Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
24. 1. 2017,
16.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Miha Zajc

Torek, 24. 1. 2017, 16.45

6 let, 7 mesecev

Predstavniki Empolija so v Ljubljani

Miha Zajc bo morda že danes zapustil Olimpijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

3

Miha Zajc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vse kaže, da eden izmed najboljših posameznikov slovenske nogometne lige, mladi as Olimpije Miha Zajc, odhaja v Italijo. Prestop v tamkajšnjega prvoligaša Empoli naj bi bil tik pred sklenitvijo.

  •  

Italijanski mediji pišejo o tem, da je prestop Mihe Zajca v Empoli, o katerem se je govorilo v zadnjih dneh, tik pred koncem. Manjkal naj bi le še podpis.

Potrditev informacije o tem, da se vodilni ljudje Olimpije na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem in športnim direktorjem Rankom Stojićem s predstavniki Empolija v Ljubljani res dogovarjajo, smo dobili tudi v klubu. Po naših informacijah bi lahko posel sklenili že danes.

Kakšna je odškodnina, ki jo ponujajo Italijani?

Koliko denarja Empoli ponuja Olimpiji, nam ni uspelo izvedeti. Po informacijah, ki prihajajo iz Italije, naj bi šlo za milijon in pol evrov. Vsota se zdi v primerjavi s tem, koliko so Ljubljančani pred letom dni zaslužili s prodajama Ezekiela Hentyja (pet milijonov evrov) in Andraža Šporarja (3,3 milijona), majhna, zato je seveda mogoče, da informacija ni povsem natančna.

Empoli, za katerega je pred leti igral dolgoletni slovenski reprezentant Zlatko Dedić, je pred letom in pol za italijanskega vezista Riccarda Saponaro Milanu sicer odštel štiri milijone evrov, kar je rekorden nakup v zgodovini kluba.

Je že odigral zadnjo tekmo za Olimpijo? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Je že odigral zadnjo tekmo za Olimpijo? Foto: Urban Urbanc/Sportida

Empoli, ki je do zdaj odigral deset sezon v prvi italijanski ligi, je bil v prejšnji sezoni deseti v elitni italijanski nogometni ligi.

Trenutno je 17., tik nad mesti, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo, a ima kar 11 točk prednosti pred 18. mestom. V 21 tekmah je zbral 21 točk. Njegov trener je 45-letni Italijan Giovanni Marusciello.

Danes je normalno treniral z ekipo

Zajc je danes sicer kot običajno treniral z ekipo Olimpije, ki se v Ljubljani pripravlja na nadaljevanje sezone.

Dvaindvajsetletni vezist, ki se lahko pohvali s tremi nastopi v članski reprezentanci Slovenije, je član Olimpije od leta 2014, ko je v Ljubljano prišel iz celjskega Brava.

Za Olimpijo je do zdaj odigral 70 tekem. Ob tem je prispeval 18 golov in 11 podaj.

Ne spreglejte