Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 8. 2017,
16.10

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale Luka Zahović Martin Milec Darko Milanič naj gol Ljudski vrt Hapoel Be'er Sheva UEFA liga prvakov

Sreda, 9. 8. 2017, 16.10

12 mesecev

Maribor pred derbijem z Domžalami

Milec prihaja, Zahović čaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Martin Milec | Foto NK Maribor

Foto: NK Maribor

Slovenski nogometni prvak NK Maribor vstopa v najpomembnejši del sezone, v katerem odreja svojo evropsko usodo. Prihodnji teden bo v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov gostoval pri izraelskem prvaku Hapoelu, pred tem pa ga v domačem prvenstvu čaka derbi proti Domžalam. Vijolice želijo razveseliti navijače in zadržati prvo mesto.

V Evropi od slovenskih klubov vztrajata še Maribor in Domžale. Vijolice so si s prebojem v odločilni krog kvalifikacij za ligo prvakov že zagotovile dolgo evropsko jesen, Domžalčani pa so po tem, ko so senzacionalno izločili Freiburg, poskrbeli za največji dosežek v Evropi, saj se bodo v play-offu lige Europa srečali s francoskim velikanom Marseillom.

Koliko bosta varčevala z močmi?

Darko Milanič lahko v Izrael odpotuje kot trener vodilnega slovenskega prvoligaša. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič lahko v Izrael odpotuje kot trener vodilnega slovenskega prvoligaša. Foto: Grega Valančič/Sportida Izbranci Darka Milaniča v tej sezoni še niso izgubili. V Prvi ligi Telekom Slovenije so nanizali štiri zmage, ohranili stoodstoten izkupiček in prevzeli vodilni položaj. Odlično jim gre tudi v Evropi, kjer so proti prvakoma BiH in Islandije vknjižili tri zmage in remi.

V tem tednu najboljša ambasadorja klubskega nogometa ne igrata v Evropi. Uživata zaslužen počitek, ki pa ne bo trajal dolgo. Prvenstveni izziv je tik pred durmi, saj se bosta v derbiju 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije spopadla v Ljudskem vrtu.

Dvoboj bo že v petek (20.20), kar ustreza obema, saj bosta imela tako na voljo več dni za pripravo na evropska izpita, ki sledita prihodnji teden v sredo (Maribor) in četrtek (Domžale). Pričakovati je mogoče, da slovenski prvak in pokalni zmagovalec ne bosta zaigrala v najmočnejši postavi, ampak bosta varčevala z močmi pred pomembnima evropskima tekmama.

Brez težav za Milca, zdravstvene težave Zahovića

Luka Zahović je preskočil zadnje treninge z Mariborčani. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović je preskočil zadnje treninge z Mariborčani. Foto: Vid Ponikvar Pri Mariboru bi lahko po dolgem času zaigral povratnik Martin Milec. Nazadnje je nabiral izkušnje v Belgiji in na Nizozemskem, v Ljudskem vrtu pa želi uresničiti sanje in zaigrati v ligi prvakov. ''Na tukajšnje okolje je že navajen, pri prilagajanju ne bo težav. Prav tako pozna ekipo, naše zahteve, menim, da bo zelo hitro v najboljši formi,'' pojasnjuje Milanič.

Zdravstvene težave so prekrižale načrte Luki Zahoviću. Najboljši strelec Maribora v šampionski sezoni 2016/17 v začetku tedna ni treniral z ekipo. Doma je ostal zaradi povišane temperature.

''Počakali bomo, kako bo z njim,'' noče tvegati Milanić. Za mladega reprezentanta se bo odločil le v primeru, če bo zdrav in pripravljen na dvoboj z Domžalami.

V Izraelu bo težje kot v petek

Trener Maribora vztraja pri napovedi, da prihaja tekma ob pravem trenutku. Na njej bo poskušal izkoristiti široko klop in od kandidatov, ki trkajo na vrata začetne enajsterice, dobiti največ, kar lahko. ''Tekma bo po dinamiki in načinu igre obeh ekip zelo evropska. To bo prava tekma ob pravem trenutku,'' sporoča trener vijolic, prepričan o tem, da mu bo srečanje koristilo, saj bo znal bolje izbrati moči na sredini tekmi v Izraelu.

''Tam se bo od nas zahtevala še višja raven kot na tekmi z Domžalami,'' napoveduje zahtevno gostovanje pri Hapoelu. V mestu ob Dravi se veliko razpreda o izraelskem prvaku. Če ga bo Maribor premagal, povratna tekma bo v Ljudskem vrtu, bo tretjič v klubski zgodovini izkusil nastop v skupinskem delu lige prvakov, v blagajno pa bo kapnilo vsaj 15 milijonov evrov denarne nagrade Evropske nogometne zveze (Uefa).

Najlepši zadetki 4. kroga:

Ne spreglejte