Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 10. 2016,
14.14

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Miha Zajc Srečko Katanec NK Olimpija NK Olimpija kvalifikacije za SP 2018 Kevin Kampl

Sreda, 5. 10. 2016, 14.14

6 mesecev, 1 teden

Miha Zajc

Je Kevin Kampl odprl vrata mlademu asu Olimpije?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Miha Zajc je trenutno najboljši igralec in strelec slovenske nogometne lige, ker na prihajajočih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Angliji (8. in 11. oktober) selektor Slovenije ne bo mogel računati na Kevina Kampla, mnogi pričakujejo, da bo dobil priložnost za igro, a se sam s tem ne obremenjuje. "Pomagal bom, kakorkoli bo treba. Tudi s sedenjem na klopi," pravi mladi as Olimpije, ki se na pripravah otepa težav z mišico.

O pričakovanjih od tokratne reprezentančne akcije:

"Čakata nas dve zelo pomembni tekmi, moramo se dobro pripraviti na njih. Vemo, kaj pomenita Slovaška in Anglija. Pred nami sta čvrsti tekmi, v katerih upamo na čim boljši rezultat. Zdaj nas zanima predvsem Slovaška, proti kateri bo šlo na nož. Poznamo Slovake, so zelo kakovostni nogometaši, a bolj kot z njimi se moramo osredotočiti na nas. Če bomo igrali tako, kot znamo, se nimamo česa bati," je povedal Miha Zajc, ki je do zdaj odigral le dve tekmi v izbrani vrsti. Obakrat je nastopil na prijateljskih tekmah.

Na Brdu pri Kranju mu je ritem rednih treningov s slovensko reprezentanco preprečila poškodba mišice. Zaradi nje je v sredo na treningu opravljal prilagojen program. Zdravniška služba se trudi, da bi čim hitreje odpravila njegove težave.


Katančeva in Čeferinova drža, ki je Slovenijo drago stala #komentar


"Bomo videli, kako se bo odločil selektor. Kakorkoli se bo, bom to sprejel. Sem v dobri formi, trudim se čim bolje trenirati in če bom dobil priložnost, jo bom skušal izkoristiti. Dobro je, ker z Olimpijo zmagujemo, to miselnost bom skušal preslikati tudi na reprezentanco in ji pomagati do uspehov v kakršnikoli vlogi že. Tudi če bom sedel na klopi, ji lahko pomagam," je na ponedeljkovem reprezentančnem zboru mirno odgovarjal 21-letni vezist, ki trenutno spada med najbolj obetavne slovenske nogometaše.

V veliko čast si šteje, da je sploh zraven

Mladi as Olimpije pridno trenira. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mladi as Olimpije pridno trenira. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Na meni je predvsem, da dobro igram, v veliko čast si štejem, da sem sploh zraven," je še enkrat ponovil nogometaš, ki bi lahko igral tudi za mlado reprezentanco, ki jo pod taktirko Primoža Glihe čakata pomembni kvalifikacijski tekmi.

"Vesel sem vseh vpoklicev, tako tistega s strani članskega kot tudi selektorja mlade izbrane vrste. Škoda, da ne morem biti zraven, a seveda je zame pomembno, da sem s člani. Kakorkoli že, prepričan sem, da bodo moji soigralci iz mlade reprezentance zmogli tudi brez mene," verjame Zajc, ki o kritikah slovenske javnosti po slabem začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, remiju v Litvi z 2:2, ni želel preveč govoriti.

Kaj se skriva v glavi selektorja?

"V to se ne bi spuščal, povedal bi le, da so fantje z glavo pri stvari. Vemo, kaj moramo spremeniti. Pozitivno lahko gledamo v prihodnost," pravi Primorec na začasnem delu v Ljubljani, ki pa tam zagotovo ne bo ostal dolgo, saj snubci že trkajo na vrata Olimpije, a o tem Zajc tokrat seveda ni govoril.

V članski reprezentanci je do zdaj nastopil na prijateljskih tekmah proti Makedoniji in Turčiji. | Foto: Vid Ponikvar V članski reprezentanci je do zdaj nastopil na prijateljskih tekmah proti Makedoniji in Turčiji. Foto: Vid Ponikvar Trenutno so v njegovi glavi le Slovaki in Angleži. Kaj se skriva v glavi selektorja Srečka Katanca in ali bo priložnost za igro v tem mesecu ponudil tudi zvezdnika slovenske nogometne lige, bomo pa videli v prihodnjih dneh.


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte