Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
4. 11. 2010,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 4. 11. 2010, 19.39

8 let

Milaniča zanimajo le zmage, ne rekordi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Derbi 16. kroga PrveLige bo nedvomno v Ljudskem vrtu, kjer se bosta v soboto ob 18. uri pomerila pokalni prvak, trenutno vodilna ekipa v prvenstvu Maribor, in branilec državnega naslova Luka Koper.

Maribor je z zmago nad Celjem v minulem krogu postavil nov mejnik po številu točk v prvih 15 krogih prvenstva. Zbral jih je kar 37, kar pred njim ni uspelo še nikomur. Vijoličasti so v Sloveniji v tej sezoni neporaženi in niz nameravajo nadaljevati tudi v soboto. A naloga ne bo lahka. Koprčani so v naletu. Po kar štirih zaporednih prvenstvenih porazih pred več kot mesecem dni, so zdaj v prvenstvu nanizali štiri zmage in remi v zadnjih petih krogih, med tednom pa bili uspešni tudi v pokalu in se prebili v polfinale. Pod vodstvom Primoža Glihe so dobili nov zalet, na igrišču pa ima glavno besedo izkušeni Milan Osterc, najboljši strelec minule sezone v dresu HiT Gorice. Mariborčani se dobro zavedajo, da se bodo morali za uspeh pošteno potruditi.

Še vedno nekaj poškodovanih

Bo pa imel trener vodilne ekipe v prvenstvu Darko Milanič nekoliko oteženo delo, saj ne bo mogel računati na še vedno poškodovana Aleša Mejača in Dejana Mezgo, po novem pa je na seznamu poškodovanih tudi Aleksander Rajčevič. ''Smo optimisti, čeprav je res, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Koper, tako kot vse ostale ekipe v prvenstvu, dobro poznamo. Razmišljamo pozitivno, saj nas lahko le takšno razmišljanje popelje do zmage,'' je na četrtkovi novinarski konferenci pred tekmo s Koprom dejal Milanič, ki ga niz Maribora in rekord, o katerem se je v zadnjih dneh veliko pisalo, seveda veselita. A se z njima ne obremenjuje. ''To so le vmesni dosežki. Veliko se govori o teh rekordih, a nam ne pomenijo veliko. Ne zanimajo nas. Zanima nas le, kako bomo končali sezono. In na tej poti je seveda pomembno, da s sobotno tekmo opravimo z odliko,'' še pravi prvi mož strokovnega vodstva Mariborčanov in opozarja: ''Koprčani imajo izkušeno moštvo z Ostercem, ki je zelo nevaren napadalec. Morali bomo biti še kako zbrani in pazljivi.''

Radan želi nadaljevati niz

Na poti do uspeha bo prva naloga vijoličastih, da ohranijo mrežo nedotaknjeno. Pri tej nalogi bodo imela glavno besedo nogometaši iz najožje obrambe. Zato ne čudi, da sta tokrat pred novinarje stopila branilec in vratar Maribora. Branilec Siniša Anđelkovič je povedal: ''Koprčani imajo zelo izkušeno moštvo. So dobri, a jih lahko premagamo. V tej sezoni smo jih že premagali, ko smo tekmo v Novi Gorici dobili z 1:0. S hitro igro in veliko borbe nam lahko spet uspe.'' Med vratnici bo verjetno spet stopil komajda 20-letni Matej Radan, ki je, ko je dobil priložnost v času odsotnosti Marka Pridigarja, dokazal, da si zasluži zaupanje. Na treh prvenstvenih tekmah je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, v pokalu pa na dveh tekmah prejel le en gol. ''Res sem lahko zadovoljen s tem, kako mi gre. In le upam lahko, da bom skupaj s soigralci nadaljeval v tem ritmu. Že na tekmi proti Kopru bomo skušali nadaljevati uspešen niz,'' je povedal obetavni mladi vratar.

Na prvi medsebojni tekmi Kopra in Maribora v tej sezoni, v 7. krogu, je zmagovalca v 68. minuti odločil Robert Berič.

Ne spreglejte