rijeke pred Kantrido začeli postavljati spomenik.

"Za mano je dobra sezona s klubom, ki je naredil pravi bum v hrvaškem nogometu. To je bil za mnoge šok, zame pa le potrdilo, da imam ekipo, sestavljeno iz igralcev, ki vedo, kaj hočejo, in imajo strašen karakter," je dejal Matjaž Kek, ki je Rijeko v nepozabni sezoni 2013/14 popeljal do pokalnega naslova, drugega mesta v prvenstvu ter skupinskega dela lige Europa.

Njegove misli so vezane izključno na Rijeko

Na Kvarnerju je tako priljubljen, da bi z njim želeli podpisati pogodbo na nedoločen čas, v hrvaških medijih je bilo celo mogoče zaslediti predloge, da bi bil nadvse primeren kandidat za skrajno naporno vlogo hrvaškega selektorja. To pa je nekaj, kar je bilo še nekaj let nazaj nepredstavljivo. Takrat je bil odpor do tega, da bi ognjene vodil tuj strokovnjak, še močno zakoreninjen v zavesti hrvaških navijačev, po sanjskem nizu z Rijeko je drugače.

Nekdanji slovenski selektor tovrstnih tem ni želel pogrevati, niti se mu zdijo najbolj primerne. "To 'nabijajo' vaši stanovski kolegi in je nekaj brez zveze. Moje misli so vezane izključno na Rijeko, moja pogodba se izteče leta 2017 in ne nameravam ničesar menjati. Imam dogovor z ljudmi, ki sem jim dal besedo. Zaupali so mi in jih neizmerno spoštujem," je pohvalil vodstvo Rijeke, s katerim piše nogometne uspešnice.

Ob spremljanju svetovnega prvenstva v Braziliji se bo učil

Navdušen je nad okoljem, ki ga nudi Kantrida. Štadion, izklesan in obkrožen z mogočnimi stenami ter Jadranskim morjem, je iz tekme v tekmo bolj poln, energija navijaške skupine Armada, ki pogosto poveličuje najljubšega trenerja, pa izjemno pozitivna. "Lepo je biti na Reki," priznava. Na Reko se bo kmalu vrnil. Priprave na novo sezono se začnejo že v nedeljo, 8. junija. Veliko težja kot nedavno končana, saj je bolj zahtevno braniti visoka mesta, kot pa jih osvajati. Letvica Rijeke je postavljena zelo visoko, razmišlja se tudi o naslovu prvaka, ki ga je že deveto leto zapored osvojil zagrebški Dinamo.

Z veseljem bo spremljal svetovno prvenstvo, kakor mu bo to dopuščal čas. Ob njem se bo učil, v katero smer gre sodobni nogomet, v posebno zadovoljstvo pa si bo štel, da se bo v letalu, namenjenem v Brazilijo, našlo mesto tudi za mladega reškega nogometaša Ivana Močinića.

Kaj je povedal o zadetku Američana Landona Donovana, ki mu je le nekaj sekund po končani tekmi med Slovenijo in Anglijo priprl vrata zgodovinskega preboja v osmino finala SP 2010? Kako doživlja novopečenega nogometnega upokojenca Mateja Mavriča, ki mu je na poslovilnem nogometno-človekoljubnem dogodku namenil največji aplavz? To lahko izveste v videoprispevku ...

Ne spreglejte