Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
8.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Argentina Čile Copa America

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 8.44

6 let, 7 mesecev

konec reprezentančne kariere

Argentina doživlja šok za šokom, objokani Messi ima vsega dovolj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65
Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je po novem razočaranju, ko je po loteriji kazenskih strelov v finalu južnoameriškega prvenstva ostal praznih rok proti Čilu, naznanil, da je končal reprezentančno kariero. Dresa gavčev ne bosta več oblekla niti Sergio Agüero in Javier Mascherano.

Argentina ni izgubila le možnosti, da po 23 letih osvoji prvo lovoriko, ampak je ostala še brez najboljšega posameznika. "Konec je. Naredil sem vse, kar sem lahko. Zelo me boli, ker nismo prvaki. O tem, da ne bom več igral za reprezentanco, sem razmislil v slačilnici. To ni zame," je dejal prvi zvezdnik gavčev po bolečem porazu v sklepnem dejanju 45. Copa Americe.

Razočaranje Lionela Messija po porazu v finalu:

Podobno kot lani je bil za Argentino usoden Čile, ki je še drugič zapored izvajanje kazenskih strelov izkoristil v svoj prid. Med nogometaši, ki so zapravili strel z bele točke, je bil tudi Lionel Messi. Njegov strel je končal nad prečko. ''Zapravil sem kazenski strel, ki je bil tako pomemben. Zelo sem žalosten. Tako močno sem si želel, da bi postal prvak z Argentino, a mi ni uspelo. Tega nisem mogel uresničiti," ni skrival razočaranja najboljši nogometaš na svetu, ki je na prvenstvo v ZDA pripotoval z najvišjimi cilji.

Agüero ni še nikoli videl tako potrtega Messija

Reprezentanco zapušča kot njen najboljši strelec vseh časov. | Foto: Reuters Reprezentanco zapušča kot njen najboljši strelec vseh časov. Foto: Reuters V rednem delu ni bilo zadetkov, enako v podaljšku. Messi je na vrata Čila streljal s praznimi naboji, nato pa po izvajanju enajstmetrovk ostal brez reprezentančne lovorike. Nanjo čaka že od otroštva, po najnovejši odločitvi, da se poslavlja od reprezentančnega dresa, pa želje ne bo uresničil nikoli. Argentino je zapustil kot najboljši strelec gavčev v zgodovini (55 zadetkov, enega manj je dosegel Gabriel Batistuta) in kapetan, v srcih navijačev pa ni nikoli dosegel priljubljenosti Diega Armanda Maradone, saj mu je do popolnega izkupička manjkala reprezentančna lovorika.

Argentina je doživela večkratni šok, saj so po porazu s Čilom konec reprezentančne kariere naznanili kar trije igralci. Poleg Messija sta se za podoben korak odločila še zvezdnik Manchester Cityja in Maradonov zet Sergio Agüero ter Javier Mascherano, ki si z Messijem deli slačilnico pri Barceloni. "Sreča nam je ponovno obrnila hrbet. Tako potrtega Messija nisem videl še nikoli," je dejal Agüero, ki je z Messijem branil barve Argentine deset let.

Loterija kazenskih strelov:

Lahko je le zaploskal čilskemu soigralcu

Petkratni najboljši igralec na svetu z Argentino doživlja razočaranja v finalu vse od leta 2014. V Braziliji je v sklepnem dejanju SP 2014 izgubil z Nemčijo, lani v Čilu finale Copa Americe proti gostitelju, letos pa je poraz v finalu objokoval v New Jerseyju, kjer je z Argentino zapravil priložnost, da bi gavči po 23 letih osvojili prvo reprezentančno lovoriko.

Čile je osvojil jubilejno 100. južnoameriško prvenstvo, ki so ga gostile ZDA. | Foto: Reuters Čile je osvojil jubilejno 100. južnoameriško prvenstvo, ki so ga gostile ZDA. Foto: Reuters

Messi je lahko le razočarano zaploskal klubskemu soigralcu Claudiu Bravu (vratarju Barcelone), ki je dvignil pokal, namenjen južnoameriškemu prvaku. Če bi Argentina v finalu premagala Čile, bi sladka naloga s predajo pokala doletela prav Messija.

"Upam, da je podal odločitev v afektu in si bo premislil. Ne morem si zamisliti reprezentance brez Messija," vratar Sergio Romero upa, da bo 29-letni napadalec spoznal, kako se je prenaglil z odločitvijo in bo v prihodnje še branil argentinske barve. Leta 2018, ko bo Rusija gostila svetovno prvenstvo, bo kralj strelcev iz Rosaria star komaj 31 let.

Ne spreglejte