Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 9. 2011,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Aleš Mertelj NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 26. 9. 2011, 11.37

8 let

Milanič: Maribor je doma zaželen skalp (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so začeli plačevati davek zgoščenemu ritmu, ki ga spremlja po preboju v skupinski del lige Europe. Darko Milanič priznava, da igralcem včasih zmanjka časa za regeneracijo.

Mariborčani so se po besedah stratega, nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste, skozi zadnje tri sezone intenzivno pripravljali za to, da bi v Evropi nastopali tudi pozno jeseni. ''Jasno je, da se moramo nositi uspešno. Zahteve so visoke, je pa res, da se posvečamo zelo intenzivno tudi temu, da bi fantje zdržali do decembra. Tekme so izjemno težke, tako doma kot v Evropi, in to zahteva izjemno velik napor, tako da nam včasih zmanjka časa za pravo regeneracijo, predvsem mentalno,'' je Sportalu zaupal Darko Milanič in dodal, da uspehi v evropskem tekmovanju zelo vplivajo na samozavesto igralcev, hkrati pa tudi na samozavest moštva. Je pa z uspehi v ligi Europa na plan prineslo še nekaj drugega: ''Po drugi strani smo še bolj zaželen skalp ostalih ekip v Sloveniji, katere želijo premagati velikega tekmeca. To je takorekoč za vsakega tekmeca tekmca sezone. To je težka nlaoga, vendar se z odrekanjem v vsakdanjem življenju in popolno motivacijo da nalogo opraviti zelo dobro,'' razmišlja strateg branilcev državnega naslova. Poraz z Nafto je prišel ob nepravem času, le nekaj dni pred napetim pričakovanjem domače uverture v skupinskem delu lige Europa. Je k temu botrovalo podcenjevanje tekmeca s strani ''vijolic''? Sodeč po besedah Aleša Mertlja, ki je nedeljsko srečanje zaradi kazni rdečega kartona preskočil, niti pod razno: ''Vsak nasprotnik v 1. SNL je težaven, zato se je treba nanj maksimalno pripraviti. Brez podcenjevanja, saj se ti lahko vsaka nepremišljena malenkost hitro maščuje,'' sporoča Kranjčan.

Več o razmišljanju Mariborčanov o dvojnem ritmu, ki ga povzroča vzporedno igranje na domačih in evropskih zelenicah, pa v video prispevku ...

Ne spreglejte