Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 7. 2016,
12.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Milivoje Novakovič NK Maribor NK Maribor

Petek, 15. 7. 2016, 12.19

6 let, 6 mesecev

Izkušeni napadalec po začetku nove evropske sezone Maribora

Milivoje Novaković je prepričan, da bo v Bolgariji lažje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

"V ekipi je nekaj zelo mladih fantov, Maribor potrebuje čas," je po prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa besede trenerja Maribora Darka Milaniča ponovil tudi izkušeni napadalec Milivoje Novaković.

"Mislim, da je rezultat na koncu realen. Odigrali smo taktično zrelo tekmo, a imeli bolj malo priložnosti v napadu. Morali bi si več upati, a ni bilo lahko. Levski je zelo dobro stal na igrišču in nam pustil malo priložnosti. Prvi polčas evropskega obračuna je za nami. Dosegli smo dober rezultat," je po remiju brez zadetkov dejal Milivoje Novaković.

"V ekipi imamo nekaj zelo mladih fantov. Za nekatere je bila to celo prva evropska tekma, kar se prav gotovo pozna. Potrebujejo podporo vseh nas, da bodo v prihodnosti napredovali. Če bomo držali skupaj, nam lahko uspe," je dodal izkušeni napadalec, ki verjame, da bo prihodnji teden v Sofiji, ko se bo Maribor z Levskim udaril na povratni tekmi, njemu in soigralcem lažje.

Čeprav bo imel Levski večjo podporo, bo Mariboru lažje

"V Sofiji nam bo lažje," pravi izkušeni napadalec. | Foto: "V Sofiji nam bo lažje," pravi izkušeni napadalec. "Res je, da bo tam še več gledalcev in da bodo imeli nogometaši Levskega še boljšo podporo s tribun, a nam zaradi tega ne bo težje. Nasprotno, lažje nam bo, saj bo domačin pod pritiskom in bo skušal napasti. Verjamem, da bomo imeli zato več priložnosti in se nam bo odprla pot do napredovanja. Že tokrat nam je taktično kar dobro uspevalo, le premalo priložnosti smo imeli v napadu. V Bolgariji jih bo več. O tem sem prepričan," je napovedal 37-letni napadalec, ki dobro pozna trenerja, ki sedi na klopi bolgarskega podprvaka.

Srb Ljupko Petrović ga je namreč vodil v časih, ko je igral za Litex iz Loveča in se v Bolgariji izstrelil med zvezdnike nemške bundeslige. "Pričakoval sem, da bo Levski igral natanko tako, kot je igral. Njegov trener je vedno previden in čaka na priložnosti iz protinapadov. Verjamem, da bo v Sofiji drugače. Toda še pred tem nas čaka še prvenstveni obračun s Koprom, na katerem moramo zmagati," je temo pogovora sam od sebe na nedeljo in začetek nove prvenstvene sezone preusmeril slovenski reprezentant.

"Moramo se čim bolje spočiti in se pripraviti na tekmo proti Kopru, ki bo vse prej kot lahka. Moramo zmagati za samozavest."  | Foto: "Moramo se čim bolje spočiti in se pripraviti na tekmo proti Kopru, ki bo vse prej kot lahka. Moramo zmagati za samozavest."

Prvenstveno lovoriko želijo vrniti v Maribor

"Moramo se čim bolje spočiti in se pripraviti na tekmo proti Kopru, ki bo vse prej kot lahka. Moramo zmagati za samozavest," je dejal napadalec, ki je v Maribor prišel v začetku leta, a ostal brez prvenstvene lovorike. Vijoličastim jo je prvič po petih letih pred nosom speljala Olimpija. Njegov nekdanji klub. "Prvenstveno lovoriko želimo vrniti v Maribor," je bil pred začetkom nove sezone jasen in kratek nogometaš, ki je šele letos debitiral v prvi slovenski ligi.

Ne spreglejte